Καινούργιες Ακουστικές Διδασκαλίες: Να Βλέπετε την Αλήθεια με έναν Ήσυχο Νου . . . Ενημερώσεις για το Πρόγραμμα Διδασκαλίας: Αγγλία: 25 - 27 Μαϊου 2019... Αγγλία: 25 Ιουνίου - 1 Σεπτεμβρίου 2019... Για Πληροφορίες επισκευτείτε: Πρόγραμμα Διδασκαλίας. . .

Πώς ορίζει κανείς τη «Συνδημιουργία με το Θεϊκό»;

«Είμαι μέσα στον Πατέρα και εσείς βρίσκεστε μέσα σε εμένα, όπως και εγώ μέσα σε εσάς». Αυτό είπε ο Ιησούς πριν 2000 χρόνια. Λέγοντας αυτό υπονοούσε ότι «Ο Θεός είναι μέσα μου όπως είναι και μέσα σε εσάς». Παρόμοια διδάγματα με άλλες εκφράσεις έδωσε και ο Βούδας Σακυαμούνι 500 χρόνια νωρίτερα, που εξήγησε ότι όλοι έχουμε μέσα μας την αγνή ουσία της Βουδικής Φύσης - τη Φύση του πλήρους Πραγματωμένου και Φωτισμένου Όντος. Όπως εξήγησε ο Ιησούς στους ακολούθους του: «Ο σκοπός της ζωής όλων των αισθανόμενων όντων είναι να συνειδητοποιήσουν ότι η θειότητα ενυπάρχει σε όλους μας. Υπάρχει μόνο μία θρησκεία, αυτή της αγάπης, υπάρχει μόνο Ένας Θεός και Είναι παντοδύναμος».

Το κύριο θέμα όλων των θρησκειών είναι η Πίστη, η Αφοσίωση και η Θεϊκί Αγάπη. Μαζί αντιστοιχούν στην ουσία της αγνότητας και της αθωότητας. Χωρίς την ενσωμάτωση της αθωότητας θα ήταν αδύνατον να μετατραπεί το καλούπι της ενέργειας του μεταφυσικού επιπέδου κάποιου με ένα τρόπο που να προσεγγίζει αυτή ενός νεογνού – του πρώτου προαπαιτούμενου για την εξάσκηση του Κλασικού Τσι Κουνγκ, και της άχρονης βάσης επάνω στην οποία ξεκινάει η Ατραπός της Συμπαντικής Απελευθέρωσης. Όπως ο Ιησούς υπενθύμισε στους ακολούθους του:«Το Βασίλειο του Θεού ανήκει στα παιδιά. Κανείς δεν μπορεί να εισέλθει στο Βασίλειο του Πατέρα μου εκτός και εάν γίνει τόσο γεμάτος εμπιστοσύνη και αθώος όσο τα παιδιά».

Κάποτε προσέγγισε τον Ιησού ένας άνθρωπος που φώναζε: «Κύριε, λυπήσου τον γιό μου, γιατί κάποιος δαίμονας έχει καταλάβει το σώμα του και κάποιες στιγμές αρχίζει ξαφνικά να ουρλιάζει και συχνά πέφτει μέσα στη φωτιά και συχνά πέφτει μέσα στο νερό και για αυτό τον έφερα στους ακολούθους σου, όμως δεν μπόρεσαν να τον γιατρέψουν». Και ο Ιησούς τότε απάντησε: «Ω άπιστη και διεστραμμένη γενιά, πόσο θα πρέπει να κάνω υπομονή με εσάς; Πόσο θα δοκιμάσετε την υπομονή μου; Φέρε τον γιό σου εδώ σε εμένα».Ύστερα ο Ιησούς εξολόθρευσε τον δαίμονα και το παιδί γιατρεύτηκε στη στιγμή. Τότε οι μαθητές του Ιησού πήγαν σε αυτόν ιδιαιτέρως και τον ρώτησαν: «Γιατί δεν μπορούσαμε εμείς να τον διώξουμε;» και ο Ιησούς τους απάντησε: «Γιατί έχετε έλλειψη πίστης. Γιατί σας έχω πει ειλικρινά ότι αν η πίστη σας έχει το μέγεθος ενός σπόρου σιναπιού θα μπορείτε να ζητήσετε από ένα βουνό να μετακινηθεί και αυτό θα το κάνει. Τίποτα δεν θα είναι ακατόρθωτο για εσάς».

