Καινούργιες Ακουστικές Διδασκαλίες: Να Βλέπετε την Αλήθεια με έναν Ήσυχο Νου . . . Ενημερώσεις για το Πρόγραμμα Διδασκαλίας: Αγγλία: 25 - 27 Μαϊου 2019... Αγγλία: 25 Ιουνίου - 1 Σεπτεμβρίου 2019... Για Πληροφορίες επισκευτείτε: Πρόγραμμα Διδασκαλίας. . .

Συμβουλή από το Μοναστήρι του Ναμντρολίνγκ για τον Κορωνοϊό

Το Ινστιτούτο Pathgate έλαβε επίσημη επιστολή από το Μοναστήρι του Ναμντρολίνγκ στην Ινδία, που συσχετίζεται με συμβουλή για όλα τα Κέντρα του Ντάρμα του Παλγιούλ παγκοσμίως, ως απάντηση στο ξέσπασμα του κορωνοϊού Covid-19. Το μήνυμα έρχεται από τους Τσόγκτρουλ Τζυάνγκανγκ Ρίνποτσε και Τσόγκτρουλ Μούσανγκ Κούτσεν Ρίνποτσε.

Μήνυμα από το Μοναστήρι του Ναμντρολίνγκ, Αγγλικά
Μήνυμα από το Μοναστήρι του Ναμντρολίνγκ, Κινέζικα

 

Άσκηση Προσευχής για την Επιδημία του Κορωνοϊού

Άσκηση Προσευχών για τις Επιδημίες

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους μαθητές μας που συμμετείχαν στην Άσκηση Τόνγκλεν κατα την διάρχεια της Χειμερινής Απομόνωσης του Pathgate ως ανταπόκριση της Κρίση των Πυρκαγιών της Αυστραλίας. Ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε ανακοίνωσε ότι αφιέρωνε την άσκησή του για την ανακούφιση της κρίσης των πυρκαγιών στην Αυστραλία, και ενθάρρυνε τους μαθητές να συμμετάσχουν στην άσκηση του Τόνγκλεν που ανταλλάσσει τις αρετές μας για την οδύνη των άλλων. Μέσα σε θέμα ωρών, ήρθαν πολλές αναφορές ότι στις ειδήσεις έδειχναν ότι άρχισε να βρέχει σε όλη την Αυστραλία. Σύμφωνα με το Μετεωρολογική Υπηρεσίας της Αυστραλίας, δεν αναμενόταν βροχή μέχρι το Φεβρουάριο, οπότε η βροχόπτωση αυτή δεν ήταν τυχαία. Η βροχή περιγράφηκε ως απαλή, η ατμόσφαιρα ήταν δροσερή με υγρασία, και υπήρχε μια αίσθηση γαλήνης. Ήταν σαν βροχή ευλογίων. Συνέχισε να βρέχει κι'άλλο μέσα στον Ιανουάριο. Μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι οι πυρκαγιές έσβησαν επισήμως και οι πληγείσες περιοχές επανήλθαν σε κατάσταση πράσινης βλάστησης, με τα επίπεδα του Φράγματος Ουαραγκάμπα στην Νέα Νότια Ουαλία να φτάνουν από ένα επίπεδο της τάξης του 41% αποθέματος νερού, στο 61%, λόγω της βροχής της τελευταίας εβδομάδας.

Πολλοί από τους μακροχρόνιους μαθητές, που ακολουθούν τις διδασκαλίες του Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε εδώ και τριάντα χρόνια, δεν έμειναν έκπληκτοι μ'αυτά τα γεγονότα στην Αυστραλία, εφόσον έχουν ζήσει επανειλημμένα τέτοια παρόμοια φαινόμενα σχετικά με τις ξαφνικές καιρικές αλλαγές σε όλο τον κόσμο, όπου ήταν παρόν ο Λάμα Ντοντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε, όπως οι αναπάντεχη και μακροχρόνια βροχή που κατέσβησε τις φωτιές σε όλη της Ελλάδα το καλοκαίρι του 2009.

Στην αρχή της πρόσφατης Χειμερινής Απομόνωσης του Pathgate το Δεκέμβριο του 2019, ο Λάμα Ντοντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε ξεκίνησε μια νέα άσκηση προσευχών συγκεκριμένα για την υποταγή των επιδημιών, δυο βδομάδες πριν ξεσπάσει ο Κορωνοϊός στην Κίνα.

Ως απάντηση των  εκκλήσεων σχετικά με ποια άσκηση να ακολουθήσουμε κατά την διάρκεια της τωρινής κρίσης του Κορωνοϊού, ο Λάμα Ντοντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε επινόησε μια σύντομη άσκηση που ήταν αποδεδειγμένα αποτελεσματική κατά την διάρκεια της κρίσης του ΣΑΡΣ το 2003.

Η άσκηση αυτή ενσωματώνει προσευχές και μάντρα του Γκούρου Ρίνποτσε, του Γκούρου Νγτράγκπο, της Λάμο Λομαγκυόνμα, του Βούδα της Ιατρικής και του Αβαλοκιτεσβάρα. Η άσκηση μπορεί να εκτελεστεί καθημερινά από αυτούς που επιθυμούν να την ακολουθήσουν.  Δείτε την άσκηση των προσευχών πατώντας το σύνδεσμο, και δεξί-κλικ στο pdf να το κατεβάσετε.

Δείτε και Κατεβάστε την Άσκηση των Προσευχών

Ανασκόπηση των Δραστηριοτήτων του Pathgate το 2019

Ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε με τον Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε και τον Λάμα Πάσανγκ στο ΗΒ

Το 2019 είναι έτος γεμάτο γεγονότα για το Ινστιτούτο Pathgate ως προς την διάδοση του Βουδικού Ντάρμα. Ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε συνέχισα ακούραστα με τα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο, διδάσκοντας τους μαθητές του Pathgate. Είχαμε επίσης την τιμή να επισκεφτεί το Κέντρο του Ντάρμα του Pathgate στο Ηνωμένο Βασίλειο ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε, και ο Λάμα Γκουρούνγκ Πάσανγκ που επισκέφτηκε τα Κέντρα του Ντάρμα του Pathgate στην Ελλάδα, την Ρουμανία και το ΗΒ.

Το Μάιο πραγματοποιήθηκαν επιπλέον γυρίσματα για την ταινία «Η Νέα Έκδοση της Ζωής του Γκούρου Ρίνποτσε» στο Νεπάλ, όπου υπάρχει πολλά ιερά μέρη που συσχετίζονται με τον Γκούρου Ρίνποτσε. Τα πλάνα θα προσθέσουν επιπλέον ρεαλισμό στην αρχική ταινία.

Ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε με τον Κένπο Τένζιν Νόργκεϋ Ρίνποτσε στην Νέα Υόρκη
Μια φωτογραφία μπροστά στην Ιερή Στούπα μέσα στο προσωπικό δωμάτιο της Αυτούς Αγιότητάς του Πέμα Νόρμπου Ρίνποτσε, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης

Ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε έλαβε πρόσκληση για τα Εγκαίνια του Κέντρου του Ντάρμα του Παλγιούλ τον Δεκέμβριο, στην Νέα Υόρκη, των ΗΠΑ. Μετά την λήξη της διμερής εκδήλωσης, ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε πήγε στο Κέντρο Απομόνωσης του Παλγιούλ στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης να αποτίσει φόρο τιμής προς την Ιερή Στούπα του Ριζικού του Δασκάλου, της Αυτής Αγιότητάς του Πένορ Ρίνποτσε.

Οι Καθημερινές Ακουστικές Διδασκαλίες συνέχιζαν να παίζουν σημαντικό ρόλο, προσφέροντας καθοδήγηση στους μαθητές του Pathgate σε όλο τον κόσμο, μέσω ενός ιστότοπου μαθητών.

Ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε δίνει διδασκαλία στο Κέντρο του Ντάρμα του Pathgate στο ΗΒ
Ένας παιδικός σταθμός στην Πολωνία που χορηγήθηκε από το Πρόγραμμα Συμμετοχής του Pathgate

Το Πρόγραμμα Συμμετοχής του Pathgate συνέχιζε με τις χορηγίες και την υποστήριξη προς τους χειροτονημένους, του ηλικιωμένους, τους νέους και τους άστεγους σε διάφορα μέρη του κόσμου, και σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Όλα αυτά είναι εφικτά με την γενναιόδωρη υποστήριξη μαθητών και φίλων του Ινστιτούτου Pathgate παγκοσμίως. Αν επιθυμείτε να δώσετε την υποστήριξή σας στο Πρόγραμμα Συμμετοχής του Pathgate και να γίνεται Φίλος του Pathgate Διεθνές, μπορείτε μέσω του συνδέσμου Κάντε Δωρεά.

