Ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Pathgate στο Σύδνεϋ

Ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε δίνει συνέντευξη στην ραδιοφωνικό σταθμό FM89.3

Ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε επισκέπτεται την Αυστραλία τακτικά τα τελευταία χρόνια. Κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο Σύδνεϋ, έδωσε μια ραδιοφωνική συνέντευξη στην Sophea Jones η οποία εργάζεται για το ραδιοφωνικό σταθμό 89,3 στα FM ο οποίος εκπέμπει στην κοινότητα των Καμποτζιανών στην περιοχή του Σύδνεϋ.

Ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε τέλεσε επίσης στο Σύδνεϋ την Τελετή Τσε Ταρ: την Άσκηση Διαφύλαξης και Απελευθέρωσης της Ζωής. Εκατοντάδες πουλιά της Αυστραλίας και μεγάλες ποσότητες άλλων ζώων απελευθερώθηκαν πίσω στο φυσικό τους περιβάλλον με την ολοκλήρωση των προσευχών και ευλογιών.

The release of birds during the Tse Thar Ceremony

Το Τσε Ταρ είναι εξόχως σεβαστό ως μια σπουδαία Πράξη Συμπόνιας και ως ένα πρόσφορο μέσον Εκπαίδευσης του Νου και από τις τρεις Βουδιστικές παραδόσεις των Χιναγιάνα, Μαχαγιάνα και Βατζραγιάνα. Ο Μέγας Βουδιστής Δάσκαλος Ναγκαρτζούνα θεωρούσε την Απελευθέρωση της Ζωής ως τη δραστηριότητα της Ύψιστης Αρετής μεταξύ όλων. Τα πολλά της ευεργετήματα και η συσσώρευση των αρετών που μπορεί να παράγει καταγράφονται σε αναρίθμητες σούτρα και τάντρα. Όταν εκτελείται με το ορθό κίνητρο για το όφελος όλων των αισθανόμενων υπάρξεων, έχει την δύναμη να αφαιρέσει εμπόδια, να αποσβέσει τα καρμικά χρέη, να θεραπεύσει την ασθένεια, να προάγει την καλή υγεία, να ενισχύσει την μακροβιότητα, να δημιουργήσει ευοίωνες συνθήκες, να αυξήσει την ευημερία, και να δημιουργήσει οφέλη για τους αποδημήσαντες. Ο ύστατος στόχος το Τσε Ταρ είναι να δώσει την δυνατότητα σε κάποιον να επιτύχει τη δίπτυχη εκπλήρωση του παντοτινού οφέλους του εαυτού και των άλλων.

Η τελετή Τσε Ταρ την οποία παρακολούθησαν πολλοί τοπικοί μαθητές και φίλοι τελέστηκε στο σημείο ανοικοδόμησης του νέου ναού του Κέντρου Ντάρμα του Pathgate στο Σύδνεϋ. Η προετοιμασία για τα θεμέλια του νέου κτιρίου ξεκίνησαν τον Οκτώβριο και έως τα τέλη Νοεμβρίου είχε προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό και κόντευε να τελειώσει παρά την καθυστέρηση στους ρυθμούς εργασίας που προκλήθηκαν από μια μακρά περίοδο βροχών. Η εξωτερική κατασκευή της νέας επέκτασης που θα στεγάσει το νέο ναό αναμένεται να έχει τελειώσει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Ο καινούργιος ναός θα χρησιμοποιείται ως έδρα της μελλοντικής θερινής Απομόνωσης του Pathgate στην Αυστραλία το οποίο είναι προγραμματισμένο να αρχίσει τον Ιανουάριο του 2013.