Καινούργιες Ακουστικές Διδασκαλίες: Να Βλέπετε την Αλήθεια με έναν Ήσυχο Νου . . . Ενημερώσεις για το Πρόγραμμα Διδασκαλίας: Αγγλία: 25 - 27 Μαϊου 2019... Αγγλία: 25 Ιουνίου - 1 Σεπτεμβρίου 2019... Για Πληροφορίες επισκευτείτε: Πρόγραμμα Διδασκαλίας. . .

Πως κατακτά κανείς την Αληθινή Σοφία;

Η Αληθινή Σοφία είναι η βεβαιότητα της εις βάθος κατανόησης. Πετυχαίνεται μέσω της δέσμευσης στο Μονοπάτι του Ντάρμα. Υπάρχει μία σημαντική διαφορά μεταξύ του να έχει κανείς επίγνωση της εννοιολογικής περιγραφής της Αληθινής Σοφίας και της πραγματικής εμπειρίας να εφαρμόσει την άσκηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι εκτιμούν την εγκυρότητα της Αληθινής Σοφίας μόνο όταν η υποκειμενική τους θεώρηση, την οποία διατηρούν με ευλάβεια, αποτυγχάνει να τους προετοιμάσει για την έκρηξη απειλητικών για τη ζωή τους καταστάσεων ή για κάποια άλλη κρίση προσωπικής απώλειας. Καθώς η έπαρση της υποκειμενικής τους θεώρησης εξανεμίζεται και η αυταρέσκεια για το δικό τους σύστημα-πεποιθήσεων διαβρώνεται, ξαφνικά σκέφτονται, αισθάνονται, βλέπουν και ενεργούν τελείως διαφορετικά, συνειδητοποιώντας συχνά για πρώτη φορά πόσο εύθραυστη είναι η δομή του προηγούμενου κατασκευάσματος της λογικής τους σχετικά με τη ζωή. Ενώ αναλογίζονται τις επιλογές που έχουν να κάνουν, ξεκινούν να εξετάζουν τις προηγούμενες προτεραιότητες της ζωής τους κάτω από ένα πολύ διαφορετικό φως.

Είναι προφανές ότι η διαρκής επίγνωση της ύπαρξης της οδύνης γύρω μας, ή για τους περισσότερους ανθρώπους, το πραγματικό βίωμα της ίδιας της οδύνης, είναι ο βασικός παράγοντας που κάνει τους ανθρώπους να αρχίσουν να ακολουθούν το Μονοπάτι του Ντάρμα. Αλλά το να είσαι Μονοπάτι του Ντάρμα απαιτεί μια αλλαγή στον τρόπο αντίληψης. Όπως παρατήρησε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν: «Τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν μπορούν να επιλυθούν στο ίδιο επίπεδο σκέψης στο οποίο βρισκόμασταν όταν τα δημιουργήσαμε». Είναι πάρα πολύ σημαντικό σε αυτό το στάδιο να πάρουμε καταφύγιο σε κάποιον έμπειρο δάσκαλο του Ντάρμα ο οποίος μπορεί να μας καθρεφτίζει την ακριβή κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, παρά την σύγχυση που δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι και βιώνουμε εξαιτίας της παρουσίας της εξωτερικής τεχνητής μας προσωπικότητας και του εσωτερικού κατασκευάσματος της λογικής μας που μας εξαπατά. Η παρουσία ενός έμπειρου δασκάλου του Ντάρμα εξαλείφει την αβεβαιότητα στο δρόμο μας για την πρόοδο, δίνοντας στον κάθε έναν από εμάς την δυνατότητα να οδηγηθεί σε ένα από τα Προκαταρτικά Μονοπάτια της Απελευθέρωσης σύμφωνα με αυτό που ταιριάζει με τις διανοητικές μας ικανότητες.