Τελετή Εγκαινιών του Κέντρου Ντάρμα Παλγιούλ όπως το Έζησε ο Τούπτεν Λόντεϋ Γκόνπο

Το καινούργιο Κέντρο Ντάρμα του Νυίνγκμα του Παλιούλ στην περιοχή Κουίνς την Νέα Υόρκη

Το Κέντρο Ντάρμα των Νύινγκμα Παλγιούλ στην περιοχή του Φλάσινγκ στην Νέα Υόρκη ιδρύθηκε το 2005 από τον Κέντσεν Τσέουανγκ Γκυάτσο Ρίνποτσε και τον Κένπο Τένζιν Νόργκεϋ Ρίνποτσε. Λόγω του μικρού του μεγέθους, θεωρήθηκε απαραίτητο να βρεθεί μεγαλύτερος χώρος που να εξυπηρετεί τις ανάγκες της σάνγκας της Νέας Υιόρκης. Βρέθηκε ένα κατάλληλο ακίνητο στην περιοχή των Κουίνς κοντά στο αεροδρόμιο του Λα Γκουάρντια. Ακολούθησαν φιλανθρωπικές δραστηριότητες για πάνω από μια δεκαετία ώστε να διασφαλιστεί η κατάλληλη χρηματοδότηση προς την αγορά του ακινήτου. Με το ποσό της χρηματοδότησης να μην επαρκεί για την αγορά και την ανακαίνιση του χώρου, ο Κένπο Τένζιν Νόργκεϋ Ρίνποψηε, ο εγκατεστημένος Λάμα του Κέντρου Απομόνωσης Παλγιούλ στην πολιτεία της Νέας Γιόργκης, έκανε έκκληση στον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε τον Αύγουστο του 2017, ζητώντας την υποστήριξή του γι'αυτό το έργο. Απαντώντας στο αίτημα αυτό, ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε συμφώνησε ότι θα στείλει όση χρηματοδότηση χρειαζόταν να γίνει η αγορά και η ανακαίνιση του κτιρίου, ώστε να εκπληρωθούν οι επιθυμίες Της Αυτού Αγιότητας του Πένορ Ρίνποτσε να ιδρυθεί ένα μεγαλύτερο Κέντρο του Ντάρμα Παλγιούλ στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Ο Κένπο Πέμα Τσέρινγκ (αριστερά) με τον Λάμα Νοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε και ο Κένπο Τένζιν Νόργκεϋ (δεξιά)

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2019, η Τελετή των Εγκαινίων του νέου Κέντρου του Ντάρμα Παλγιούλ εκτελέστηκε από τον Τσόγκτρουλ Τζάνγκανγκ Ρίνποτσε. Είχα την καλοτυχία να συνοδεύσω τον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε και άλλη μια μαθήτρια στην εκδήλωση.

Όταν φτάσαμε στην Νέα Υόρκη, μας υποδέχθηκε ο Λάμα Πάσανγκ, ο οποίος υπηρέτησε ως Κύριος Ψάλτης της Αυτής Αγιότητας του Πένορ Ρίνποτσε όταν ταξίδευε στο εξωτερικό, που είχε αναλάβει την φροντίδα του Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε όσο θα παρέμενε στην Νέα Υόρκη.

Ο Λόπον Ράμπτζη Ουανγκτσούκ με τον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε

Όταν φτάσαμε στο καινούργιο Κέντρο Παλγιούλ για την τελετή, ο Κένπο Τένζιν Νόργκεϋ και άλλοι πρώην μαθητές της μακαριστής Αυτού Αγιότητας, Πένορ Ρίνποτσε, υποδέχθηκαν τον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε με μεγάλη θέρμη. Ο Κένπο Πέμα Τσέρινκ ο οποίος ήταν μέλος μια μικρής ομάδας μοναχών που είχε στείλει ο Τσόγκτρουλ Μούσανγκ Κούτσεν Ρίνποτσε στον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε για μαθήματα Κουνγκ Φου στο Μοναστήρι του Ναμντρολίνγκ το 2001, και ο οποίος είναι ο εγκατεστημένος Λάμα στο Κούνζανγκ Πάλιουλ Τσόλιγνκ (KPC), έστειλε ευχητήριο μήυμα στον Λάμα Ντοντρούπ Ντότζε Ρίνποτσε από την Αυτού Εξοχότητα Τζεντσούνμα Άκον Λάμο, η πνευματική διευθύντρια του KPC, καλώντας τον να επισκεφτεί το KPC στο Μέριλαντ. Εξέφρασε επίσης και την δική του ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη που έλαβε απ'αυτόν στο παρελθόν ο ίδιος καθώς και το Κούνζανγκ Παλιούλ Τσόλινγκ.

Η άφιξη του Τσόγκτρουλ Γζάνγκανγκ Ρίνποτσε για τα εγκαίνια του νέου Κέντρου του Παλγιούλ
Lama Dondrup Dorje Rinpoche offers khata to Chogtrul Gyangkhang Rinpoche

 

Προσφορά Προσευχής και τελετή κοπής της κορδέλας
Ενακτήριες Προσευχές μέσα στο νέο Κέντρο του Παλγιούλ

Όταν ο Τσόγκτρουλ Τζάνγκανγκ Ρίνποτσε έφτασε, χάρηκε πολύ που είδε τον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε που ήτνα ένας από τους πρώτους να του προσφέρει κάτα. Μετά το τέλος της δίωρης Τελετής των Εγκαινίων, ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε ήταν καλεσμένος σε κλειστό μεσημεριανό γεύμα όπου ο Τσόγκτρουλ Τζάνγκανγκ Ρίνποτσε ήταν ο επίτιμος καλεσμένος. Σαν μοναχός του Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε, ήμουν τυχερός που μπόρεσα αν παρευρεθώ.

Ο Λάμα Νούρμπου Σαμντρούπ με τον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε

Καθ'οδόν προς το εστιατόριο στο αυτοκίνητο με τον Λάμα Νούρμπου Σαμντρούπ ο οποίος ήταν ένας τέως ακόλουθος της Αυτού Αγιότητάς του Πένορ Ρίνποτσε. Μου εξέφρασε την χαρά του που είδε τον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε στην Νέα Υόρκη και μου είπε ότι είμαι πολύ τυχερός που τον έχω Δάσκαλο. Μου είπε επίσης ότι ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε ήταν εξαιρετικά ευγενικός που τον υποστήριξη όταν έκανε την τριετή απομόνωση στο μοναστήρι. Εμείς δεν μαθαίνουμε από τον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε για την υποστήριξη που δίνει στους άλλους, αλλά ήταν κάτι που επαναλαμβανόταν από πολλούς ανθρώπους που γνώρισα σ'αυτό το ταξίδι καθώς τον πλησίαζαν εξέφραζαν την ευγνωμοσύνη τους για την ευγενική του υποστήριξη.

Κλειστό μεσημεριανό γεύμα προς τιμή του Τσόγκτρουλ Τζάνγκανγκ Ρίνοπτσε
Lama Dondrup Dorje Rinpoche with Chogtrul Gyangkhang Rinpoche at the meal

Όταν είδα τον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε με τους άλλους πρεσβύτερους του Παλγιούλ, και τους άλλους τέως ακολούθους της Αυτής Αγιότητας του Πένορ Ρίνποτσε, ήταν σαν μια οικεία οικογενειακή μάζωξη, καθώς όλοι ήταν άνετοι μεταξύ τους, και όμως όλοι ήξεραν την θέση τους. Όλοι τους κάνουν αυτό που μπορούν στα πλαίσια του τι πρέπει να κάνουν, με ένα κοινό στόχο, την διάδοση των ευσπλαχνικών δραστηριοτήτων της Αυτούς Αγιότητας του Πένορ Ρίνποτσε.

