Δια-θρησκευτική Ομιλία στην Εκκλησία των Μεθοδιστών Allen Memorial

Ανταποκρινόμενος σε αίτημα της Ομάδας Γυναικών της τοπικής εκκλησίας στο Newcastle Upon Tyne στην Αγγλία, ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε έδωσε μια ομιλία στην Εκκλησία των Μεθοδιστών Allen Memorial το Σεπτέμβριο σε βραδινή συνάντηση της ομάδας.

Μέλη της Ομάδας Γυναικών στην Εκκλησία των Μεθοδιστών Allen Memorial ακούν την ομιλία του Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε

Υπογραμμίζοντας το κοινό έδαφος μεταξύ των θρησκειών που ενθαρρύνουν τους πιστούς να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και να αναπτύξουν την ικανότητά τους να αγαπούν, ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε έδωσε το παράδειγμα της Μητέρας Τερέζας και των πολλών χρόνων που εργάστηκε στην Ινδία. Μιλώντας για τα διαφορετικά μονοπάτια που μπορεί να ακολουθήσει κανείς σε όλες τις θρησκείες, όπως το να βοηθάει τους άλλους άμεσα ή υιοθετώντας τη ζωή ενός ερημίτη σε απομόνωση, όλα μοιράζονται έναν κοινό στόχο αυτόν της μεταμόρφωσης της καθημερινής δραστηριότητας σε ζωντανής δράσης αγάπης προς όφελος των άλλων και του εαυτού μας.

Εξηγώντας τις Βουδιστικές προοπτικές των Πέντε Οχημάτων των Πνευματικών Ασκήσεων, ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε χρησιμοποίησε παραδείγματα από τη Βίβλο για να δείξει ότι οι διδασκαλίες του Ιησού δεν διέφεραν από τις διδασκαλίες του Βούδα, οι οποίες ενθαρρύνουν τους πιστούς τους να είναι καλοί άνθρωποι, να βοηθούν τους άλλους, να αγαπούν τον γείτονά τους και να μοιράζονται την καλή τους τύχη με τους άλλους. Ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε εξήγησε περαιτέρω το όφελος του να βλέπουμε τον κόσμο χωρίς να βάζουμε ταμπέλες στα πράγματα, αναγνωρίζοντας ότι όλα τα όντα είναι ίδια στην αναζήτηση της ευτυχίας και στην ανάγκη απελευθέρωσης από την οδύνη.

Μετά την ομιλία, ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε περιηγήθηκε στην εκκλησία όπου του τέθηκαν περισσότερα ερωτήματα από μέλη της ομάδας γυναικών που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα πράγματα για την καθημερινή άσκηση ενός Βουδιστή και για το πώς καλλιεργείται η ευτυχία στη ζωή. Ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους και τελειώνοντας περιέγραψε το σπουδαίο έργο του Ριζικού του Δασκάλου της Α. Αγιότητας του Μακαριστού Πένορ Ρίνποτσε δίνοντας σε κάθε μέλος της ομάδας ένα DVD ‘'Ο Ευσπλαχνικός Κόσμος της Α.Α. Του Πένορ Ρίνποτσε’.