Καινούργιες Ακουστικές Διδασκαλίες: Να Βλέπετε την Αλήθεια με έναν Ήσυχο Νου . . . Ενημερώσεις για το Πρόγραμμα Διδασκαλίας: Αγγλία: 25 - 27 Μαϊου 2019... Αγγλία: 25 Ιουνίου - 1 Σεπτεμβρίου 2019... Για Πληροφορίες επισκευτείτε: Πρόγραμμα Διδασκαλίας. . .

Ποιές είναι οι Αρχές πίσω από την Εξέλιξη της Ανθρώπινης Δυνατότητας;

Σχετικά με την εξέλιξη της ανθρώπινης δυνατότητας, ο Κομφούκιος δήλωσε ότι υπάρχουν οκτώ βασικές αρχές που θα πρέπει να λαμβάνονται ένα στάδιο κάθε φορά, καθώς κάθε εκπληρωμένο στάδιο βοηθάει στην υποστήριξη του επόμενου σταδίου. Αυτές οι οκτώ βασικές αρχές είναι: να ερευνούμε τα πράγματα, να διευρύνουμε τη γνώση μας, να είμαστε ειλικρινείς, να διορθώνουμε το νου μας, να καλλιεργούμαστε, να οργανώνουμε την οικογένειά μας, να οργανώνουμε το κράτος και να φέρνουμε ειρήνη στον κόσμο. Ο Κομφούκιος επίσης συστήνει την εξής πρακτική: όποτε συναντάει κάποιο ικανό άνθρωπο προσπαθεί να του μοιάσει, ενώ όταν συναντάει κάποιον ανίκανο και χωρίς αρετές, προσπαθεί μέσω της αυτοπαρατήρησης να δει εάν έχει ο ίδιος κάποια αθέμιτα χαρακτηριστικά του.

Για να πετύχει αυτό το σκοπό, ο ακόλουθος του Κομφούκιου Ζενγκ Ζι εξέταζε τον εαυτό του σε τρία πράγματα κάθε μέρα: Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να βοηθήσω κάποιον άλλον; Ήμουν έμπιστος στις σχέσεις μου με τους φίλους μου; Απέτυχα να εφαρμόσω ό,τι με δίδαξε ο Δάσκαλός μου;