Ο Τσόγκτρουλ Τζάνγκανγκ Ρίνοπτσε δίνει μύηση Ρίγκντζιν Ντούπα
Ο Κένπο Νόργκεϋ Ρίνποτσε και ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε βοηθούν στην μύηση

Το απόγευμα της επόμενης μέρας, μας πήγαν σε ένα μεγάλο κέντρο όπου πραγματοποιήθηκε η Μύηση του Ρίγκτζιν Ντούπα. Ο Κένπο Τένζιν Νόργκεϋ Ρίνποτσε και ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε έλαβαν την μύηση κατευθείαν από τον Τσόγκτρουλ Τζάνγκανγκ Ρίνποτσε και έπειτα βοήθησαν στην μετάδοση της μύησης στους εκατοντάδες αφοσιωμένους που ήταν στην εκδήλωση.

Ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε λαμβάνει το δώρο του Τόρμα των Εκατό Θεοτήτων από τον Τσόγκτρουλ Τζάνγκανγκ Ρίνποτσε
Ο Τσόγκτρουλ Τζάνγκανγκ Ρίνποτσε, ο Κένπο Τένζιν Νόργκεϋ Ρίνποτσε, ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε και ο Λόπον Ράμπτζη Ουανγκτσούκ παρακολουθούν την παράσταση της βραδιάς

Εκείνο το βράδυ οργανώθηκε ένα Γεύμα για τα Εγκαίνια με παραδοσιακούς χορούς, τραγούδι και πολιτιστικές εκδηλώσεις από διάφορους ντόπιες ομάδες Θιβετιανών, Μπουτανέζων και Νεπαλέζων. Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων της βραδιάς, κάλεσαν τον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε στην σκηνή να λάβει το δώρο του Τόρμα των Εκατό Θεοτήτων από τον Τσόγκτρουλ Τζάνγκανγκ Ρίνποτσε.

Ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε προσφέρει κάτα εκ μέρους όλων των πρεσβύτερων μελών της σάνγκα

Όταν ένας ερμηνευτής προσέφερε την έκδοση του τραγουδιού «Ο Γκούρου μου Ντρούπουανγκ Πέμα Νόρμπου», άγγιξε τις καρδιές των παρευρισκομένων με τέτοιο τρόπο που κατά την διάρκεια της παράστασης πολύ ανέβηκαν την σκηνή να του προσφέρουν κάτα. Προς το τέλος του τραγουδιού, ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε ανέβηκα και αυτός στη σκηνή να προσφέρει κάτα στον τραγουδιστή, εκ μέρους όλων των πρεσβύτερων μελών της σάνγκα. Όταν έγινε αυτό ο Τσόγκτρουλ Τζάνγκανγκ Ρίνποτσε, ο Κένπο Τένζιν Νόργκεϋ και άλλοι λάμα χάρηκαν και ενθουσιάστηκαν.

Ο Λάμα Πάσανγκ με τον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε στο χώρο του βωμού, στο Κέντρο Απομόνωσης στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης

Στοχαζόμουν στο γεγονός το πόσο θαυμάσια υποστήριξη για την κοινότητα αυτή αποτελεί αυτό το Κέντρου του Παλγιούλ στην Νέα Υόρκη. Με την γενναιόδωρη υποστήριξη του Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε, έχει ωφελήσει πολύ κόσμο. Δεν ακούμε πολύ συχνά για την υποστήριξη που δίνει ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε στους άλλους. Όταν του τέθηκε η ερώτηση, απλώς απάντησε πως αρκεί να κάνουμε τι είναι κατάλληλο την σωστή στιγμή. Δεν χρειάζεται να μιλάμε γι'αυτό.

 

 

Έξω από το Κέντρο Απομόνωσης στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης

Το επόμενο πρωί, ο Λάμα Πάσανγκ οργάνωσε ένα ταξίδι για μας να πάμε στο Κέντρο Απομόνωσης του Παλγιούλ στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης το οποίο ιδρύθηκε από την Αυτού Αγιότητά του Πενορ Ρίνποτσε το 1998, σε οικόπεδο κοντά στην πόλη ΜακΝτόνα, Βόρεια των όρων Κάτσκιλ, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Το κέντρο απομόνωσης εκτείνεται 2000 στρέμματα περίπου και είναι η επίσημη τοποθεσία για τις Ετήσιες Θερινές Απομονώσεις του Παλγιούλ.

Επισκεφτήκαμε τον ναό και μας δόθηκε η ευκαιρία να υποβάλλουμε τα σέβη μας στην οικία της Αυτής Αγιότητας του Πένορ Ρίνποτσε, μέσα στην οποία υπάρχει στούπα χρισμένη με Λείψανο της Αυτής Αγιότητας του Πένορ Ρίνποτσε.

Η Στούπα μέσα στην οικεία της Αυτού Αγιότητάς του

Αισθάνθηκα ένα δυνατό αίσθημα της ευλογίας της Αυτού Αγιότητας του καθώς εισήλθαμε στους χώρους του Κέντρου Απομόνωσης του Παλγιούλ. Υπήρχε μια ξεκάθαρη διαύγεια, γαλήνη, απεραντοσύνη. Ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε εξήγησε ότι αν κρατάμε την Αυτού Αγιότητά του στην καρδιά μας, τότε λαμβάνεις την ευλογία αυτή όπου και να βρισκόμαστε.

Υπάρχει μια μεγάλη συλλογή άλμπουμ φωτογραφιών της Αυτού Αγιότητας του Πένορ Ρίνποτσε στο σπίτι των Λάμα. Ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε μας καθοδήγησε μέσα από μια υπέροχη συλλογή παλιών φωτογραφιών και μας εξήγησε πως φρόντιζε τον ναό του Κέντρου Απομόνωσης κατά την διάρκεια των Θερινών Απομονώσεων για 7 χρόνια.

Φωτογραφία της Αυτού Αγιότητάς του Πένορ Ρίνποτσε από την συλλογή των άλμπουμ

Ταξιδεύοντας με τον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε, παρατήρησα τα επιδέξια μέσα που χρησιμοποιεί υποστηρίζοντας τους άλλους. Όποτε επαινούν ή ευχαριστούν τον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε για την υποστήριξή του, δεν παίρνει τα εύσημα και δεν κάνει μεγάλο θέμα για το τι έχει κάνει. Ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε συνέχει επιδικνύει πόσο αφοσιωμένα διατηρεί και υποστηρίζει τις επιθυμίες της Αυτής Αγιότητάς του. Στοχάζοντας τα εγκαίνια του καινούργιου κέντρου του Ντάρμα, με ενέπνευσαν οι συλλογικές προσπάθειες της σάνγκας της Νέας Υόρκης να πραγματώσουν την όραση της Αυτής Αγιότητάς του Πένορ Ρίνποτσε, η ίδρυση ενός μόνιμου Κέντρου του Παλιούλ στην Νέα Υόρκη.

Η Επίσκεψη του Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε στο Ινστιτούτο Pathgate

Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε στο Κέντρο του Ντάρμα Pathgate

Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε γεννήθηκε το 1965 στα ορεινά μέρη που είναι η μυστικά χώρα του Γκούρου Ρίνποτσε γνωστή ως Μπεγιούλ Γιόλμο Γκάνγκρα. Από τα έξι του ζούσε, εκπαιδεύτηκε και πήρε καταφύγιο με διάφορους μεγάλους δασκάλους, όπως ο Κούνζανγκ Γιέσε Ρίνποτσε, ο Γκεν Ρίγκντζιν Ρίνποτσε, η Α. Α. Ντούντζομ Ρίνποτσε, η Α. Α. Πένορ Ρίνποτσε, και η Α. Α. Τάκλουνγκ Τσέτρουλ Ρίνποτσε. Έχει μείνει σε απομόνωση σε διάφορα όσια μέρη όπως στις σπηλιές που είχε μείνει ο Γκούρου Ρίνποτσε και ο Μιλαρέπα. Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε πήγε στο Μοναστήρι του Ναμντρολίγκ στην Νότια Ινδία, όπου και έλαβε χειροτονία από την Α. Α. Πένορ Ρίνποτσε. Ολοκλήρωσε τις εννιαετές σπουδές στο Σέντρα των Νυίνγκμα με τις πιο υψηλούς βαθμούς. Η Α. Α. Πένορ Ρίνποτσε τον ενθρόνισε ως Κένπο στο Ναμντρολίνγκ με διδακτορική στην Βουδιστική φιλοσοφία, και ο Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε δίδασκε στο Ναμντρολίνγκ για πολλά χρόνια.

