Καινούργιες Ακουστικές Διδασκαλίες: Να Βλέπετε την Αλήθεια με έναν Ήσυχο Νου . . . Ενημερώσεις για το Πρόγραμμα Διδασκαλίας: Αγγλία: 25 - 27 Μαϊου 2019... Αγγλία: 25 Ιουνίου - 1 Σεπτεμβρίου 2019... Για Πληροφορίες επισκευτείτε: Πρόγραμμα Διδασκαλίας. . .
Ένα Ιατρικό Τάνγκα από το Θιβέτ που παριστάνει το Σώμα των Στοιχείων

Ποιά είναι η σχέση ανάμεσα στην μελέτη του Κλασικού Τσι Κουνγκ και της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής;

Τόσο η Μελέτη του Κλασικού Τσι Κουνγκ όσο και η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική συνηγορούν στο ότι ο άνθρωπος και η φύση σχετίζονται μέσω αλληλεπίδρασης. Προσλαμβάνουν την φυσιολογική δομή του ανθρώπινου σώματος ως έναν εσωτερικό κόσμο μικροκοσμικής σύνθεσης που αντανακλά την πραγματική κατάσταση του απείρως μεγαλύτερου μακροκοσμικού σύμπαντος. Μοιράζονται όχι μόνο παρόμοια συστατικά μέρη των στοιχείων και των ενεργειών, αλλά στην πραγματικότητα διέπονται από τους ίδιους αιώνιους νόμους της φύσης οι οποίοι επιδρούν στην κατάσταση του είναι τους μέχρι την πλέον μικροσκοπική υπα-ατομική δομήτων μορίων του χώρου.

Ακριβώς όπως η γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο καθώς και γύρω από τον άξονά της από την αρχή της ύπαρξής της, το αυτόνομο νευρικό σύστημα του ανθρώπινου σώματος ρυθμίζει τις λειτουργίες των εσωτερικών οργάνων του σώματος πριν ακόμη και από αυτή την γέννηση. Η φύση, μέσω των διαδραστικών δυναμικών των εποχών και των στοιχείων της, παράγει αέρα, θερμότητα, υγρασία, ξηρότητα και κρύο. Παρομοίως, οι ενεργειακές καταστάσεις της καρδιάς, των πνευμόνων, του σπλήνα, και των νεφρών γεννούν τις συγκινήσεις της χαράς (φωτιά), της θλίψης (μέταλλο), του θυμού (ξύλο), της ανησυχίας (γη), και του φόβου ( νερό). Ακριβώς όπως το σύμπαν του υλικού βασιλείου περιλαμβάνει ένα πλήθος ηλιακών συστημάτων και γαλαξιών, το ανθρώπινο σώμα περικλείει ένα σύνολο φυσιολογικών συστημάτων τα οποία συνδέονται από ένα περίπλοκο δίκτυο ενεργειακών πλεγμάτων τα οποία διευθύνουν τις λειτουργίες των διαφόρων οργάνων του. Ούτως ώστε να διατηρήσει την συνεχή λειτουργία του, η αλληλεπίδραση ανάμεσα στα διάφορα υποστρώματα των ενεργειακών μοτίβων μέσα σε ολόκληρο το σώμα πρέπει να ρυθμίζεται και να εναρμονίζεται. Εφόσον όλη η ύλη αποτελείται από ενέργεια σε ποικίλες καταστάσεις κραδασμικών μοτίβων, οποιαδήποτε κατάσταση ανισορροπίας μέσω στο ενεργειακό πλέγμα του ανθρώπινου σώματος θα προκαλέσει δυσαρμονία τόσο στο σώμα όσο στο νου. Συνεπώς η εναρμόνιση των ενεργειών θεωρείται ως η πλέον σημαντική τόσο από την Μελέτη του Κλασικού Τσι Κουνγκ, όσο και από την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική.