Καινούργιες Ακουστικές Διδασκαλίες: Να Βλέπετε την Αλήθεια με έναν Ήσυχο Νου . . . Ενημερώσεις για το Πρόγραμμα Διδασκαλίας: Αγγλία: 25 - 27 Μαϊου 2019... Αγγλία: 25 Ιουνίου - 1 Σεπτεμβρίου 2019... Για Πληροφορίες επισκευτείτε: Πρόγραμμα Διδασκαλίας. . .

Ποια είναι η σχέση μεταξύ της Αληθινής Σοφίας και της Αληθινής Ευτυχίας;

Ο όρος 'ανθρωπιά' υποδηλώνει 'την πράξη ανθρώπινης καλοσύνης και συμπόνιας για τα βάσανα των άλλων'. Για το λόγο αυτό η λέξη ανθρωπιά είναι η καταλληλότερη για να περιγράψει τον σκοπό του να είσαι άνθρωπος. Είμαστε στην ουσία, όχι εγκόσμια ανθρώπινα όντα που πειραματίζονται με νοητικές εμπειρίες, αλλά από τη φύση μας είμαστε όντα με μη-αφυπνισμένες δυνατότητες που υπόκεινται σε ανθρώπινες εμπειρίες, σαν μέρος της συνεχούς προόδου στην εξέλιξη του Μονοπατιού μας του Ντάρμα. Ο Σωκράτης παρατήρησε ότι: «η έσχατη αλήθεια της πραγματικότητας είναι πνευματική και όχι υλική και γι’αυτό μπορεί να γίνει άμεσα αντιληπτή μόνον από το πλέον λεπτεπίλεπτο επίπεδο του νου και όχι μέσω των πέντε αισθήσεων ή μέσω του συμβατικού νου.» Αναγνώρισε ότι: «η αληθινή σοφία συνεπάγεται την αποδοχή των ορίων της νοημοσύνης μας και την ανάγκη να αναζητήσουμε πνευματική καθοδήγηση από μία ανώτερη πηγή αν επιθυμούμε να ανέλθουμε υψηλότερο επίπεδο επίγνωσης». Επιπρόσθετα κατέληξε στο εξής: «ο προορισμός της ύπαρξής μας μετά θάνατον εξαρτάται απολύτως από μια κατάσταση ανώτερης ηθικής κατά την ύπαρξή μας πριν από αυτόν και ότι ακολουθώντας με επιμονή την ζωντανή δράση των ανώτερων ηθικών αρχών, έχουμε το πιο ευνοϊκό και ευτυχές αποτέλεσμα».

Αυτό που εξηγούσε ο Σωκράτης είναι παρόμοιο με τη Βουδιστική κατανόηση των Τεσσάρων Ευγενών Αληθειών, την άσκηση της γέννησης της σοφίας μέσω της λήψης καταφυγίου στην καθοδήγηση ενός Φωτισμένου Νου, και της κατανόησης των καρμικών δυνάμεων που κυβερνούν την αιτία και το αποτέλεσμα. Είμαστε στην πραγματικότητα, όντα του Νου και όχι της σάρκας. Πρωταρχικά επειδή το λεπτεπίλεπτο επίπεδο της αγνής συνείδησής μας συνεχίζει να ξαναγεννιέται μέσω αμέτρητων ζωών μέχρι να πετύχουμε την απόλυτη φώτιση, είναι υψίστης σημασίας να κατανοήσουμε τη δυναμική με την οποία μπορούμε να φροντίσουμε και να αναπτύξουμε κατάλληλα το νου μας. Ενώ η προσωρινή μας ύπαρξη εξαρτάται από τη λειτουργία του νου, του λόγου και του σώματος, η ύπαρξή μας παύει να έχει αίσθηση σκοπού τη στιγμή που το σώμα και ο λόγος παύουν να συνδέονται με το νου καθώς τότε όχι απλώς αχρηστεύονται, αλλά και οι ευγενείς επιθυμίες που μπορεί να είχαμε ως τότε εξατμίζονται στο τίποτα.

Είναι προφανές ότι η ευεξία του νου καθορίζει την αποτελεσματικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Οποιαδήποτε γρήγορη προσπάθεια να αλλάξουμε την εξωτερική συμπεριφορά μας μέσω μίας επίπλαστης εικόνας είναι αναποτελεσματική και ανούσια αν αγνοήσουμε την ανάγκη να αναλύσουμε και να εντοπίσουμε τον τρόπο και τα πρωταρχικά αίτια μέσα από τα οποία η επίπλαστη προσωπικότητα ήρθε σε ύπαρξη. Όσο αποκτούμε μεγαλύτερη επίγνωση αυτού που αντιμετωπίζουμε, τόσο καλύτερα προετοιμαζόμαστε για να αναλάβουμε την ευθύνη της ζωής μας. Για να πετύχουμε αυτό το στόχο, το μόνο αξιόπιστο μέσο στο οποίο μπορούμε να βασιζόμαστε είναι η Αληθινή Σοφία που είναι η συσσωρευμένη γνώση του Φωτισμένου Νου. Πέρα του ότι έχει αποδειχθεί από το χρόνο η ανυπέρβλητη αξία της και η συμπαντική της εφαρμογή στο μεγάλο σχέδιο όλων όσων υπάρχουν, η Αληθινή Σοφία παρέχει την θεμελιώδη ενόραση στη δυναμική της Έσχατης Αλήθειας. Είναι η εφαρμογή της Αληθινής Σοφίας στην πραγματική άσκηση η οποία διαλύει τη στενή θεώρηση του κοινού νου, και απελευθερώνει την αγνή συνείδηση, και έτσι μας καθιστά ικανούς να αποκαλύψουμε την αυθεντική κατάσταση της ύπαρξης καθώς το σώμα, ο λόγος και ο νους μας ενοποιούνται με ο,τιδήποτε βρίσκεται γύρω μας και μας οδηγούν στην πραγμάτωση της αληθινής κατάστασης απόλυτης ευτυχίας - μία κατάσταση ανυπέρβλητης ευτυχίας που διαρκεί περισσότερο από τη σωματική.