Καινούργιες Ακουστικές Διδασκαλίες: Να Βλέπετε την Αλήθεια με έναν Ήσυχο Νου . . . Ενημερώσεις για το Πρόγραμμα Διδασκαλίας: Αγγλία: 25 - 27 Μαϊου 2019... Αγγλία: 25 Ιουνίου - 1 Σεπτεμβρίου 2019... Για Πληροφορίες επισκευτείτε: Πρόγραμμα Διδασκαλίας. . .

Τα Νέα του Pathgate 1

Συμβουλή από το Μοναστήρι του Ναμντρολίνγκ για τον Κορωνοϊό

Το Ινστιτούτο Pathgate έλαβε επίσημη επιστολή από το Μοναστήρι του Ναμντρολίνγκ στην Ινδία, που συσχετίζεται με συμβουλή για όλα τα Κέντρα του Ντάρμα του Παλγιούλ παγκοσμίως, ως απάντηση στο ξέσπασμα του κορωνοϊού Covid-19. Το μήνυμα έρχεται από τους Τσόγκτρουλ Τζυάνγκανγκ Ρίνποτσε και Τσόγκτρουλ Μούσανγκ Κούτσεν Ρίνποτσε.

Μήνυμα από το Μοναστήρι του Ναμντρολίνγκ, Αγγλικά
Μήνυμα από το Μοναστήρι του Ναμντρολίνγκ, Κινέζικα

 

Άσκηση Προσευχής για την Επιδημία του Κορωνοϊού

Άσκηση Προσευχών για τις Επιδημίες

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους μαθητές μας που συμμετείχαν στην Άσκηση Τόνγκλεν κατα την διάρχεια της Χειμερινής Απομόνωσης του Pathgate ως ανταπόκριση της Κρίση των Πυρκαγιών της Αυστραλίας. Ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε ανακοίνωσε ότι αφιέρωνε την άσκησή του για την ανακούφιση της κρίσης των πυρκαγιών στην Αυστραλία, και ενθάρρυνε τους μαθητές να συμμετάσχουν στην άσκηση του Τόνγκλεν που ανταλλάσσει τις αρετές μας για την οδύνη των άλλων. Μέσα σε θέμα ωρών, ήρθαν πολλές αναφορές ότι στις ειδήσεις έδειχναν ότι άρχισε να βρέχει σε όλη την Αυστραλία. Σύμφωνα με το Μετεωρολογική Υπηρεσίας της Αυστραλίας, δεν αναμενόταν βροχή μέχρι το Φεβρουάριο, οπότε η βροχόπτωση αυτή δεν ήταν τυχαία. Η βροχή περιγράφηκε ως απαλή, η ατμόσφαιρα ήταν δροσερή με υγρασία, και υπήρχε μια αίσθηση γαλήνης. Ήταν σαν βροχή ευλογίων. Συνέχισε να βρέχει κι'άλλο μέσα στον Ιανουάριο. Μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι οι πυρκαγιές έσβησαν επισήμως και οι πληγείσες περιοχές επανήλθαν σε κατάσταση πράσινης βλάστησης, με τα επίπεδα του Φράγματος Ουαραγκάμπα στην Νέα Νότια Ουαλία να φτάνουν από ένα επίπεδο της τάξης του 41% αποθέματος νερού, στο 61%, λόγω της βροχής της τελευταίας εβδομάδας.

Πολλοί από τους μακροχρόνιους μαθητές, που ακολουθούν τις διδασκαλίες του Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε εδώ και τριάντα χρόνια, δεν έμειναν έκπληκτοι μ'αυτά τα γεγονότα στην Αυστραλία, εφόσον έχουν ζήσει επανειλημμένα τέτοια παρόμοια φαινόμενα σχετικά με τις ξαφνικές καιρικές αλλαγές σε όλο τον κόσμο, όπου ήταν παρόν ο Λάμα Ντοντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε, όπως οι αναπάντεχη και μακροχρόνια βροχή που κατέσβησε τις φωτιές σε όλη της Ελλάδα το καλοκαίρι του 2009.

Στην αρχή της πρόσφατης Χειμερινής Απομόνωσης του Pathgate το Δεκέμβριο του 2019, ο Λάμα Ντοντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε ξεκίνησε μια νέα άσκηση προσευχών συγκεκριμένα για την υποταγή των επιδημιών, δυο βδομάδες πριν ξεσπάσει ο Κορωνοϊός στην Κίνα.

