Καινούργιες Ακουστικές Διδασκαλίες: Να Βλέπετε την Αλήθεια με έναν Ήσυχο Νου . . . Ενημερώσεις για το Πρόγραμμα Διδασκαλίας: Αγγλία: 25 - 27 Μαϊου 2019... Αγγλία: 25 Ιουνίου - 1 Σεπτεμβρίου 2019... Για Πληροφορίες επισκευτείτε: Πρόγραμμα Διδασκαλίας. . .
Ένα Θιβετανικό Ιατρικό Τάνγκα που Παριστάνει Δηλητήρια

Πώς Μπορεί το Τσι να Διαταράσσει την Υγεία και την Αρμονία;

Η ευεξία του σώματος βασίζεται στην σωστή κυκλοφορία του αίματος και του τσι, στην καλή ποιότητα του αίματος και του τσι, και στην αρμονική λειτουργία των εσωτερικών οργάνων. Το τσι είναι αυτό που δίνει γέννηση στο σχηματισμό της ζωής, και όταν η κυκλοφορία του τσι διαταράσσεται είτε λόγω ανεπάρκειας είτε λόγω στασιμότητας, είτε λόγω εσφαλμένης ροής, θα επηρεαστεί επίσης η κυκλοφορία του αίματος και η κατάσταση της υγείας θα κλονιστεί. Επιπλέον, όταν κάποιος έχει συσσωρεύσει μεγάλη ποσότητα τσι δεν απολαμβάνει απαραίτητα καλή υγεία αν η αγνότητα του τσι έχει μολυνθεί από σιέ τσι (επιβλαβής ενέργεια) η οποία γεννιέται από φθοροποιές παραβάσεις στη σκέψη, στον λόγο και στην δράση. Πρωτίστως, όταν κάποιος παραδίδεται σε τέτοιες φθοροποιές παραβάσεις, το πλεονεκτικό δυναμικό του θετικού κάρμα που μπορεί να έχει συσσωρεύσει στη διάρκεια πολλών ζωών με επίπονη προσπάθεια μπορεί να διασκορπιστεί σε μια στιγμή. Αυτό δεν διαφέρει από ένα βαρέλι με συνηθισμένο κρασί το οποίο απαιτεί πολλά χρόνια προσεκτικής αποθήκευσης και δεξιοτεχνικού χειρισμού ώστε να ωριμάσει και να γίνει ένα φίνο πεπαλαιωμένο, αλλά αρκεί μια σταγόνα από ξύδι να προστεθεί στο βαρέλι για να μετατραπεί το κρασί σε ξύδι.

Το τιάν τσι (ουράνιο τσι), το οποίο κυβερνά τον φυσικό κύκλο των ατμοσφαιρικών αλλαγών και των οικολογικών δυναμικών μπορεί επίσης να διαταραχτεί από το σιέ τσι. Το τιάν τσι είναι εκ φύσεως αγνό και πρωταρχικής λαμπρότητας διότι ενσωματώνει την φωτεινότητα και τις ζώσες αρετές της δημιουργίας. Αλλά όταν η παρουσία του σιέ τσι γίνεται μέρος της κατάστασης, η φυσική φωτεινότητα του τιάν τσι συσκοτίζεται προσωρινά λόγω της δυσαρμονίας του γιν και του γιάνγκ μεταξύ ουρανού και γης. Ως αποτέλεσμα, η φυσική ροή των βροχοπτώσεων και της αλλαγής των εποχών θα επηρεαστεί, και έτσι θα προκληθούν σε ευρεία κλίμακα οι οικολογικές καταστροφές. Όταν ο φυσικός κύκλος της αλλαγής των εποχών και οι ατμοσφαιρικές συνθήκες βρίσκονται διαρκώς σε κίνδυνο, και δεν υπάρχει κάποια σημαντική θεραπεία για να διορθώσει τις αιτίες, όλα τα ζωντανά πράγματα μεταξύ ουρανού και γης αναπόφευκτα θα μαραθούν και θα εξαφανιστούν.

