Ενημέρωση σχετικά με την έκκληση του Ταμείου Ανακούφισης Λιμού στην Ανατολική Αφρική

Starving infant

Καθώς η ξηρασία στο Κέρας της Αφρικής συνεχίζεται, περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι σε Σομαλία, Αιθιοπία, Κένυα και Τζιμπουτί έρχονται αντιμέτωποι με την λιμοκτονία. Η συνεχιζόμενη απουσία βροχής είναι η αιτία που ο λιμός επιδεινώνεται μέρα τη μέρα, και με τα κατεστραμμένα σπαρτά και τα νεκρά κοπάδια εκατομμύρια άνθρωποι άφησαν τα σπίτια τους αναζητώντας βοήθεια.

Στην Σομαλία σε 8 με 10 εκατομμύρια υπολογίζονται οι άνθρωποι που έχουν εκτοπιστεί και χρειάζονται τρόφιμα, και χιλιάδες διασχίζουν τα σύνορα με την Ανατολική Κένυα κάθε μέρα φεύγοντας από βίαιους εμφυλίους πολέμους αναζητώντας βοήθεια και καταφύγιο σε καταυλισμούς προσφύγων στη Νταντάμπ, οι οποίοι χτίστηκαν για να στεγάσουν 90.000 πρόσφυγες και τώρα υποστηρίζουν πάνω από 460.000. Στην Αιθιοπία, 4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ανάγκη τροφίμων καθώς αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τον λιμό των ντόπιων μαζί με την άφιξη προσφύγων από γειτονικές χώρες.

Ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε συνεχίζει να βλέπει ως προτεραιότητα επείγουσας προσοχής αυτή την καταστροφή και έχει ήδη στείλει οικονομική ενίσχυση £10,000 (over 16,000 US dollar), (πάνω από 16.000 δολάρια ΗΠΑ) από τα έσοδα της φετινής Θερινής Απομόνωσης του Pathgate και από προσφορές μαθητών του ανά τον κόσμο.

Δωρεές βοήθειας του Ταμείου Ανακούφισης Λιμού στηνΑνατολική Αφρική μπορούν να γίνουν μέσω του Ινστιτούτου Pathgate , ή μπορείτε να κάνετε τη δωρεά σας απευθείας στα εξουσιοδοτημένα πρακτορεία βοήθειας στην περιοχή του Κέρατος της Αφρικής. Για να κάνετε δωρεά μέσω του Προγράμματος Συμμετοχής του Pathgate, πατήστε το Κάνε μια Δωρεά.