Καινούργιες Ακουστικές Διδασκαλίες: Να Βλέπετε την Αλήθεια με έναν Ήσυχο Νου . . . Ενημερώσεις για το Πρόγραμμα Διδασκαλίας: Αγγλία: 25 - 27 Μαϊου 2019... Αγγλία: 25 Ιουνίου - 1 Σεπτεμβρίου 2019... Για Πληροφορίες επισκευτείτε: Πρόγραμμα Διδασκαλίας. . .

Γιατί η Ειλικρίνεια αποτελεί τόσο Ουσιώδη Ποιότητα στην Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού;

Ο τρόπος της ειλικρίνειας έχει ευρέως συζητηθεί και ωστόσο έχει βαθιά παρεξηγηθεί. Οι αδαείς ίσως να τον γνωρίζουν αλλά να μην μπορούν να τον κάνουν πράξη. Εξαρτάται αποκλειστικά από τη φύση και την προσπάθεια του ατόμου. Ένας ειλικρινής άνθρωπος οδηγεί και διορθώνει τους ανθρώπους σύμφωνα με το τι φέρει ο άλλος άνθρωπος ή σύμφωνα με τον ίδιο· υπηρετεί τον πατέρα του όπως θα ήθελε ο γιος του να του υπηρετήσει· υπηρετεί τον ανώτερό του όπως θα ήθελε να τον υπηρετήσουν οι υφιστάμενοί του· σέβεται τους μεγαλύτερους όπως θα ήθελε να τον σέβεται ο νεότερος αδελφός του· μεταχειρίζεται τον φίλο του όπως θα ήθελε ο φίλος του να τον μεταχειριστεί· εκτελεί με σεβασμό τις καθημερινές συνηθισμένες πράξεις του της αρετής, και είναι πολύ προσεκτικός στις καθημερινές του πράξεις.

Αν υπάρχει κάποιο ελάττωμα στην άσκηση του της αρετής, ο ειλικρινής άνθρωπος θα κάνει ό,τι του είναι δυνατόν για να τη βελτιώσει. Αν υπάρχει κάποια υπερβολή στις ενέργειές του, θα λάβει τα μέτρα του ώστε παρακολουθώντας τις να διασφαλίσει ότι οι λέξεις του είναι σύμφωνες με τις πράξεις του και οι πράξεις του είναι σύμφωνες με τις λέξεις του. Κατανοεί ότι τα μέσα για να επιτύχει κάποιος τον σκοπό δεν είναι ποτέ τόσο σημαντικά όσο η προϋπόθεση της ειλικρίνειας επειδή μια ειλικρινής προσέγγιση έχει πάντοτε αποτέλεσμα στην καρδιά και στο νου, διότι είναι σε ευθυγράμμιση με την φύση του Αιώνιου Νόμου.

Μέσω της ειλικρίνειας και της συνέπειας, ακόμη και ένας κοινός άνθρωπος μπορεί να μεταμορφωθεί σε έναν ανώτερο άνθρωπο ικανό να λειτουργεί στο πεδίο της εγκόσμιας ζωής, κι ωστόσο να παραμένει πνευματικά ανεπηρέαστος από τις συγκρούσεις του κόσμου. Για εκείνον, η ατραπός της πνευματικότητας είναι επιμελής επιδίωξη της τελειοποιήσεώς του, όπου μέσω της προσπάθειας της ειλικρίνειας και της συνέπειας, καθιστά τον εαυτό του ελεύθερο από τα δεσμά αυτού που οι άλλοι θεωρούν ως συμφορά, και είναι ευτυχής να ακολουθεί το ξεδίπλωμα της Θείας Θέλησης· γι' αυτό τον λόγο είναι γαλήνιος και ατάραχος.

Όσα συμβαίνουν στον ουρανό και στην γη είναι στην πραγματικότητα μέρος των κινήσεων του νου. Το περιβάλλον αλλάζει με το νου· ο νους κινείται με συμβάντα. Όπου υπάρχει ειλικρίνεια, η πλάνη διασκορπίζεται, και η αληθινή κατάσταση του νου αποκαλύπτεται. Γι' αυτό τον λόγο το να είναι κανείς εντελώς αδιάφορος προς τα συμβαίνοντα ή να απασχολείται υπερβολικά με τα πράγματα είναι και τα δύο μη-ορθά. Αν μπορεί κάποιος να διακρίνει υφιστάμενη αλήθεια των πραγμάτων, τότε μπορεί να υπερβεί την υποκειμενική θέαση. Οι καλοτυχίες και οι κακοτυχίες της ζωής, όλες παράγονται από τις λειτουργίες του νου. Όταν η επιθυμία για τρυφερότητα, φήμη, και κοινωνική υπόσταση καίει δυνατά, δεν είναι παρά οι φλόγες της κόλασης. Όταν κάποιος βυθίζεται στην φιλαργυρία και την απληστία, είναι βέβαιο ότι θα πνιγεί σε μια θάλασσα πίκρας. Αλλά, όταν κάποιος είναι αποφασισμένος να είναι αγνός, οι μαινόμενες φλόγες γίνονται δροσερή αύρα στην άκρη της λίμνης. Και αν κάποιος είναι ειλικρινής και αποφασισμένος να φωτιστεί, το πλοίο θα φτάσει στην απέναντι όχθη. Γι' αυτό η ειλικρίνεια τοποθετείται πολύ υψηλά από τους σοφούς.