Καινούργιες Ακουστικές Διδασκαλίες: Να Βλέπετε την Αλήθεια με έναν Ήσυχο Νου . . . Ενημερώσεις για το Πρόγραμμα Διδασκαλίας: Αγγλία: 25 - 27 Μαϊου 2019... Αγγλία: 25 Ιουνίου - 1 Σεπτεμβρίου 2019... Για Πληροφορίες επισκευτείτε: Πρόγραμμα Διδασκαλίας. . .
Ένα Ιατρικό Τάνγκα από το Θιβετ που παριστάνει το Μεγαλήτερο Ελιξήριο της Αναζωογόνησης

Πόσα είδη Ανθρώπινης Ενέργειας Υπάρχουν;

Υπάρχουν τρία κύρια είδη ανθρώπινης ενέργειας. Το πρώτο είδος: το σιαν τιαν τσι (προγενέθλια ενέργεια), επίσης γνωστό ως γιουάν τσι (το γνήσιο τσι), προέρχεται από το τσινγκ (η πρωταρχική ουσία), η οποία είναι εκ φύσεως γιν. Είναι το γιουάν τσι το οποίο κληρονομούμε από τη στιγμή που σχηματιζόμαστε ως έμβρυα. Αποτελείται όχι μόνον από το ζωτικό πλάσμα, το DNA, και το τζινγκ των γονιών μας, αλλά επίσης και από την νοητική συνέχιση της ροής της συνείδησής μας εντός της οποίας το δυναμικό όλων των καρμικών ενεργειών που έχουμε πράξει από αμνημονεύτων χρόνων αποθηκεύεται. Η ποσότητα του γιουάν τσι σε σχέση με την διάρκεια κάθε ανθρώπινης ζωής είναι προκαθορισμένη πριν από τη γέννηση και δεν μπορεί να αναπληρωθεί όταν έχει εξαντληθεί. Τη στιγμή που το γιουάν τσι εξαντλείται, το σώμα παύει να λειτουργεί και ο θάνατος ακολουθεί.

Το δεύτερο είδος: το χόου τιάν τσι (μετα-γενέθλια ενέργεια) είναι εκ φύσεως γιανγκ. Αφομοιώνουμε την ενέργεια αυτή από την τροφή, τον αέρα και τις δραστηριότητες τις οποίες θεωρούμε ουσιώδεις για την υγεία και την καλή σωματική μας κατάσταση. Το είδος της ενέργειας που χρειαζόμαστε για να λειτουργήσει το σώμα είναι στην πραγματικότητα μια συγχώνευση του σιάν τιάν τσι και χόου τιάν τσι – μια μίξη του υδάτινου τσι και του πύρινου τσι, τα οποία γεννούν το γινγκ τσι (θρεπτική ενέργεια) και το ουέι τσι (προστατευτική ενέργεια). Η λειτουργία του γινγκ τσι είναι να συντονίσει την προσπάθεια του ζανγκ τσι (σπλαχνική ενέργεια), του τζινγκ τσι (ενέργεια των μεσημβρινών), και του ζονγκ τσι (ενέργεια βασισμένη στην συγχώνευση του αέρα), καθώς κυκλοφορεί μέσα στα αιμοφόρα αγγεία και στους ενεργειακούς μεσημβρινούς, από τα οποία εξασφαλίζει καύσιμα για το σώμα ενώ κατευθύνει την λειτουργία του ψυχοσωματικού συστήματος μέσα από την αλληλεπίδραση των ενεργειών του ουού σινγκ. Το ουέι τσι από την άλλη πλευρά ρυθμίζει την θερμοκρασία του σώματος και την εφίδρωση καθώς εκδηλώνεται στην επιφάνεια των αιμοφόρων αγγείων, των ενεργειακών μεσημβρινών και κάθε οργάνου και μέρους του σώματος ώστε να εξασφαλίζει μια ενεργειακή ασπίδα προστασίας απέναντι σε οποιαδήποτε εξουθενωτική επίδραση στην οποία μπορεί να υπόκειται από εξωτερικούς παράγοντες.

Το τρίτο είδος: το λινγκ τσι (υπερκόσμια ουσία), επίσης γνωστό ως λινγκ σεν (υπερκόσμιο πνεύμα), είναι το πιο λεπτοφυές από όλες τις ανθρώπινες ενέργειες. Η καλλιέργεια του λινγκ τσι θα έπρεπε να ξεκινάει μόνον αφού η συγχώνευση των σιαν τιαν τσι και χόου τιαν τσι έχει καταλλήλως εκλεπτυνθεί και μετατραπεί σε σεν (πρωταρχική ουσία). Όταν όλα τα νταν τιέν – το ενεργειακά κέντρα που αποθηκεύουν και παράγουν τσι στο σώμα – είναι καταλλήλως ενεργοποιημένα μέσω του οποίου η πρωταρχική ουσία (το υδάτινο τσι) από το κατώτερο νταν τιέν συνδέεται με την εφήμερη ενέργεια (το πύρινο τσι) στο μεσαίο νταν τιέν ώστε να να ενεργοποιήσει το πνεύμα (σεν) στο άνω νταν τιέν ώστε να παραχθεί μια ενέργεια αγνής ακτινοβολίας, μια διαδικασία γνωστή ως «τρία άνθη που συναθροίζονται στην κορυφή» τελικά θα επισυμβεί, οδηγώντας στην ενεργοποιήσει του απόκρυφου περάσματος – ένα σημείο ύπαρξης όπου η δυαδικότητα της σκέψης παύει να έχει σημασία, οι επιρροές του υλικού βασιλείου διασκορπίζονται, και η διαδικασία γνώσης της έσχατης αλήθειας αρχίζει να αναδύεται.

Η επίτευξη αυτού του αγνού, υπέρ-λεπτεπίλεπτου λινγκ τσι – το οποίο συχνά αναφέρεται ως ένα έμβρυο της υπερκόσμιας ατραπού – αναγγέλλει το ξεκίνημα της ανώτερης άσκησης της Αληθινής Αφύπνισης, η οποία περιλαμβάνει την καλλιέργεια της δεξιότητας στην μεταφορά της σκέψης η οποία μεταφέρει τη συνείδηση πέρα από τα όρια του χρόνου, του χώρου και της ύλης, ακόμη και πέρα από την διάλυση του σώματος κατά τον θάνατο.