Ως απάντηση των  εκκλήσεων σχετικά με ποια άσκηση να ακολουθήσουμε κατά την διάρκεια της τωρινής κρίσης του Κορωνοϊού, ο Λάμα Ντοντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε επινόησε μια σύντομη άσκηση που ήταν αποδεδειγμένα αποτελεσματική κατά την διάρκεια της κρίσης του ΣΑΡΣ το 2003.

Η άσκηση αυτή ενσωματώνει προσευχές και μάντρα του Γκούρου Ρίνποτσε, του Γκούρου Νγτράγκπο, της Λάμο Λομαγκυόνμα, του Βούδα της Ιατρικής και του Αβαλοκιτεσβάρα. Η άσκηση μπορεί να εκτελεστεί καθημερινά από αυτούς που επιθυμούν να την ακολουθήσουν.  Δείτε την άσκηση των προσευχών πατώντας το σύνδεσμο, και δεξί-κλικ στο pdf να το κατεβάσετε.

Δείτε και Κατεβάστε την Άσκηση των Προσευχών

Ανασκόπηση των Δραστηριοτήτων του Pathgate το 2019

Ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε με τον Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε και τον Λάμα Πάσανγκ στο ΗΒ

Το 2019 είναι έτος γεμάτο γεγονότα για το Ινστιτούτο Pathgate ως προς την διάδοση του Βουδικού Ντάρμα. Ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε συνέχισα ακούραστα με τα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο, διδάσκοντας τους μαθητές του Pathgate. Είχαμε επίσης την τιμή να επισκεφτεί το Κέντρο του Ντάρμα του Pathgate στο Ηνωμένο Βασίλειο ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε, και ο Λάμα Γκουρούνγκ Πάσανγκ που επισκέφτηκε τα Κέντρα του Ντάρμα του Pathgate στην Ελλάδα, την Ρουμανία και το ΗΒ.

Το Μάιο πραγματοποιήθηκαν επιπλέον γυρίσματα για την ταινία «Η Νέα Έκδοση της Ζωής του Γκούρου Ρίνποτσε» στο Νεπάλ, όπου υπάρχει πολλά ιερά μέρη που συσχετίζονται με τον Γκούρου Ρίνποτσε. Τα πλάνα θα προσθέσουν επιπλέον ρεαλισμό στην αρχική ταινία.

Ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε με τον Κένπο Τένζιν Νόργκεϋ Ρίνποτσε στην Νέα Υόρκη
Μια φωτογραφία μπροστά στην Ιερή Στούπα μέσα στο προσωπικό δωμάτιο της Αυτούς Αγιότητάς του Πέμα Νόρμπου Ρίνποτσε, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης

Ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε έλαβε πρόσκληση για τα Εγκαίνια του Κέντρου του Ντάρμα του Παλγιούλ τον Δεκέμβριο, στην Νέα Υόρκη, των ΗΠΑ. Μετά την λήξη της διμερής εκδήλωσης, ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε πήγε στο Κέντρο Απομόνωσης του Παλγιούλ στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης να αποτίσει φόρο τιμής προς την Ιερή Στούπα του Ριζικού του Δασκάλου, της Αυτής Αγιότητάς του Πένορ Ρίνποτσε.

Οι Καθημερινές Ακουστικές Διδασκαλίες συνέχιζαν να παίζουν σημαντικό ρόλο, προσφέροντας καθοδήγηση στους μαθητές του Pathgate σε όλο τον κόσμο, μέσω ενός ιστότοπου μαθητών.

Ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε δίνει διδασκαλία στο Κέντρο του Ντάρμα του Pathgate στο ΗΒ
Ένας παιδικός σταθμός στην Πολωνία που χορηγήθηκε από το Πρόγραμμα Συμμετοχής του Pathgate

Το Πρόγραμμα Συμμετοχής του Pathgate συνέχιζε με τις χορηγίες και την υποστήριξη προς τους χειροτονημένους, του ηλικιωμένους, τους νέους και τους άστεγους σε διάφορα μέρη του κόσμου, και σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Όλα αυτά είναι εφικτά με την γενναιόδωρη υποστήριξη μαθητών και φίλων του Ινστιτούτου Pathgate παγκοσμίως. Αν επιθυμείτε να δώσετε την υποστήριξή σας στο Πρόγραμμα Συμμετοχής του Pathgate και να γίνεται Φίλος του Pathgate Διεθνές, μπορείτε μέσω του συνδέσμου Κάντε Δωρεά.