Το Μάϊο του 2019, κατά την διάρκεια μιας εκστρατείας γυρίσματος στο Νεπάλ για την παραγωγή της ταινίας «Η Ζωή του Γκούρου Ρίνποτσε», ο Τούπτεν Λόντεϊ Γκόνπο, ένα χειροτονημένο μέλος της Σάνγκα του Pathgate, έμεινε και εργάστηκε με τον Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε στο Κατμαντού.

Τον Οκτώβριο του 2019 ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε χορήγησε το ταξίδι στο Νιούκαστλ του Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε και την διαμονή του στο Κέντρο του Ντάρμα Pathgate. Ο σκοπός της επίσκεψής του ήταν να εργαστεί και να συνεργαστεί σε διάφορα έργα του Ντάρμα με την Επιτροπή Σύνταξης του Pathgate.

Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε υποδύεται τον Γκούρου Ρίνποτσε στην ταινία 'Η Ζωή του Γκούρουρ Ρίνποτσε'

Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε υποδύθηκε τον ρόλο του Γκούρου Ρίνποτσε στην αρχική ταινία του Γκούρου Ρίνποτσε. Κατά την διάρκεια της αρχικής παραγωγής στο Μοναστήρι του Ναμντρολίνγκ, έλαβε οδηγίες απ'ευθείας από την Αυτού Αγιότητας του Πένορ Ρίνποτσε. Άρα η εμπλοκή του στην ταινία «Η Ζωή του Γκούρου Ρίνποτσε - η Νέα Έκδοση» είναι πολύ πολύτιμη στην διαδικασία βελτίωσης της ταινίας.

Εκτός από την δουλειά που έχει κάνει με την Επιτροπή Σύνταξης του Pathgate Editorial Committee στην αναβάθμιση των υποτίτλων, ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε εργάστηκε επίσης στην επανα-ηχογράφηση των διαλόγων στα Θιβετανικά, για την δημιουργία μιας υψηλότερης ποιότητας μουσικής επένδυσης της ταινίας.

Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε γευματίζει με τον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε και μέλη της σάνγκας του Pathgate

Πριν επιστρέψει στο Νεπάλ, ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε μίλησε με τον Κέντσεν Πέμα Σέραμπ Ρίνποτσε, ο ανώτερος Κένπο του Μοναστηριού του Ναμντρολίνγκ. Χάρηκε που έμαθε ότι ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε δούλεψε με την Επιτροπή Σύνταξης του Pathgate στην μετάφραση της ταινίας του Γκούρου Ρίνποτσε. Ο Κέντσεν Πέμα Σέραμπ Ρίνποτσε είπε ότι: αν μεταφράσουμε τους υπότιτλους με ένα καλό νόημα, τότε αυτή ήταν η επιθυμία της Αυτού Αγιότητάς του και ότι θα οφελησει αμέτρητα αισθανόμενα όντα. Μπορεί να σπείρει το σπόρο της απελευθέρωσης σε πολλά αισθανόμενα όντα, όντως βλέποντας την ταινία. Ο Κέντσεν Πέμα Σέραμπ Ρίνποτσε ζήτησε από τον Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε να δώσει τις προσωπικές του ευχαριστίες στον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε που το έκανε εφικτό αυτό. Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε εξήγησε την σημασία της ταινίας του Γκούρου Ρίνποτσε ως προς την εκπλήρωση των επιθυμιών της Αυτής Αγιότητας του Πένορ Ρίνποτσε, διότι είναι σημαντικό για τον κόσμο να έχει μια καλύτερη κατανόηση της ιστορίας της ζωής του Γκούρου Ρίνποτσε.

Ο Κένπο επισκέπτεται μια παραλία κοντά στο Κέντρο Ντάρμα του Pathgate

Ο Κέντσεν Πέμα Σέραμπ εξήγησε ότι δεν είναι τόσο σημαντικό το πόσος χρόνος θα χρειαστεί να γυριστεί η ταινία, αλλά το σημαντικό είναι αν γίνει με τον σωστό τρόπο.

Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε ενθάρρυνε τους μαθητές που εμπλέκονται στο έργο της ψηφιακής επεξεργασίας της ταινίας, λέγοντάς μας ότι να εργαστούμε στην ταινία έχει πολύ αξία. Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ εξήγησε ότι όταν άνθρωποι έβλεπαν την αρχική ταινία, έκαναν προσφορές μπροστά στην οθόνη και έκαναν προστερνισμούς μπροστά στην ταινία.

Σπηλιά άσκησης του Γκούρου Ρίνποτσε στο Γιόλμο του Νεπάλ

Εκτός από την δουλειά που έκανε στην ταινία, ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε ηχογράρφησε και ακουστικό υλικό Θιβετιανών προσευχών, αρκετό για την παραγωγή τεσσάρων CD που είναι για δωρεάν διάθεση.

Αυτές συμπεριλαμβάνουν Το Μπάρντο Τόντολ - «Η Απελευθέρωση Μέσω της Ακρόασης κατά την Διάρκεια της Ενδιάμεσης Κατάστασης», γνωστό στον Δυτικό κόσμος ως Το Θιβετανικό Βιβλίο των Νεκρών, το οποίο είναι ένα κείμενο από ένα μεγαλύτερο σώμα διδασκαλιών, το Βαθυστόχαστο Ντάρμα της Αυτο-Απελευθέρωσης μέσω των Προθέσεων των Γαλήνιων και Οργισμένων, που αποκαλύφθηκε από τον Κάρμα Λίνγκπα (1326–1386). Είναι το πλέον γνωστό έργο λογοτεχνίας των Νυίνγκμα και προήρθε από τον Γκούρου Παντμασαμπάβα τον όγδοο αιώνα. Αυτό το Θιβετανικό κείμενο περιγράφει, και σκοπός του είναι να καθοδηγήσει, τις εμπειρίες που βιώνει η συνειδητότητα μετά τον Θάνατο, στο μπάρντο, το διάστημα μεταξύ του θανάτου και της επόμενης επαναγέννησης.

Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε εξήγησε ότι σε καταστάσεις όπου δεν είναι εφικτό να είναι ένας Λάμα να απαγγείλει το κείμενο αυτό όταν κάποιος πεθάνει, μπορεί να παιχτεί μια ηχογράφηση αυτού.

Σχεδιάγραμμα του ναού και του αγάλματος του Αμιτάμπα.

Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε αυτή στιγμή ασχολείται με την προ-παραγωγή ενός ντοκουμαντέρ για την Κρυφή Χώρα Γιόλμο του Γκούρου Ρίνποτσε - μια απόμερη περιοχή στο Νεπάλ στους πρόποδες των Ιμαλαϊων - γνωστό και ως το μέρος όπου ο Γκούρου Ρίνποτσε ακσώταν με τις πνευματικές του συζύγους. Είναι η μυστική, όσια χώρα του Γκούρου Ρίνποτσε. Ο Γκούρου Ρίνποτσε έγραψε πέντε άρθρα για το Γιόλμο, και έχει αναφερθεί πολλές φορές και σε άλλα κείμενα


Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε επίσης σχεδιάζει να χτίσει ένα μεγάλο άγαλμα του Αμιτάμπα στο Νεπάλ, μαζί μ'ένα ναό του Αμιτάμπα στην βάση του. Το χτίσιμο αυτού του αγάλματος θα εκπληρώσει μια από τις προφητείες του Γκούρου Ρίνποτσε σύμφωνα με την κληρονομιά που άφησε. Έχει ήδη παραχθεί ένα τρισδιάστο κινούμενο σχέδιο για το πως θα μοιάζει αυτό το άγαλμα. Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε έχει ζητήσει την υποστήριξη του Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε για την παραγωγή και κινηματογράφηση του ντοκουμαντέρ αυτού. Μια ταινία προσεχώς διάρκειας 8 λεπτών έχει παραχθεί μαζί με αφήγηση και σύνθεση πρωτότυπης μουσικής.

Ο Κένπο Νυίμα Ντοντρούπ Ρίνποτσε είναι δεσμευμένος να συνεχίσει τις ευσπλαχνικές δραστηριότητες της Αυτού Αγιότητάς του Πένορ Ρίνποτσε, και να συνεχίσει να παίζει ενεργό ρόλο στην συνεργασία του με την Επιτροπή Σύνταξης του Pathgate ώστε να εκπληρωθούν οι επιθυμίες της Αυτής Αγιότητάς του Πένορ Ρίνποτσε να φέρει την ταινία «Η Ζωή του Γκούρου Ρίνποτσε» σε μια νέα γενιά θεατών.

