Καινούργιες Ακουστικές Διδασκαλίες: Να Βλέπετε την Αλήθεια με έναν Ήσυχο Νου . . . Ενημερώσεις για το Πρόγραμμα Διδασκαλίας: Αγγλία: 25 - 27 Μαϊου 2019... Αγγλία: 25 Ιουνίου - 1 Σεπτεμβρίου 2019... Για Πληροφορίες επισκευτείτε: Πρόγραμμα Διδασκαλίας. . .

Ποια είναι τα διαδοχικά στάδια της «Μετατροπής της Ενέργειας» και της «Επίτευξης της Σοφίας»;

Η Μετατροπή της Ενέργειας ξεκινάει με την καλλιέργεια της ειλικρίνειας. Η ενόραση που προέρχεται από το να είναι κανείς ειλικρινής ορίζεται ως η μετατροπή της φύσης. Η ειλικρίνεια που έρχεται ως αποτέλεσμα της ενόρασης ορίζεται ως η δράση της ηθικής βελτίωσης. Εκεί που υπάρχει ειλικρίνεια παρομοίως θα υπάρχει και ενόραση. Όπου υπάρχει ενόραση θα εμφανιστεί φυσικά και η ειλικρίνεια. Μόνο κάποιος που είναι απολύτως ειλικρινής μπορεί να καλλιεργήσει την ίδια του τη φύση. Κάποιος που έχει καλλιεργήσει πλήρως την ίδια του τη φύση μπορεί να βοηθήσει και τους άλλους σε αυτό το εγχείρημα. Κάποιος που μπορεί να βοηθήσει τους άλλους να εξελιχθούν μπορεί επίσης να αντιληφθεί και να καλλιεργήσει την φύση όλων των πραγμάτων. Κάποιος που μπορεί να καλλιεργήσει πλήρως τη φύση όλων των πραγμάτων μπορεί μετά να υπηρετήσει το Θεϊκό στη μεταμόρφωση και θρέψη του σύμπαντος. Κάποιος που συνεργάζεται με το Θεϊκό μπορεί με τον Ουρανό και τη Γη να δημιουργήσει μία τριάδα μίας υπέρλεπτης μήτρας. Τότε η ειλικρίνεια δομείται και γίνεται αντιληπτή και αυτό προκαλεί την εμφάνιση της διαύγειας. Καθώς η διαύγεια επεκτείνεται, αρχίζει να ακτινοβολεί. Τελικά η φωτεινότητά της μπορεί να επηρεάσει τη μήτρα όλων των πραγμάτων. Από αυτήν την επιρροή όλα τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν και να μεταμορφωθούν. Μόνο κάποιος που ενσωματώνει την απόλυτη ειλικρίνεια μπορεί να προκαλέσει τέτοιες μεταμορφώσεις. Η ειλικρίνεια μοιάζει με την φώτιση κάποιου, προκαλείται μονάχα από τον ίδιο. Είναι ο πυρήνας όλων των πραγμάτων• χωρίς την ειλικρίνεια θα υπήρχε μόνο το ανυπόστατο. Για αυτό και η πράξη της ειλικρίνειας εκτιμάται πολύ από το σοφό. Ο ειλικρινής όχι μόνο καλλιεργεί τον εαυτό του αλλά θρέφει και τους άλλους επίσης. Με την αυτοπραγμάτωση πετυχαίνει κανείς την ανθρωπιά και την καλοσύνη. Με το να θρέφει άλλους ενισχύει κανείς τη γνώση και τη σοφία του. Σύντομα οι εξωτερικές και οι εσωτερικές αρετές της σοφίας και της καλοσύνης εναρμονίζονται και ενώνονται. Άπειρες και υποστηρικτικές εισχωρούν στη μήτρα όλων των πραγμάτων. Μόνο κάποιος που εκχέει απόλυτη ειλικρίνεια μπορεί να συνδημιουργήσει με το Θεϊκό, να προκαλέσει αλλαγές πέρα από τις υλικές διαστάσεις μέσω της αγάπης, της συμπόνιας και της πίστης, και να υλοποιήσει οποιαδήποτε στόχο βάλει στο νου του.

Όταν κάποιος τηρεί τον Τρόπο της Απόλυτης Πραγματικότητας όλων των Πραγμάτων, το Πρότυπο της Δόνησής του εναρμονίζεται με αυτό του χωροχρονικού συνεχούς του σύμπαντος. Όπως το πέρασμα των εποχών, ταξιδεύει κανείς μπροστά μετουσιώνοντας κάθε στιγμή από την αρχή, συνδημιουργώντας σε όλη τη διάρκεια με το Θεϊκό. Ευλογημένος με σοφία και ειλικρίνεια, γίνεται κανείς μέρα τη μέρα όλο και πιο διαυγής και ανυπέρβλητος. Καθώς κανείς ξεπερνά τον φόβο του πεπερασμένου, δεν υπάρχει πια ο διαχωρισμός μεταξύ του Εαυτού και της Πηγής, και ξεδιπλώνεται ένα νέο κεφάλαιο περαιτέρω ανάπτυξης. Ως εκ τούτου η Πνευματική Εξέλιξη της συμπαντικής πραγμάτωσης όλων των πραγμάτων συνεχίζεται.