Δεν χρειάζεται να προσηλυτιστεί κάποιος για να εκτιμήσει πως η Αγάπη είναι η ουσία του Θεού. Ο Ιησούς κάποτε σχολίασε: «Οι θρησκευόμενοι είναι συχνά πιο μακριά από το Βασίλειο του Θεού από αυτούς που παραδέχονται τα λάθη τους και μετανοούν». Πολλοί πιστοί έχουν ξεχάσει ότι ο Θεός θέλει κυρίως να είναι δίκαιοι και στοργικοί. Το μονοπάτι της αναζήτησης της γνώσης πρέπει σε κάποιο σημείο να ενωθεί με αυτό του αλτρουισμού και της συμπόνιας αλλιώς θα οδηγήσει στη ματαιότητα και στην πνευματική αυταρέσκεια. Όλα τα αυθεντικά πνευματικά μονοπάτια ενθαρρύνουν τους ασκητές τους να ζήσουν αναγνωρίζοντας την Αλήθεια, όντας Ευλαβείς, Ταπεινοί, Ευγνώμονες, όντας στην Αφυπνισμένη Κατάσταση της Συμπαντικής Αρμονίας και της Θεϊκής Αγάπης. Είναι αδύνατον να κατορθώσει κάποιος την αληθινή επίτευξη της σοφίας αν λείπει κάποια από αυτές τις ποιότητες, ούτε να καλλιεργήσει τη θειότητα που βρίσκεται μέσα του χωρίς την παρουσία αυτών των γνωρισμάτων. Όπως και εάν επιλέξουμε να ονομάσουμε τον Παντογνώστη – Θεό ή Βούδα – είναι μόνο μία ανθρώπινη διανοητική έννοια για να περιγράψουμε αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως Αυτόν που Συνειδητοποιεί την Απόλυτη Αλήθεια και είναι Δημιουργός των Πάντων. Όταν κάποιος αφιερώνει την προσοχή του και την ευλάβειά του σε ό,τι απαρτίζει το Απόλυτο, γίνεται η ζώσα δράση του Δρόμου της Απόλυτης Πραγματικότητας, η προσωποποίηση του Θεϊκού, η πηγή της Θεϊκής Αγάπης. Αυτή η Θεϊκή Αγάπη δεν θα πρέπει να συγχέεται με την εθιστική αλληλεξάρτηση της ρομαντικής αγάπης ή την έμμονη προσκόλληση της υλικής αγάπης, αλλά ούτε και με την κενολογία οποιουδήποτε είδους τυφλής πίστης ή δεσμού. Η Θεϊκή Αγάπη είναι η πηγή της άνευ όρων αγάπης, της συμπόνιας και της αρμονίας, η πηγή από όπου προέρχεται η Θεϊκή θεραπεία και τα Θαύματα.

Ήταν ο Αγ. Αυγουστίνος που έγραψε: «Τα θαύματα δεν συμβαίνουν σε αντίθεση με τη φύση αλλά σε αντίθεση με τους τωρινούς ανθρώπινους νόμους για τη φύση» - μία παρατήρηση που μοιράζονται με τον Άλμβερτ Αϊνστάιν ήταν η εξής: «Τα πράγματα που μπορούν να μετρηθούν στο σύμπαν συνήθως δεν μετράνε. Είναι τα πράγματα που δεν μπορούν να μετρηθούν που μετράνε».

Η Συνδημιουργία με το Θεϊκό είναι το ίδιο φυσική όπως ο τρόπος με τον οποίο κινείται η φύση. Παρ' όλα αυτά, πρέπει κανείς να ξεκινάει το ταξίδι της ανακάλυψης υπό την καθοδήγηση ενός έμπειρου δασκάλου. Ο Δάσκαλος του Ζεν Γκούσαν τα συνόψισε όλα αυτά στις Κλασικές του Προειδοποιήσεις: «Η Φιλία με το Καλό είναι σαν να περνάς μέσα από την πάχνη και την ομίχλη, αν και δεν ποτίζονται τα ρούχα σου, με τον καιρό εισχωρεί μέσα τους η υγρασία».

Με την κατανόηση σε βάθος του αληθινού προτύπου του Χρόνου, του Χώρου, του Συνεχούς και της Ύλης, ό,τι φαίνεται ως αδύνατον είναι μόνο μία ψευδαίσθηση της αλήθειας. Οι ευτυχισμένοι είναι αυτοί που αναγνωρίζουν το αληθινό πρότυπο της ίδιας τους της φύσης και αναλαμβάνουν δράση για να ευθυγραμμίσουν το πεπρωμένο τους με το μεγαλύτερο καλό. Είναι οι ταπεινοί που αξιοποιούν πλήρως τα δώρα που τους δίνει ο Θεός, και εμπνέουν και τους υπόλοιπους να τους ακολουθούν στην ακατάπαυστη συνδημιουργία τους με το Θεϊκό για να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο για όλη την ανθρωπότητα. Στην πραγματικότητα, είμαστε όλοι ικανοί να γίνουμε Άνθρωποι των Θαυμάτων.