Καινούργιες Ακουστικές Διδασκαλίες: Να Βλέπετε την Αλήθεια με έναν Ήσυχο Νου . . . Ενημερώσεις για το Πρόγραμμα Διδασκαλίας: Αγγλία: 25 - 27 Μαϊου 2019... Αγγλία: 25 Ιουνίου - 1 Σεπτεμβρίου 2019... Για Πληροφορίες επισκευτείτε: Πρόγραμμα Διδασκαλίας. . .
Ένα Ιατρικό Τάνγκα από το Θιβετ που παριστάνει τα Όργανα

Με ποιό Τρόπο η Αλληλεπίδραση του Γιν και του Γιανγκ και η Θεωρία του Ουού Σίνγκ Επηρεάζουν την Σύσταση του Ανθρώπου;

Η θεωρία του ουού σινγκ διαιρεί το έτος σε πέντε εποχές της άνοιξης, του θέρους, του φθινοπώρου, του χειμώνα και του μακριού θέρους. Κάθε μια από τις εποχές σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο όργανο του σώματος και οι εποχικές αλλαγές τους εκδηλώνονται με το σχετιζόμενο όργανο. Η αλληλεπίδραση των ενεργειών αυτών – κάθε μία όντας εκ φύσεως αέρινη, θερμή, υγρή, ξηρή ή ψυχρή – μπορούν να είναι αμοιβαία ευεργετικές ή αμοιβαία διαλυτικές, δημιουργώντας έτσι την κορύφωση είτε της καλής υγείας ή των ψυχοσωματικών δυσλειτουργιών. Οι δυναμικές του γιν και του γιανγκ ίσως να εμφανίζονται αντίθετες αλλά στη πραγματικότητα είναι αλληλεξαρτώμενα ενοποιημένες. Η άμπωτις και η παλίρροια των αλλαγών στο γιν και στο γιανγκ σε σχέση με το ουού σινγκ ανταποκρίνονται στις αλλαγές της ευεξίας στο σώμα και γενούν τις διάφορες σχετιζόμενες συγκινήσεις. Για παράδειγμα, ο υπερβολικός θυμός βλάπτει την γιν τσι μάζα του ήπατος, ενώ η υπερβολική χαρά είναι επιζήμια για την γιανγκ τσι μάζα της καρδιάς. Έτσι, η διατήρηση της καλής υγείας είναι ακατόρθωτος στόχος εώς ότου οι δυναμικές του γιν και του γιανγκ που αλληλεπιδρούν σε σχέση με του ουού σινγκ μπορέσουν να ρυθμιστούν και να εναρμονιστούν καταλλήλως. Επιπλέον, το γιν στο αποκορύφωμα της αφθονίας του θα μετατραπεί σε γιανκ, και παρόμοια το γιανγκ στο αποκορύφωμα της αφθονίας του θα τραπεί σε γιν. Το γιν και το γιανγκ, με τον ουρανό (γιανγκ) από πάνω μας, τη γη (γιν) κάτω μας, και τα αναρίθμητα φαινόμενα (γιν και γιανκ) που υπάρχουν ανάμεσά τους, αλληλεπιδρώντας συμπληρώνουν το ένα το άλλο και εκδηλώνονται σε άπειρες μεταβλητές όπως το αίμα και το τσι, το αρσενικό και το θηλυκό, το νερό και η φωτιά, το απαλό και το σκληρό, το σκοτάδι και το φως και ούτω καθεξής.

Η ύπαρξη κάθε μορφής φαινομένου στο βασίλειο της ύλης πηγάζει από την αλληλεπίδραση του γιν και του γιανγκ. Όταν το γιν είναι ενεργό εντός, προστατεύεται από το γιανγκ εκτός· όταν το γιανκ είναι ενεργό εκτός, κινητοποιείται από το γιν εντός. Το έργο της άσκησης του Τσι Κουνγκ είναι να εναρμονίσει την αλληλεπίδραση του γιν και του γιανγκ ούτως ώστε να μην εμφανιστούν η έλλειψη ή η υπερβολή. Το άλλο του έργο είναι να ρυθμίζει την ροή του γινγκ τσι (θρεπτική ενέργεια), το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την ενδυνάμωση της κατάστασης της υγείας του τσι σουέ (αίμα-τσι), διότι ενώ το αίμα τρέφει το τσι, είναι το τσι το οποίο κατευθύνει τη ροή του αίματος. Έτσι, όταν η ροή του γινγκ τσι (θρεπτική ενέργεια) είναι άφθονη, θα υπάρχει αρμονία στο γιν και στο γιανγκ και η σωματική ευεξία θα είναι εξασφαλισμένη.