 

Μήνυμα από το Μοναστήρι του Ναμντρολίνγκ

Συμβουλή από το Μοναστήρι του Ναμντρολίνγκ για τον Κορωνοϊό

Το Ινστιτούτο Pathgate έλαβε επίσημη επιστολή από το Μοναστήρι του Ναμντρολίνγκ στην Ινδία, που συσχετίζεται με συμβουλή για όλα τα Κέντρα του Ντάρμα του Παλγιούλ παγκοσμίως, ως απάντηση στο ξέσπασμα του κορωνοϊού Covid-19. Το μήνυμα έρχεται από τους Τσόγκτρουλ Τζυάνγκανγκ Ρίνποτσε και Τσόγκτρουλ Μούσανγκ Κούτσεν Ρίνποτσε.

Μήνυμα από το Μοναστήρι του Ναμντρολίνγκ, Αγγλικά
Μήνυμα από το Μοναστήρι του Ναμντρολίνγκ, Κινέζικα

 

Μια Συνέντευξη με τον Λάμα Πάσανγκ

Ο Λάμα Πάσανγκ γεννήθηκε στο Ντόλπο, ένα χωριό 26.000 πόδια πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, δίπλα στο Θιβέτ, στο Δυτικό Νεπάλ. Το 1986 σε ηλικά 16 ετών, πήγε στο Μάϋσορ, στην Ινδία να λάβει χειροτονία να γίνει μοναχός στο Μοναστήρι του Ναμντρολίνγκ...

Περισσότερα...

Ευγνωμοσύνη ενός μαθητή που εφαρμόζει τη Διδασκαλία

Ο Σάμτεν Σένγκε, ένας από τους μαθητές του Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας, έστειλε ημέιλ στον Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε τον Δεκέμβριο 2018 για να τον ενημερώσει για την προαγωγή του στη δουλειά και για τη βράβευση του ως “Απλά ο Καλύτερος”, στην τελετή βράβευσης της Κυβέρνησης της Νέας Νότιας Ουαλίας

Περισσότερα...

Γυρίσματα της Ταινίας «Η Ζωή του Γκούρου Ρίνποτσε» στην Ινδία

Αυτό το έργο ξεκίνησε όταν του δόθηκε η άδεια του Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε από την μακαριστή Αυτού Αγιότητα Πένορ Νόρμπου Ρίνποτσε...

Περισσότερα...

Ανασκόπηση των Δραστηριοτήτων του Pathgate το 2017

Σε όλο το 2017 ο Σεβ. Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε συνέχισε να υποστηρίζει τους μαθητές του Pathgate διδάσκοντας σε όλο το κόσμο και προσφέροντας μια Θερινή Απομόνωση διάρκειας εννέα εβδομαδών.

Περισσότερα...

Ανασκόπηση των Δραστηριοτήτων του Pathgate το 2018

Η κύρια παύση στο πρόγραμμα ταξιδιών του Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε ήρθε το καλοκαίρι, όπου αφιέρωσε εννέα βδομάδες καθοδηγώντας την Θερινή Απομόνωση του Pathgate στην Αγγλία, όπου μαζεύτηκαν μαθητές από όλον τον κόσμο για να συμμετάσχουν σ’ αυτήν.

Περισσότερα...

Αποστολή Γυρισμάτων στο Νεπάλ για την Ταινία «Η Ζωή του Γκούρου Ρίνποτσε»

Ως έναν από τους μοναχούς του Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε με εμπειρία στα ψηφιακά εφέ, δουλεύω όλο μου το χρόνο στην ψηφιακή επεξεργασία της ταινίας «Η Ζωή του Γκούρου Ρίνποτσε»...

Περισσότερα...

Τα τελευταία νέα σχετικά με την ταινία Η Ζωή του Γκούρου Ρίνποτσε – η καινούργια έκδοση

Το έργο της μετάφρασης των Θιβετανών διαλόγων της ταινίας στα Αγγλικά, Κινέζικα, και σε άλλες γλώσσες τρέχει πολλά χρόνια.

Περισσότερα...

Ανασκόπηση των Δραστηριοτήτων του Pathgate κατά το 2016

Το 2016 ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε συνέχισε να υποστηρίζει τους μαθητές του Pathgate διατηρώντας ένα πλήρες πρόγραμμα ταξιδεύοντας και διδάσκοντας σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα...

Το Ντι Τζι Γκουέϊ στα ελληνικά - Οδηγίες για να Είστε Ακόλουθος των Σοφών

Οι μαθητές στην Ελλάδα θα επωφεληθούν από την Ελληνική έδκοση του Ντι Τζι Γκουέϊ στα ελληνικά - Οδηγίες για να Είστε Ακόλουθος των Σοφών.

Περισσότερα...

Η Αυτού Αγιότης ο Γιάνγκτανγκ Ρίνποτσε Εισήλθε στην Παρινιρβάνα

Η Αυτού Αγιότης ο Γιάνγκτανγκ Ρίνποτσε, ο περίφημος Διδάσκαλος Ντζόνγκτσεν της παράδοσης Νυίνγκμαπα, πέρασε στην Παρινιρβάνα στο Χαϊντεραμπάντ της Ινδίας, στις 15 Οκτωβρίου 2016 ...

Περισσότερα...

Το Πρόγραμμα των Τελετών Νιρβάνα για την ΑΑ τον Γιάνγκτανγκ Ρίνποτσε

Ακολουθώντας τις τελευταίες οδηγίες του Γιάνγκτανγκ Ρίνποτσε προτού περάσει στην Παρινιρβάνα, αναζητήθηκε καθοδήγηση από την ΑΑ τον Ντοντρούπτσεν Ρίνποτσε σχετικά με την οργάνωση της Τελετής Νιρβάνα...

Περισσότερα...

Η Τελευταία Διδασκαλία από την ΑΑ τον Γιάνγκτανγκ Ρίνποτσε

Η ΑΑ ο Γιάνγκτανγκ Ρίνποτσε άφησε ένα γράμμα στην κόρη της ανιψιάς του προτού περάσει στην Παρινιρβάνα. Το γράμμα αυτό θα πρέπει να εκληφθεί ως η τελευταία διδασκαλία από την ΑΑ τον Γιάνγκτανγκ Ρίνποτσε.

Περισσότερα...

Ανασκόπηση των Δραστηριοτήτων του Pathgate κατά το 2015

Καθ' όλο το 2015 ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε συνέχισε ακαταπόνητα το πρόγραμμα των Διδασκαλιών και την υποστήριξη των πολλών μαθητών του ανά τον κόσμο...

Περισσότερα...

Η Αυτού Αγιότης ο Κυάμπτζε Τσάντραλ Σάνγκυε Ντόρτζε Ρίνποτσε

Η Αυτού Αγιότης ο Κυάμπτζε Τσάντραλ Σάνγκυε Ντόρτζε Ρίνποτσε εισήλθε στην Μαχαπαρινιρβάνα στο Ιανγκλέσο του Νεπάλ στις 31 Δεκεμβρίου 2015 και παρέμεινε σε Τούκνταμ (βαθύ διαλογισμό) εώς τις 5 Ιανουαρίου 2016....

Περισσότερα...

Η ΑΑ ο Κυάμπτζε Τάλκουνγκ Τσέτρουλ Ρίνποτσε

Η Αυτού Αγιότης ο Κυάμπτζε Τάλκουνγκ Τσέτρουλ Ρίνποτσε (1926-2015), ο Πνευματικός Αρχηγός της παράδοσης Νυίνγκμαπα, εισήλθε στην Μαχαπαρινιρβάνα (Τούκνταμ), το τελικό διαλογιστικό στάδιο πριν την είσοδο στην νιρβάνα, στις 23 Δεκεμβρίου 2015 στην Μποντ Νγκάγια της Ινδίας, όπου επρόκειτο να παρακολουθήσει το Νύινγκμα Μόνλαμ Τσένμο...

Περισσότερα...

Η Δημιουργία της Ταινίας Η Ζωή του Γκούρου Ρίνποτσε

Καθώς συνεχίζονται οι εργασίες για την εκ νέου επεξεργασία της ταινίας Η Ζωή του Γκούρου Ρίνποτσε, μια νέα ταινία μικρού μήκους «Η Δημιουργία της Ταινίας Η Ζωή του Γκούρου Ρίνποτσε», και ένα νέο επίσημο τρέϊλερ είναι τώρα διαθέσιμα στο κοινό μέσω του Θεάτρου του Ντάρμα...

Περισσότερα...