Τελετή Εγκαινιών του Κέντρου Ντάρμα Παλγιούλ όπως το Έζησε ο Τούπτεν Λόντεϋ Γκόνπο

Το καινούργιο Κέντρο Ντάρμα του Νυίνγκμα του Παλιούλ στην περιοχή Κουίνς την Νέα Υόρκη

Το Κέντρο Ντάρμα των Νύινγκμα Παλγιούλ στην περιοχή του Φλάσινγκ στην Νέα Υόρκη ιδρύθηκε το 2005 από τον Κέντσεν Τσέουανγκ Γκυάτσο Ρίνποτσε και τον Κένπο Τένζιν Νόργκεϋ Ρίνποτσε. Λόγω του μικρού του μεγέθους, θεωρήθηκε απαραίτητο να βρεθεί μεγαλύτερος χώρος που να εξυπηρετεί τις ανάγκες της σάνγκας της Νέας Υιόρκης. Βρέθηκε ένα κατάλληλο ακίνητο στην περιοχή των Κουίνς κοντά στο αεροδρόμιο του Λα Γκουάρντια. Ακολούθησαν φιλανθρωπικές δραστηριότητες για πάνω από μια δεκαετία ώστε να διασφαλιστεί η κατάλληλη χρηματοδότηση προς την αγορά του ακινήτου. Με το ποσό της χρηματοδότησης να μην επαρκεί για την αγορά και την ανακαίνιση του χώρου, ο Κένπο Τένζιν Νόργκεϋ Ρίνποψηε, ο εγκατεστημένος Λάμα του Κέντρου Απομόνωσης Παλγιούλ στην πολιτεία της Νέας Γιόργκης, έκανε έκκληση στον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε τον Αύγουστο του 2017, ζητώντας την υποστήριξή του γι'αυτό το έργο. Απαντώντας στο αίτημα αυτό, ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε συμφώνησε ότι θα στείλει όση χρηματοδότηση χρειαζόταν να γίνει η αγορά και η ανακαίνιση του κτιρίου, ώστε να εκπληρωθούν οι επιθυμίες Της Αυτού Αγιότητας του Πένορ Ρίνποτσε να ιδρυθεί ένα μεγαλύτερο Κέντρο του Ντάρμα Παλγιούλ στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Ο Κένπο Πέμα Τσέρινγκ (αριστερά) με τον Λάμα Νοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε και ο Κένπο Τένζιν Νόργκεϋ (δεξιά)

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2019, η Τελετή των Εγκαινίων του νέου Κέντρου του Ντάρμα Παλγιούλ εκτελέστηκε από τον Τσόγκτρουλ Τζάνγκανγκ Ρίνποτσε. Είχα την καλοτυχία να συνοδεύσω τον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε και άλλη μια μαθήτρια στην εκδήλωση.

Όταν φτάσαμε στην Νέα Υόρκη, μας υποδέχθηκε ο Λάμα Πάσανγκ, ο οποίος υπηρέτησε ως Κύριος Ψάλτης της Αυτής Αγιότητας του Πένορ Ρίνποτσε όταν ταξίδευε στο εξωτερικό, που είχε αναλάβει την φροντίδα του Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε όσο θα παρέμενε στην Νέα Υόρκη.

Ο Λόπον Ράμπτζη Ουανγκτσούκ με τον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε

Όταν φτάσαμε στο καινούργιο Κέντρο Παλγιούλ για την τελετή, ο Κένπο Τένζιν Νόργκεϋ και άλλοι πρώην μαθητές της μακαριστής Αυτού Αγιότητας, Πένορ Ρίνποτσε, υποδέχθηκαν τον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε με μεγάλη θέρμη. Ο Κένπο Πέμα Τσέρινκ ο οποίος ήταν μέλος μια μικρής ομάδας μοναχών που είχε στείλει ο Τσόγκτρουλ Μούσανγκ Κούτσεν Ρίνποτσε στον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε για μαθήματα Κουνγκ Φου στο Μοναστήρι του Ναμντρολίνγκ το 2001, και ο οποίος είναι ο εγκατεστημένος Λάμα στο Κούνζανγκ Πάλιουλ Τσόλιγνκ (KPC), έστειλε ευχητήριο μήυμα στον Λάμα Ντοντρούπ Ντότζε Ρίνποτσε από την Αυτού Εξοχότητα Τζεντσούνμα Άκον Λάμο, η πνευματική διευθύντρια του KPC, καλώντας τον να επισκεφτεί το KPC στο Μέριλαντ. Εξέφρασε επίσης και την δική του ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη που έλαβε απ'αυτόν στο παρελθόν ο ίδιος καθώς και το Κούνζανγκ Παλιούλ Τσόλινγκ.

