Το Pathgate προσφέρει φιλία και τρόφιμα στους Άστεγους

Two monks from Pathgate Institute delivering fruit to the People's Kitchen

Η Κουζίνα των Ανθρώπων (People's Kitchen) είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1985 από την Alison Kay, που ήταν τότε στα 70 της, σε ανταπόκριση μιας είδησης σχετικά με τον μοναχικό θάνατο ενός άστεγου άντρα σε κάποιο ερείπιο. Από μια ταπεινή αρχή, προσπάθησε να φέρει ‘φιλία και τρόφιμα’ στους μοναχικούς και στους άστεγους στην πόλη του Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε το Newcastle Upon Tyne, στην Αγγλία. Η οργάνωση αριθμεί πολλούς εθελοντές που μαγειρεύουν και σερβίρουν φαγητό έξι μέρες την εβδομάδα ολόκληρο το χρόνο ταΐζοντας τακτικά πάνω από 100 αστέγους στην κύρια έδρα της και μέσα από εξωτερικά προγράμματα που δίνουν σούπες και ζεστό φαγητό στους δρόμους του Newcastle Upon Tyne.

Όταν ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε άκουσε για το έργο του οργανισμού, έδωσε οδηγίες στους μοναχούς και τις μοναχές που είναι υπεύθυνοι για τις τελετές προσευχών (Πούτζα) να δωρίζουν στην Κουζίνα των Ανθρώπων (People's Kitchen), για να υποστηρίξουν το πρόγραμμά τους, τις μεγάλες ποσότητες φρούτων και όλων των ειδών τα τρόφιμα που χρησιμοποιούνται ως προσφορά τροφής στις πολυάριθμες τελετές που εκτελούνται κάθε εβδομάδα στο Pathgate Dharma Centre. Έχει δώσει επίσης εντολή να εφοδιάζουν με κρέας και κάθε είδους λαχανικά την Κουζίνα των Ανθρώπων (People's Kitchen).

Για να υποστηρίξει το έργο της οργάνωσης περαιτέρω ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε χρηματοδοτεί την εβδομαδιαία παράδοση φρέσκων τροφίμων απευθείας από τους χονδρεμπόρους στην Κουζίνα των Ανθρώπων (People’s Kitchen). Για να διαβάσετε περισσότερα για το καλό έργο της Κουζίνας των Ανθρώπων (People’s Kitchen), πατήστε εδώ.