Ανασκόπηση των Δραστηριοτήτων του Pathgate του 2014

Το 2014 είδαμε την ενθρόνιση της Αυτού Αγιότητας του Τέταρτου Πένορ Ρίνποτσε Ντρουμπγουάνγκ Μίτζιουρ Ντέτσεν Γκάργουανγκ Ζίλνον Ντόρτζε την ευοίωνη ημέρα του Τσόκορ Ντούτσεν. Ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε συνέχισε να ταξιδεύει ανά τον κόσμο για να διαδίδει τη φιλεύσπλαχνη δραστηριότητα των Βουδών, δίνοντας διδασκαλίες και στην Ιαπωνία...

Περισσότερα...

Ενημέρωση: Η Ανάγκη για μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση του Προγράμματος Εμβολιασμού για την Ηπατίτιδα Β στην Ινδία

Σας ευχαριστούμε για όλη την υποστήριξη που λάβαμε στην έκκληση της Μονής Ναμντρολίνγκ για Οικονομική Βοήθεια του Προγράμματος Εμβολιασμού για την Ηπατίτιδα Β. Συγκεντρώθηκαν σχεδόν £7.000, αλλά απέχουμε πολύ από τον στόχο της συγκέντρωσης του ποσού...

Περισσότερα...

Σημαντική Ανακοίνωση για Προσφορά Μακροζωίας για τον Γιάνγκσι Ρίνποτσε

Η διεύθυνση της Μονής Ναμντρολίνγκ στην Ινδία απευθύνουν επίσημη έκκληση στην ανά τον κόσμο κοινότητα των μαθητών Παλυούλ να υποστηρίξουν ένα Μεγάλο Τένσουγκ (προσφορά μακροζωίας)...

Περισσότερα...

Το Ντάρμα στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου

Ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε επισκέφτηκε την Ιαπωνία τον Απρίλιο 2014, δίνοντας διδασκαλίες στο Ναγκάνο και στο Τόκυο...

Περισσότερα...

Έκκληση για Οικονομική Βοήθεια για το Πρόγραμμα Εμβολιασμού για Ηπατίτιδα Β στην Ινδία

Η διεύθυνση του Νοσοκομείου Τσέπαλ Τόπκυεντ ζητούνται βοήθεια για οικονομική ενίσχυση του Προγράμματος Εμβολιασμού για την Ηπατίτιδα Β στο Μοναστήρι Ναμντρολίνγκ στην Ινδία...

Περισσότερα...

Η Ενθρόνιση του Τέταρτου Ντρούμπουανγκ Πέμα Νόρμπου Ρίνποτσε

Την ευοίωνη ημέρα του Τσόκορ Ντούτσεν, έγινε η ενθρόνιση του Πέμα Νόρμπου Γιάνγκσι Ρίνποτσε – της ενσάρκωσης της Αυτού Αγιότητας του Τρίτου Ντρούμπουανγκ Πέμα Νόρμπου Ρίνποτσε – στην Μητρική Μονή Παλυούλ...

Περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση Πόρων για την Ενίσχυση του Προγράμματος Εμβολιασμού για την Ηπατίτιδα Β

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους μαθητές και φίλους του Ινστιτούτου Pathgate οι οποίοι υποστήριξαν τις προσπάθειες για την συγκέντρωση πόρων για προληπτικές εξετάσεις και πρόγραμμα εμβολιασμού για την Ηπατίτιδα Β στο Μοναστήρι Ναμντρολίνγκ...

Περισσότερα...

Νέα Έκδοση της Ταινίας για τη Ζωή του Γκούρου Ρίνποτσε

“Η Ζωή του Γκούρου Ρίνποτσε” είναι μια ταινία 10 ωρών στην Θιβετανική γλώσσα σε 15 κεφάλαια που έγινε υπό την διεύθυνση της Αυτού Αγιότητας του Μακαριστού Πέμα Νόρμπου Ρίνποτσε...

Περισσότερα...

Ανασκόπηση των Δραστηριοτήτων του Pathgate μέσα στο 2013

Για να διαβάζετε μια ανασκόπηση των δρστηριοτήτων του Ισντιτούτου Pathgate και του Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε στο 2013, διαβάστε περισσότερα...

Περισσότερα...

Προσευχή για την Μακροβιότητα του Κυάμπτζε Ντρούμπουανγκ Πένορ Ρίνποτσε (Γιάνγκσι Ρίνποτσε)

Κατόπιν των χαρμόσυνων νέων ότι αναγνωρίστηκε το Γιάνγκσι (ενσαρκωμένο ον) της Αυτού Αγιότητας του Πένορ Ρίνποτσε, η Αυτού Αγιότητα ο Τάκλουνγκ Τσέτρουλ Ρίνποτσε συνέθεσε μια Προσευχή Μακροβιότητας για την ενσάρκωση του Κυάμπτζε Ντρούμπουανγκ Πένορ Ρίνποτσε...

Περισσότερα...

Επίσημη Αναγγελία της Αναγνώρισης της Ενσάρκωσης της Αυτού Αγιότητας του Πένορ Ρίνποτσε

Το Μοναστήρι Ναμντρολίνγκ ανακοίνωσε, στις 5 Δεκεμβρίου 2013, ότι η ενσάρκωση της Αυτού Αγιότητας του Πένορ Ρίνποτσε επαναγεννήθηκε στο Θιβέτ...

Περισσότερα...

Τα Ιερά Λείψανα της ΑΑ του Ντρούμπουανγκ Πέμα Νόρμπου Ρίνποτσε

Η αποτέφρωση του Κουντούνγκ (Αγίου Σώματος) της Αυτού Αγιότητας του Ντρούμπουανγκ Πέμα Νόρμπου Ρίνποτσε έλαβε χώρα την 13η μέρα του τέταρτου μήνα του Θιβετανικού ημερολογίου (23 Μαΐου 2013) στο Μοναστήρι Ναμντρολίνγκ στη νότια Ινδία. Την τελετή παρακολούθησαν χιλιάδες αφοσιωμένοι από όλο τον κόσμο...

Περισσότερα...

Ο Ιστότοπος του Pathgate τώρα και στα Ρουμανικά

 

Ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε επισκέπτεται τακτικά την Ρουμανία για διδασκαλίες από τον Ιούνιο του 2011. Προς όφελος των πολλών Ρουμάνων μαθητών και ακολούθων του, έχει δημιουργηθεί ένας ιστότοπος του Pathgate στην ρουμανική γλώσσα...

Περισσότερα...

Η Επετειακή Τελετή Προσευχών για την Αυτού Αγιότητα

Τελετές προς τιμήν της Επετείου της Παρινιρβάνα της Αυτού Αγιότητας του Πέμα Νόρμπου Ρίνποτσε έλαβαν χώρα φέτος στο Μοναστήρι Ναμντρολίνγκ στην Ινδία επίσης και σε όλα τα κέντρα Παλυούλ ανά τον κόσμο....

Περισσότερα...

Ο Ευσπλαχνικός Κόσμος της Αυτού Αγιότητας του Πένορ Ρίνποτσε σε πέντε ακόμα γλώσσες

 

‘Ο Ευσπλαχνικός Κόσμος της Αυτού Αγιότητας του Πένορ Ρίνποτσε’, μια ταινία που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε είναι διαθέσιμη σε πέντε ακόμα γλώσσες...

Περισσότερα...

Αποτέφρωση του Κουντούνγκ της Αυτού Αγιότητας του Πέμα Νόρμπου Ρίνποτσε

Η Διεύθυνση του Μοναστηριού Ναμντρολίνγκ αποφάσισε η αποτέφρωση του Κουντούνγκ (Αγίου Σώματος) της Αυτού Αγιότητας του Ντρούμπουανγκ Πέμα Νόρμπου Ρίνποτσε να λάβει χώρα την 13η μέρα του τέταρτου μήνα του Θιβετανικού Ημερολογίου (23η Μαΐου 2013) στο Μοναστήρι Ναμντρολίνγκ στη νότια Ινδία...

Περισσότερα...

Ανασκόπηση των Δραστηριοτήτων του Pathgate μέσα στο 2012

 

Το 2012 ήταν μια γεμάτη χρονιά για το Ινστιτούτο Pathgate. Δείτε την ανασκόπηση των ποικίλων δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου Pathgate to περασμένο έτος...

Περισσότερα...