Η άφιξη του Τσόγκτρουλ Γζάνγκανγκ Ρίνποτσε για τα εγκαίνια του νέου Κέντρου του Παλγιούλ
Lama Dondrup Dorje Rinpoche offers khata to Chogtrul Gyangkhang Rinpoche

 

Προσφορά Προσευχής και τελετή κοπής της κορδέλας
Ενακτήριες Προσευχές μέσα στο νέο Κέντρο του Παλγιούλ

Όταν ο Τσόγκτρουλ Τζάνγκανγκ Ρίνποτσε έφτασε, χάρηκε πολύ που είδε τον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε που ήτνα ένας από τους πρώτους να του προσφέρει κάτα. Μετά το τέλος της δίωρης Τελετής των Εγκαινίων, ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε ήταν καλεσμένος σε κλειστό μεσημεριανό γεύμα όπου ο Τσόγκτρουλ Τζάνγκανγκ Ρίνποτσε ήταν ο επίτιμος καλεσμένος. Σαν μοναχός του Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε, ήμουν τυχερός που μπόρεσα αν παρευρεθώ.

Ο Λάμα Νούρμπου Σαμντρούπ με τον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε

Καθ'οδόν προς το εστιατόριο στο αυτοκίνητο με τον Λάμα Νούρμπου Σαμντρούπ ο οποίος ήταν ένας τέως ακόλουθος της Αυτού Αγιότητάς του Πένορ Ρίνποτσε. Μου εξέφρασε την χαρά του που είδε τον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε στην Νέα Υόρκη και μου είπε ότι είμαι πολύ τυχερός που τον έχω Δάσκαλο. Μου είπε επίσης ότι ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε ήταν εξαιρετικά ευγενικός που τον υποστήριξη όταν έκανε την τριετή απομόνωση στο μοναστήρι. Εμείς δεν μαθαίνουμε από τον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε για την υποστήριξη που δίνει στους άλλους, αλλά ήταν κάτι που επαναλαμβανόταν από πολλούς ανθρώπους που γνώρισα σ'αυτό το ταξίδι καθώς τον πλησίαζαν εξέφραζαν την ευγνωμοσύνη τους για την ευγενική του υποστήριξη.

Κλειστό μεσημεριανό γεύμα προς τιμή του Τσόγκτρουλ Τζάνγκανγκ Ρίνοπτσε
Lama Dondrup Dorje Rinpoche with Chogtrul Gyangkhang Rinpoche at the meal

Όταν είδα τον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε με τους άλλους πρεσβύτερους του Παλγιούλ, και τους άλλους τέως ακολούθους της Αυτής Αγιότητας του Πένορ Ρίνποτσε, ήταν σαν μια οικεία οικογενειακή μάζωξη, καθώς όλοι ήταν άνετοι μεταξύ τους, και όμως όλοι ήξεραν την θέση τους. Όλοι τους κάνουν αυτό που μπορούν στα πλαίσια του τι πρέπει να κάνουν, με ένα κοινό στόχο, την διάδοση των ευσπλαχνικών δραστηριοτήτων της Αυτούς Αγιότητας του Πένορ Ρίνποτσε.

Ο Τσόγκτρουλ Τζάνγκανγκ Ρίνοπτσε δίνει μύηση Ρίγκντζιν Ντούπα
Ο Κένπο Νόργκεϋ Ρίνποτσε και ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε βοηθούν στην μύηση

Το απόγευμα της επόμενης μέρας, μας πήγαν σε ένα μεγάλο κέντρο όπου πραγματοποιήθηκε η Μύηση του Ρίγκτζιν Ντούπα. Ο Κένπο Τένζιν Νόργκεϋ Ρίνποτσε και ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε έλαβαν την μύηση κατευθείαν από τον Τσόγκτρουλ Τζάνγκανγκ Ρίνποτσε και έπειτα βοήθησαν στην μετάδοση της μύησης στους εκατοντάδες αφοσιωμένους που ήταν στην εκδήλωση.

Ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε λαμβάνει το δώρο του Τόρμα των Εκατό Θεοτήτων από τον Τσόγκτρουλ Τζάνγκανγκ Ρίνποτσε
Ο Τσόγκτρουλ Τζάνγκανγκ Ρίνποτσε, ο Κένπο Τένζιν Νόργκεϋ Ρίνποτσε, ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε και ο Λόπον Ράμπτζη Ουανγκτσούκ παρακολουθούν την παράσταση της βραδιάς

Εκείνο το βράδυ οργανώθηκε ένα Γεύμα για τα Εγκαίνια με παραδοσιακούς χορούς, τραγούδι και πολιτιστικές εκδηλώσεις από διάφορους ντόπιες ομάδες Θιβετιανών, Μπουτανέζων και Νεπαλέζων. Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων της βραδιάς, κάλεσαν τον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε στην σκηνή να λάβει το δώρο του Τόρμα των Εκατό Θεοτήτων από τον Τσόγκτρουλ Τζάνγκανγκ Ρίνποτσε.

Ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε προσφέρει κάτα εκ μέρους όλων των πρεσβύτερων μελών της σάνγκα

Όταν ένας ερμηνευτής προσέφερε την έκδοση του τραγουδιού «Ο Γκούρου μου Ντρούπουανγκ Πέμα Νόρμπου», άγγιξε τις καρδιές των παρευρισκομένων με τέτοιο τρόπο που κατά την διάρκεια της παράστασης πολύ ανέβηκαν την σκηνή να του προσφέρουν κάτα. Προς το τέλος του τραγουδιού, ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε ανέβηκα και αυτός στη σκηνή να προσφέρει κάτα στον τραγουδιστή, εκ μέρους όλων των πρεσβύτερων μελών της σάνγκα. Όταν έγινε αυτό ο Τσόγκτρουλ Τζάνγκανγκ Ρίνποτσε, ο Κένπο Τένζιν Νόργκεϋ και άλλοι λάμα χάρηκαν και ενθουσιάστηκαν.

Ο Λάμα Πάσανγκ με τον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε στο χώρο του βωμού, στο Κέντρο Απομόνωσης στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης

Στοχαζόμουν στο γεγονός το πόσο θαυμάσια υποστήριξη για την κοινότητα αυτή αποτελεί αυτό το Κέντρου του Παλγιούλ στην Νέα Υόρκη. Με την γενναιόδωρη υποστήριξη του Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε, έχει ωφελήσει πολύ κόσμο. Δεν ακούμε πολύ συχνά για την υποστήριξη που δίνει ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε στους άλλους. Όταν του τέθηκε η ερώτηση, απλώς απάντησε πως αρκεί να κάνουμε τι είναι κατάλληλο την σωστή στιγμή. Δεν χρειάζεται να μιλάμε γι'αυτό.

 

 

Έξω από το Κέντρο Απομόνωσης στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης

Το επόμενο πρωί, ο Λάμα Πάσανγκ οργάνωσε ένα ταξίδι για μας να πάμε στο Κέντρο Απομόνωσης του Παλγιούλ στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης το οποίο ιδρύθηκε από την Αυτού Αγιότητά του Πενορ Ρίνποτσε το 1998, σε οικόπεδο κοντά στην πόλη ΜακΝτόνα, Βόρεια των όρων Κάτσκιλ, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Το κέντρο απομόνωσης εκτείνεται 2000 στρέμματα περίπου και είναι η επίσημη τοποθεσία για τις Ετήσιες Θερινές Απομονώσεις του Παλγιούλ.

Επισκεφτήκαμε τον ναό και μας δόθηκε η ευκαιρία να υποβάλλουμε τα σέβη μας στην οικία της Αυτής Αγιότητας του Πένορ Ρίνποτσε, μέσα στην οποία υπάρχει στούπα χρισμένη με Λείψανο της Αυτής Αγιότητας του Πένορ Ρίνποτσε.