Σαν την ευεργετική επίδραση του ήλιου στην ευδοκιμούσα ζωή, η λειτουργία του γιάνγκ τσι στο ανθρώπινο σώμα είναι να εγείρεται και να ακτινοβολεί προς τα έξω ούτως ώστε να υποστηρίζει και να προστατεύει το σώμα. Οι οικολογικές δυναμικές υπαγορεύουν ότι μια περίσσεια ή μια ανεπάρκεια ηλιακού φωτός μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες. Στο ενεργειακό σύστημα του ανθρώπου η άτακτη κυκλοφορία του γιάνκ τσι στο σώμα μπορεί εύκολα να επιφέρει μια κατάσταση πρόωρου θανάτου. Έτσι, η καλή υγεία απαιτεί την συνεχή ισορροπία του γιν τσι και του γιάνγκ τσι. Κάποιος που υποφέρει από περίσσεια του γιανγκ τσι θα ιδρώνει υπερβολικά, θα ασθμαίνει με θόρυβο όταν είναι αγχωμένος και θα ενεργεί με έναν υπερβολικά ενεργητικό τρόπο – όλα αυτά είναι συμπτώματα ενός ενεργειακού συστήματος που έχει αναπτύξει υπερβολική θερμότητα. Όταν κάποιος ακολουθεί έναν τρόπο απείθαρχης ζωής με υπερβολική τρυφηλότητα, επηρεάζεται η κυκλοφορία του γιάνγκ τσι, πράγμα που οδηγεί σε βαθμιαία εξάντληση του γιάνγκ τσι, και ακολουθεί κατάρρευση της υγείας και θάνατος. Κάποιος που υποφέρει από αδύναμο γιάνγκ τσι στο σώμα θα έχει οίδημα στα άκρα το οποίο με τη σειρά του εξαντλεί το γιανγκ τσι ακόμη περισσότερο. Κάποιος που υποφέρει από κόπωση οφειλόμενη στην υπερβολική εργασία θα προκαλέσει μια περίσσεια του γιάνγκ τσι στο σώμα, εξαντλώντας έτσι το τσινγκ (πρωταρχική ουσία) που οδηγεί σε στασιμότητα της ροής του τσι και της κυκλοφορίας του αίματος, που προκαλούν ζαλάδα, εγκεφαλικά και γενικό εκφυλισμό της κανονικής λειτουργίας του αισθητήριου και του αυτόνομου νευρικού συστήματος.

Ο ρόλος του γιν και του γιάνγκ στην διατήρηση της υγείας είναι απολύτως καθοριστικός. Το γιν αποθηκεύει το τσινγκ (πρωταρχική ουσία), το οποίο γεννάει το τσι στο σώμα ενώ περιορίζει την υπερβολική παραγωγή του γιάνγκ τσι, το οποίο θα πρέπει να διατηρείται πυκνό και ριζωμένο. Το γιάνγκ έχει ως αποστολή να σφραγίζει το σώμα ώστε να μην υπάρχει απώλεια του γιν ενώ προστατεύει το εξωτερικό του σώματος. Αν το γιάνγκ τσι ξεχειλίζει χωρίς να είναι πυκνό και ριζωμένο, το γιν τσι, το οποίο πρέπει να διατηρείται απαλό και αδιατάρακτο, θα καταστεί αδύναμο, και το σεν (το πνεύμα) θα αποδιοργανωθεί. Αν το γιν και το γιάνγκ χωριστούν, το τσινγκ (πρωταρχική ουσία) και το τσι (ενέργεια) θα εξαντληθούν. Όταν η ένωση του γιν και του γιάνγκ είναι ισορροπημένη και εναρμονισμένη με το εξωτερικό περιβάλλον, ο νους και οι αισθήσεις θα απολαμβάνουν διαύγεια, και οι τρεις θησαυροί του σώματος – το τσινγκ (πρωταρχική ουσία), το σεν (πνεύμα) και το τσι (ενέργεια) – θα παραμένουν απρόσβλητοι από την ανθυγιεινή επίδραση του σιέ τσι (επιβλαβής ενέργεια). Έτσι, όποιος ενεργεί αντίθετα προς τις Παγκόσμιες Αρχές της Μίας Αλήθειας στη Φύση εκθέτει τον εαυτό του στην επιβλαβή επίδραση του σιέ τσι.