Δια-Θρησκευτική Φιλία στην Ελλάδα

 

Κατά την διάρκεια πολλών μηνών το 2012, ένας τέως Αρχιεπίσκοπος της Παλαιάς Ρωμαϊκής Καθολικής Εκκλησίας και μοναχός της Καμαλντολινής Εκκλησίας της Τάξης του Αγίου Βενέδικτου, ο Σεβ. Μονσινιόρ Δρ. Γεώργιος Παπαθανασίου, είχε τακτική επαφή με το Κέντρο Ντάρμα του Pathgate στη Αθήνα...

Περισσότερα...

Η επιτυχία της Έκκλησης για οικονομική βοήθεια στο Νοσοκομείο Τσέπαλ Τόπκυεντ

 

Έχουμε τη χαρά να πληροφορήσουμε τους φίλους μας και τους μαθητές σε όλο τον κόσμο ότι το ποσόν που συγκεντρώθηκε για το Νοσοκομείο Ναμντρολίνγκ Τσέπαλ Τόπκυεντ στη Ινδία ανέρχεται σε 400.000$ περίπου...

Περισσότερα...

Καινούργια Αίθουσα Διαλογισμού στο Κέντρο Ντάρμα του Pathgate του Σύδνεϋ

 

Στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αυστραλία τον Σεπτέμβριο, ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε έδωσε διδασκαλίες στην μόλις ολοκληρωμένη αίθουσα διαλογισμού του Κέντρου Ντάρμα του Pathgate στο Σύδνεϋ. Η κατασκευή ξεκίνησε το 2011 με το μεγαλύτερο μέρος του ποσού να έχει συγκεντρωθεί από την τοπική σάνγκα...

Περισσότερα...

Μετάδοση ολόκληρου του έργου του Μίπαμ Ρίνποτσε στη Μποντ Γκάγια το 2013

Η Εξοχότητά του ο Κυάμπτζε Σέτσεν Ράμπτζαμ ΡίνποτσεΗ Εξοχότητά του ο Κυάμπτζε Σέτσεν Ράμπτζαμ Ρίνποτσε αποδέχτηκε ευγενώς την πρόσκληση του Συνδέσμου για τη Διατήρηση της Παράδοσης Νγκάγκυουρ Κάμα (NKTPA) να απονείμει μύηση ολοκλήρου του έργου του Τζάμγκον Μίπαμ Ρίνποτσε της Παράδοσης Νυίνγκμα, την οποία θα ακολουθήσει η πλήρης προφορική μετάδοση του έργου και στο τέλος του συμβάντος θα ακολουθήσει και μύηση μακροζωίας...

Περισσότερα...

Επείγουσα Έκκληση για Οικονομική Ενίσχυση του Νοσοκομείου Τσέπαλ Τόπκυεντ

Μια επείγουσα έκκληση για οικονομική ενίσχυση ξεκίνησε για να σωθεί το Νοσοκομείο Ναμντρολίνγκ Τσέπαλ Τόπκυεντ, το οποίο κινδυνεύει να κλειστεί από την Ινδική κυβέρνηση...

Περισσότερα...

Εγκαίνια της Δεξαμενής Αποθήκευσης Νερού στην Ινδία

 

Η τελετή των εγκαινίων μιας νέας "Δεξαμενής Αποθήκευσης Νερού" η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Συμμετοχής Pathgate τελέστηκε από τον Σεβ. Ρίγκο Τούλκου Ρίνποτσε oστις 19 Αυγούστου στο Μοναστήρι Παλυούλ Τσοκορλίνγκ στο Bir...

Περισσότερα...

Η Θερινή Απομόνωση του Pathgate 2012

 

Η Θερινή Απομόνωση του Ινστιτούτου Pathgate 2012 προσέλκυσε μαθητές από μέρη όπως η Βόρεια και Νότια Αμερική, η Αυστραλία, η Ευρώπη και η Άπω Ανατολή. Αποτελούμενο από οκτώ ξεχωριστές απομονώσεις, διήρκεσε οκτώ εβδομάδες κατά την διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου στο Pathgate Dharma Centre στο Newcastle upon Tyne, της Αγγλίας...

Περισσότερα...

Το Πασχάλινο Σχολείο του Pathgate 2012

 

Στη Πασχάλινη Απομόνωση του Pathgate 2012, το οποίο έγινε από τις 6 μέχρι τις 11 Απριλίου, συμμετείχαν μαθητές που ταξίδεψαν από χώρες όπως ο Καναδάς, η Ρουμανία, η Ιταλία, το Βέλγιο και η Ιρλανδία...

Περισσότερα...

Επέτειος Τελετή για την Α.Α. τον Πένορ Νόρμπου Ρίνποτσε

The Anniversary Puja for HH Pema Norbu Rinpoche took place this year from 22nd - 24th March in Namdroling Monastery in India...

Περισσότερα...

Ο Κυάμπτζε Τάκλουνγκ Τσέτρουλ Ρίνποτσε είναι ο Νέος Επικεφαλής των Νυίνγκμαπα

Ο Κυάμπτζε Τάκλουνγκ Τσέτρουλ Ρίνποτσε, ο οποίος είναι κάτοχος του θρόνου του Μοναστηριού Ντόρτζε Ντρακ, και η κεφαλή της γενεαλογίας των Βόρειων Θησαυρών, έχει γίνει Επικεφαλής της Σχολής Νυίνγκμα του Θιβετανικού Βουδισμού...

Περισσότερα...

Η Παλυούλ ανθεί στην Αυστραλία

 

Ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε επισκέπτεται συχνά την Αυστραλία προσφέροντας Νταρμικές Διδασκαλίες σε μαθητές που ενδιαφέρονται να μαθαίνουν την Διδασκαλία του Βούδα. Η παρουσία του εκεί πρόσφατα συνέπεσε με πολλών δασκάλων που ανήκουν στην ίδια γενεαλογία της παράδοσης Παλυούλ...

Περισσότερα...

Το Πέρασμα του Λάμα Λόμπσανγκ Τσόπελ

 

Ο Τσάκζοντ Λάμα Λόμπσανγκ Τσόπελ, ο οποίος διετέλεσε επί μακρόν προσωπικός βοηθός και γραμματέας της Α.Α. του Πένορ Ρίνποτσε απεβίωσε στην Ινδία το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 4.30πμ...

Περισσότερα...

Ενημέρωση για τις εργασίες Ανοικοδόμησης του Κέντρου Ντάρμα του Pathgate στο Σύδνεϋ

Οι εργασίες συνεχίζονται για το κτίσιμο μιας ευρύχωρης νέας επέκτασης του Κέντρου Ντάρμα του Pathgate στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας...

Περισσότερα...

Φαγητό του Ντάρμα στην Κουζίνα του Pathgate

 

Η προετοιμασία των γευμάτων στην Κουζίνα του Pathgate προσφέρει την ευκαιρία στους μαθητές να εφαρμόσουν την οδηγία του Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε να καλλιεργήσουν την διαρκή επίγνωσή τους μέσω των καθημερινών δραστηριοτήτων και να μιλάνε λιγότερο, να χαμογελάνε περισσότερο και να είναι μειλίχιοι...

Περισσότερα...

Ανασκόπηση των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου Pathgate του 2011

 

Μέσα από την ευλογία της γενεαλογίας, ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε συνέχισε να διαδίδει την Βουδιστική Διδασκαλία και να υποστηρίζει Νταρμικές δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο κατά την διάρκεια του 2011...

Περισσότερα...

Η Χειμερινή Απομόνωση του Pathgate 2011

 

Η Χειμερινή Απομόνωση του Pathgate 2011 έλαβε την μορφή μιας απομόνωσης της Σπουδής πάνω στα Θεμέλια του Κλασικού Ιατρικού Τσι Κουνγκ...

Περισσότερα...

Η Ετήσια Μετάδοση Νγκάγκυουρ Κάμα στη Μποντγκάγια το 2012

Η Αυτού Εξοχότητα ο Γιάνγκτανγκ Ρίνποτσε ευσπλαχνικά αποδέχτηκε την πρόσκληση του Συλλόγου για Διατήρηση της Νγκάγκυουρ Κάμα Παράδοσης (NKTPA)  να μεταδώσει την μύηση τουf Κάγκιε Ντέσεγκ Ντούπα (Οι Οκτώ Χερούκα ως η Συνάθροιση όλων των Βουδών)...

Περισσότερα...