Η Στούπα μέσα στην οικεία της Αυτού Αγιότητάς του

Αισθάνθηκα ένα δυνατό αίσθημα της ευλογίας της Αυτού Αγιότητας του καθώς εισήλθαμε στους χώρους του Κέντρου Απομόνωσης του Παλγιούλ. Υπήρχε μια ξεκάθαρη διαύγεια, γαλήνη, απεραντοσύνη. Ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε εξήγησε ότι αν κρατάμε την Αυτού Αγιότητά του στην καρδιά μας, τότε λαμβάνεις την ευλογία αυτή όπου και να βρισκόμαστε.

Υπάρχει μια μεγάλη συλλογή άλμπουμ φωτογραφιών της Αυτού Αγιότητας του Πένορ Ρίνποτσε στο σπίτι των Λάμα. Ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε μας καθοδήγησε μέσα από μια υπέροχη συλλογή παλιών φωτογραφιών και μας εξήγησε πως φρόντιζε τον ναό του Κέντρου Απομόνωσης κατά την διάρκεια των Θερινών Απομονώσεων για 7 χρόνια.

Φωτογραφία της Αυτού Αγιότητάς του Πένορ Ρίνποτσε από την συλλογή των άλμπουμ

Ταξιδεύοντας με τον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε, παρατήρησα τα επιδέξια μέσα που χρησιμοποιεί υποστηρίζοντας τους άλλους. Όποτε επαινούν ή ευχαριστούν τον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε για την υποστήριξή του, δεν παίρνει τα εύσημα και δεν κάνει μεγάλο θέμα για το τι έχει κάνει. Ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε συνέχει επιδικνύει πόσο αφοσιωμένα διατηρεί και υποστηρίζει τις επιθυμίες της Αυτής Αγιότητάς του. Στοχάζοντας τα εγκαίνια του καινούργιου κέντρου του Ντάρμα, με ενέπνευσαν οι συλλογικές προσπάθειες της σάνγκας της Νέας Υόρκης να πραγματώσουν την όραση της Αυτής Αγιότητάς του Πένορ Ρίνποτσε, η ίδρυση ενός μόνιμου Κέντρου του Παλιούλ στην Νέα Υόρκη.

Η Επίσκεψη του Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε στο Ινστιτούτο Pathgate

Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε στο Κέντρο του Ντάρμα Pathgate

Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε γεννήθηκε το 1965 στα ορεινά μέρη που είναι η μυστικά χώρα του Γκούρου Ρίνποτσε γνωστή ως Μπεγιούλ Γιόλμο Γκάνγκρα. Από τα έξι του ζούσε, εκπαιδεύτηκε και πήρε καταφύγιο με διάφορους μεγάλους δασκάλους, όπως ο Κούνζανγκ Γιέσε Ρίνποτσε, ο Γκεν Ρίγκντζιν Ρίνποτσε, η Α. Α. Ντούντζομ Ρίνποτσε, η Α. Α. Πένορ Ρίνποτσε, και η Α. Α. Τάκλουνγκ Τσέτρουλ Ρίνποτσε. Έχει μείνει σε απομόνωση σε διάφορα όσια μέρη όπως στις σπηλιές που είχε μείνει ο Γκούρου Ρίνποτσε και ο Μιλαρέπα. Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε πήγε στο Μοναστήρι του Ναμντρολίγκ στην Νότια Ινδία, όπου και έλαβε χειροτονία από την Α. Α. Πένορ Ρίνποτσε. Ολοκλήρωσε τις εννιαετές σπουδές στο Σέντρα των Νυίνγκμα με τις πιο υψηλούς βαθμούς. Η Α. Α. Πένορ Ρίνποτσε τον ενθρόνισε ως Κένπο στο Ναμντρολίνγκ με διδακτορική στην Βουδιστική φιλοσοφία, και ο Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε δίδασκε στο Ναμντρολίνγκ για πολλά χρόνια.

Το Μάϊο του 2019, κατά την διάρκεια μιας εκστρατείας γυρίσματος στο Νεπάλ για την παραγωγή της ταινίας «Η Ζωή του Γκούρου Ρίνποτσε», ο Τούπτεν Λόντεϊ Γκόνπο, ένα χειροτονημένο μέλος της Σάνγκα του Pathgate, έμεινε και εργάστηκε με τον Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε στο Κατμαντού.

Τον Οκτώβριο του 2019 ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε χορήγησε το ταξίδι στο Νιούκαστλ του Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε και την διαμονή του στο Κέντρο του Ντάρμα Pathgate. Ο σκοπός της επίσκεψής του ήταν να εργαστεί και να συνεργαστεί σε διάφορα έργα του Ντάρμα με την Επιτροπή Σύνταξης του Pathgate.

Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε υποδύεται τον Γκούρου Ρίνποτσε στην ταινία 'Η Ζωή του Γκούρουρ Ρίνποτσε'

Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε υποδύθηκε τον ρόλο του Γκούρου Ρίνποτσε στην αρχική ταινία του Γκούρου Ρίνποτσε. Κατά την διάρκεια της αρχικής παραγωγής στο Μοναστήρι του Ναμντρολίνγκ, έλαβε οδηγίες απ'ευθείας από την Αυτού Αγιότητας του Πένορ Ρίνποτσε. Άρα η εμπλοκή του στην ταινία «Η Ζωή του Γκούρου Ρίνποτσε - η Νέα Έκδοση» είναι πολύ πολύτιμη στην διαδικασία βελτίωσης της ταινίας.

Εκτός από την δουλειά που έχει κάνει με την Επιτροπή Σύνταξης του Pathgate Editorial Committee στην αναβάθμιση των υποτίτλων, ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε εργάστηκε επίσης στην επανα-ηχογράφηση των διαλόγων στα Θιβετανικά, για την δημιουργία μιας υψηλότερης ποιότητας μουσικής επένδυσης της ταινίας.

Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε γευματίζει με τον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε και μέλη της σάνγκας του Pathgate

Πριν επιστρέψει στο Νεπάλ, ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε μίλησε με τον Κέντσεν Πέμα Σέραμπ Ρίνποτσε, ο ανώτερος Κένπο του Μοναστηριού του Ναμντρολίνγκ. Χάρηκε που έμαθε ότι ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε δούλεψε με την Επιτροπή Σύνταξης του Pathgate στην μετάφραση της ταινίας του Γκούρου Ρίνποτσε. Ο Κέντσεν Πέμα Σέραμπ Ρίνποτσε είπε ότι: αν μεταφράσουμε τους υπότιτλους με ένα καλό νόημα, τότε αυτή ήταν η επιθυμία της Αυτού Αγιότητάς του και ότι θα οφελησει αμέτρητα αισθανόμενα όντα. Μπορεί να σπείρει το σπόρο της απελευθέρωσης σε πολλά αισθανόμενα όντα, όντως βλέποντας την ταινία. Ο Κέντσεν Πέμα Σέραμπ Ρίνποτσε ζήτησε από τον Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε να δώσει τις προσωπικές του ευχαριστίες στον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε που το έκανε εφικτό αυτό. Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε εξήγησε την σημασία της ταινίας του Γκούρου Ρίνποτσε ως προς την εκπλήρωση των επιθυμιών της Αυτής Αγιότητας του Πένορ Ρίνποτσε, διότι είναι σημαντικό για τον κόσμο να έχει μια καλύτερη κατανόηση της ιστορίας της ζωής του Γκούρου Ρίνποτσε.

Ο Κένπο επισκέπτεται μια παραλία κοντά στο Κέντρο Ντάρμα του Pathgate

Ο Κέντσεν Πέμα Σέραμπ εξήγησε ότι δεν είναι τόσο σημαντικό το πόσος χρόνος θα χρειαστεί να γυριστεί η ταινία, αλλά το σημαντικό είναι αν γίνει με τον σωστό τρόπο.

Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε ενθάρρυνε τους μαθητές που εμπλέκονται στο έργο της ψηφιακής επεξεργασίας της ταινίας, λέγοντάς μας ότι να εργαστούμε στην ταινία έχει πολύ αξία. Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ εξήγησε ότι όταν άνθρωποι έβλεπαν την αρχική ταινία, έκαναν προσφορές μπροστά στην οθόνη και έκαναν προστερνισμούς μπροστά στην ταινία.

Σπηλιά άσκησης του Γκούρου Ρίνποτσε στο Γιόλμο του Νεπάλ

Εκτός από την δουλειά που έκανε στην ταινία, ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε ηχογράρφησε και ακουστικό υλικό Θιβετιανών προσευχών, αρκετό για την παραγωγή τεσσάρων CD που είναι για δωρεάν διάθεση.