Ο Ντούνγκσε Τίνλεϊ Νόρμπου Ρίνποτσε εισήλθε στην Παρινιρβάνα σε ηλικία 80 ετών

Ο Ντούνγκσε Τίνλεϊ Νόρμπου Ρίνποτσε, διακεκριμένος δάσκαλος της Γενεαλογίας Νυίνγκμα εισήλθε στην Παρινιρβάνα στις ΗΠΑ στις 27 Δεκεμβρίου του 2011…

Περισσότερα...

Το Ινστιτούτο Pathgate Προσφέρει Χριστουγεννιάτικη Χαρμοσύνη στους Άστεγους του Newcastle

 

Ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε φέρνει Χριστουγεννιάτικη χαρμοσύνη στους Άστεγους του Newcastle Upon Tyne στην Αγγλία...

Περισσότερα...

Η Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Malkhaz Songulashvili στο Ινστιτούτο Pathgate

 

Ο Αρχιεπίσκοπος της Ευαγγελικής Εκκλησίας των Βαπτιστών της Γεωργίας στην περιοχή του Καυκάσου της Ευρασίας, Η Εξοχότητά Του ο Malkhaz Songulashvili επισκεύτηκε τον Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε στα τέλη Νοεμβρίου σε μια διερευνιτική αποστολή για να μάθει περισσότερα σχετικά με το Βουδισμό...

Περισσότερα...

Ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Pathgate στο Σύδνεϋ

 

Κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη  Αυστραλία , ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε έδωσε μια ραδιοφωνική συνέντευξη, τέλεσε μια Τελετή Τσε Ταρ και παρακολούθησε την πρόοδο της οικοδόμησης του νέου ναού του Κέντρου Ντάρμα του Pathgate στο Σύδνεϋ...

Περισσότερα...

Η Ευλογία της Τάρα Νικάει το Σύνδρομο Ντάουν

 

Φέτος τον Μάρτιο ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε έλαβε ένα αίτημα καθοδήγησης από μια Αυστραλή μαθήτριά του η οποία διένυε την δέκατη τρίτη εβδομάδα εγκυμοσύνης. Αυτή και ο σύζυγός της ήταν πανικοβλημένοι από τα αποτελέσματα του υπέρηχου του εμβρύου...

Περισσότερα...

Η Αυτού Αγιότης Κάρμα Κούτσεν Ρίνποτσε δίνει Ενδυνάμωση στους Μαθητές του Pathgate στη Σιγκαπούρη

 

Η Αυτού Αγιότης Κάρμα Κούτσεν Ρίνποτσε, ο 12ος Κάτοχος του Θρόνου της Γενεαλογίας Παλιούλ ήταν στην Σιγκαπούρη το Νοέμβριο όπου η επίσκεψή του συνέπεσε με μια από τις τακτικές επισκέψεις του Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε στη χώρα....

Περισσότερα...

Οικογενειακή Σύναξη στη Σαγκάη

 

Ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε παραβρέθηκε πρόσφατα σε μια οικογενειακή σύναξη στην Κίνα και συναντήθηκε με αρκετά μέλη της οικογένειας στη Σαγκάη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του έδωσε κατόπιν αιτήματος διδασκαλίες του Ντάρμα και Καταφύγιο σε τοπικούς μαθητές...

Περισσότερα...

Το Pathgate Προσφέρει Δεξαμενή Νερού στο Μοναστήρι Palyul Choekhorling στο Μπερ

 

Μετά από αίτημα από το Μοναστήρι Palyul Choekhorling στο Μπερ, στην Ινδία στον Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε η σάνγκα του Pathgate στη Σιγκαπούρη συγκέντρωσε τα απαραίτητα χρήματα για να χρηματοδοτήσει την κατασκευή της δεξαμενής νερού στο μοναστήρι...

Περισσότερα...

Δια-θρησκευτική Ομιλία στην Εκκλησία των Μεθοδιστών Allen Memorial

 

Ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε ήταν καλεσμένος στην Εκκλησία των Μεθοδιστών Allen Memorial στο Newcastle upon Tyne της Αγγλίας, όπου μίλησε για τον κοινό στόχο που μοιράζουν οι ακόκολουθοι διάφορων θρησκείων:  μεταμόρφωση της καθημερινής δραστηριότητας σε ζωντανής δράσης αγάπης...

Περισσότερα...

Η Αυτού Εξοχότητα ο Κυάμπτζε Τρούλσιγκ Ρίνποτσε Πέρασε στην Παρινιρβάνα σε ηλικία 88 ετών

Η Αυτού Εξοχότητα ο Κυάμπτζε Τρούλσιγκ Ρίνποτσε, ο οποίος υπηρέτησε ως Επικεφαλής της Σχολής Νυίνγκμα του Θιβετανικού Βουδισμού από το 2010, πέρασε στην Παρινιρβάνα στις 2 Σεπτεμβρίου 2011...

Περισσότερα...

Ενημέρωση σχετικά με την έκκληση του Ταμείου Ανακούφισης Λιμού στην Ανατολική Αφρική

 

Καθώς η ξηρασία στο Κέρας της Αφρικής  συνεχίζεται, περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με την λιμοκτονία. Ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε συνεχίζει να βλέπει αυτή την ανθρώπινη καταστροφή ως προτεραιότητα επείγουσας προσοχής...

Περισσότερα...

Το Pathgate προσφέρει φιλία και τρόφιμα στους Άστεγους

 

Το Ιστιτούτο Pathgate προσφέρει φιλία και τρόφιμα στους μοναχικούς και στους άστεγους στο Newcastle upon Tyne στην Αγγλία...

Περισσότερα...

Μαθητές από 24 Χώρες παρακολουθούν τις Θερινές Απομονώσεις του Pathgate

 

Μαθητές από 24 χώρες παρακολούθησαν επτά ξεχωριστές Απομονώσεις στην φετινή Θερινή Απομόνωση του Pathgate στην Αγγλία...

Περισσότερα...

Έναρξη Απομόνωσης στο Kunzang Yoedseling στο Μπουτάν

 

Ενώ η Θερινή Απομόνωση του Pathgate έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο στην πόλη του City of Newcastle upon Tyne της Αγγλίας, μια ξεχωριστή απομόνωση ξεκίνησε επίσης για τους Νταρμικούς φίλους του  Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε στην Εστία Απομόνωσης Kunzang Yoedseling στο Πάρο του Μπουτάν...

Περισσότερα...

Νέα Ομάδα Μελέτης του Pathgate στο Βουκουρέστι, Ρουμανία

 

Στην πρώτη του επίσκεψη στην Ρουμανία, ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε, σε απάντηση των αιτημάτων των τοπικών σπουδαστών, δημιουργήθηκε μια Ομάδα Μελέτης του Pathgate στο  Βουκαρέστι...

Περισσότερα...

Ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε Επισκέπτεται την Αρχαία Πρωτεύουσα της Ολλανδίας

 

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε έδωσε αρκετές διδασκαλίες σχετικά με το Διαλογισμό, την εφαρμογή του Ντάρμα και το Βουδιστικό Ιατρικό Τσι Κονγκ...

Περισσότερα...

Δεύτερη Επέτειος Εορτασμού της Παρανιρβάνα της Αυτού Αγιότητας του Πένορ Ρίνποτσε

 

Η δεύτερη Επετειακή Τελετή στη μνήμη της Παρανιρβάνα της Α.Α. του Πένορ Ρίνποτσε έλαβε χώρα στο Μοναστήρι Ναμντρολίνγκ στην Ινδία για πέντε μέρες από τις 2 Απριλίου (29η μέρα του 1ου Θιβετανικού Σεληνιακού Μήνα)...

Περισσότερα...

Ενθρόνιση των Κένπο και των Ντόρτζε Λόπον στο Μοναστήρι Ναμντρολίνγκ

Θερμά συγχαρητήρια στους 137 Νταρμικούς αδελφούς του Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε στο Μοναστήρι Ναμντρολίνγκ  στην Ινδία οι οποίοι απέκτησαν πρόσφατα τον βαθμό του  Κένπο  και Βατζρατσάρυα...

Περισσότερα...

Ημερομηνίες Βουδιστικών Ασκήσεων και Επετείων

Μια νέα προσθήκη στον ιστότοπο του Ινστιτούτου Pathgate είναι η εξής: ‘Ημερομηνίες Βουδιστικών Ασκήσεων και Επετείων’, όπου μπορείτε να βρείτε τις προσεχείς ημερομηνίες ασκήσεων και επετείων του Θιβετανικού Βουδιστικού ημερολογίου...

Περισσότερα...