Αυτές συμπεριλαμβάνουν Το Μπάρντο Τόντολ - «Η Απελευθέρωση Μέσω της Ακρόασης κατά την Διάρκεια της Ενδιάμεσης Κατάστασης», γνωστό στον Δυτικό κόσμος ως Το Θιβετανικό Βιβλίο των Νεκρών, το οποίο είναι ένα κείμενο από ένα μεγαλύτερο σώμα διδασκαλιών, το Βαθυστόχαστο Ντάρμα της Αυτο-Απελευθέρωσης μέσω των Προθέσεων των Γαλήνιων και Οργισμένων, που αποκαλύφθηκε από τον Κάρμα Λίνγκπα (1326–1386). Είναι το πλέον γνωστό έργο λογοτεχνίας των Νυίνγκμα και προήρθε από τον Γκούρου Παντμασαμπάβα τον όγδοο αιώνα. Αυτό το Θιβετανικό κείμενο περιγράφει, και σκοπός του είναι να καθοδηγήσει, τις εμπειρίες που βιώνει η συνειδητότητα μετά τον Θάνατο, στο μπάρντο, το διάστημα μεταξύ του θανάτου και της επόμενης επαναγέννησης.

Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε εξήγησε ότι σε καταστάσεις όπου δεν είναι εφικτό να είναι ένας Λάμα να απαγγείλει το κείμενο αυτό όταν κάποιος πεθάνει, μπορεί να παιχτεί μια ηχογράφηση αυτού.

Σχεδιάγραμμα του ναού και του αγάλματος του Αμιτάμπα.

Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε αυτή στιγμή ασχολείται με την προ-παραγωγή ενός ντοκουμαντέρ για την Κρυφή Χώρα Γιόλμο του Γκούρου Ρίνποτσε - μια απόμερη περιοχή στο Νεπάλ στους πρόποδες των Ιμαλαϊων - γνωστό και ως το μέρος όπου ο Γκούρου Ρίνποτσε ακσώταν με τις πνευματικές του συζύγους. Είναι η μυστική, όσια χώρα του Γκούρου Ρίνποτσε. Ο Γκούρου Ρίνποτσε έγραψε πέντε άρθρα για το Γιόλμο, και έχει αναφερθεί πολλές φορές και σε άλλα κείμενα


Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε επίσης σχεδιάζει να χτίσει ένα μεγάλο άγαλμα του Αμιτάμπα στο Νεπάλ, μαζί μ'ένα ναό του Αμιτάμπα στην βάση του. Το χτίσιμο αυτού του αγάλματος θα εκπληρώσει μια από τις προφητείες του Γκούρου Ρίνποτσε σύμφωνα με την κληρονομιά που άφησε. Έχει ήδη παραχθεί ένα τρισδιάστο κινούμενο σχέδιο για το πως θα μοιάζει αυτό το άγαλμα. Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε έχει ζητήσει την υποστήριξη του Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε για την παραγωγή και κινηματογράφηση του ντοκουμαντέρ αυτού. Μια ταινία προσεχώς διάρκειας 8 λεπτών έχει παραχθεί μαζί με αφήγηση και σύνθεση πρωτότυπης μουσικής.

Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε είναι δεσμευμένος να συνεχίσει τις ευσπλαχνικές δραστηριότητες της Αυτού Αγιότητάς του Πένορ Ρίνποτσε, και να συνεχίσει να παίζει ενεργό ρόλο στην συνεργασία του με την Επιτροπή Σύνταξης του Pathgate ώστε να εκπληρωθούν οι επιθυμίες της Αυτής Αγιότητάς του Πένορ Ρίνποτσε να φέρει την ταινία «Η Ζωή του Γκούρου Ρίνποτσε» σε μια νέα γενιά θεατών.

 

Ακουστικές Διδασκαλίες από τον Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε 27

Για να μάθετε περισσότερο για το Ντάρμα, επισκεφτείτε τη σελίδα Η Πύλη Προς το Ντάρμα.

Η Πύλη προς το Ντάρμα 41

 
Περιεχόμενα

Το Ζωντανό Ντάρμα 1

Διδασκαλίες από τον Σεβ. Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε για την εφαρμογή της προσέγγισης της Βουδιστικής Διδασκαλίας για να κατευνάσουμε τις συγκρούσεις και να εξαλείψουμε τα εμπόδια της καθημερινής ζωής, και να καλλιεργήσουμε την δύναμη της αρμονίας για να φέρουμε την γέννηση της ευτυχίας και τις αιτίες της ευτυχίας προς το όφελος όλων το αισθανόμενων όντων.