Καινούργιες Ακουστικές Διδασκαλίες: Να Βλέπετε την Αλήθεια με έναν Ήσυχο Νου . . . Ενημερώσεις για το Πρόγραμμα Διδασκαλίας: Αγγλία: 25 - 27 Μαϊου 2019... Αγγλία: 25 Ιουνίου - 1 Σεπτεμβρίου 2019... Για Πληροφορίες επισκευτείτε: Πρόγραμμα Διδασκαλίας. . .

Η Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Malkhaz Songulashvili στο Ινστιτούτο Pathgate

Ven. Lama Dondrup Dorje with His Excellency Malkhaz Songulashvili

Ο Αρχιεπίσκοπος της Ευαγγελικής Εκκλησίας των Βαπτιστών της Γεωργίας στην περιοχή του Καυκάσου της Ευρασίας, Η Εξοχότητά Του ο Malkhaz Songulashvili επισκεύτηκε τον Σεβ. Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε στα τέλη Νοεμβρίου σε μια διερευνιτική αποστολή για να μάθει περισσότερα σχετικά με το Βουδισμό. Για δύο μέρες ο Σεβ. Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε είχε ανεπίσημες συζητήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο και αντάλλαξαν τις βαθύτερες γνώσεις τους πάνω σε διαφορετικά θέματα.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο Σεβ. Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε απάντησε σε μια γκάμα ερωτημάτων του Αρχιεπισκόπου τα οποία κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως η αγάπη και η συμπόνια, η ανάπτυξη της σοφίας, η αρχές της μοναστικής παράδοσης στο Βουδισμό, ο ρόλος του δασκάλου, και η ανάπτυξη του Βουδισμού ανά τον κόσμο. Και οι δύο μοιράστηκαν την κοινή αναγνώριση ότι το θεμέλιο της πνευματικής πρακτικής αρχίζει από την καλλιέργεια της καλοσύνης, και η αληθινή γνώση έρχεται μόνον ως αποτέλεσμα της άμεσης εμπειρίας της άσκησης στην πράξη αντί της εντρύφησης σε εννοιολογικές εικασίες χωρίς πράξη.

Ven. Lama Dondrup Dorje and His Excellency Malkhaz Songulashvili with the Reverend Canon Maurice Simmons of Durham Cathedral

Για να μπορέσει ο Αρχιεπίσκοπος Malkhaz Songulashvili να πάρει μια ιδέα αυτών που η βορειοανατολική Αγγλία έχει να προσφέρει, εκδρομές σε διάφορα μέρη άξια ενδιαφέροντος κανονίστηκαν. Οι εκδρομές περιελάμβαναν δείπνο σε ένα εστιατόριο το οποίο στεγάζεται στα οικήματα μιάς πρώην Μονής που ιδρύθηκε το 1239 μχ, και μια περιήγηση στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό του Durham, που αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά και χρονολογείται από το 1093 μχ και φημίζεται ως ο μόνος καθεδρικός στην Αγγλία που διατηρεί σχεδόν στο ακέραιο τον αυθεντικό νορμανδικό ρωμανικό ρυθμό στην αρχιτεκτονική του.

 

Ven. Lama Dondrup Dorje showing His Excellency the thangkas

Το τελευταίο του βράδυ στην βορειοανατολική Αγγλία, ο Αρχιεπίσκοπος επισκεύτηκε το τοπικό Κέντρο Ντάρμα του Pathgate και κατόπιν πρόσκλησης του Σεβ. Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε έδωσε μια ομιλία στους μαθητές . Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε καταρχήν την βαθιά του ευγνωμοσύνη για την θερμή φιλοξενία που δέχτηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψής του περιγράφοντας πόσα πολλά έμαθε και πόσο βαθιά εμπλουτίστηκε από την επαφή του με τον Σεβ. Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε. Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος μοιράστηκε με τους μαθητές την προσωπική του εμπειρία στο ταξίδι του ως χριστιανός ιερέας. Ενθάρρυνε τους μαθητές να εγκαταλείψουν την βολή τους και να νοιαστούν για την ευρύτερη ανθρώπινη οικογένεια και όχι μόνον εκείνους που ανήκουν σε μια συγκεκριμένη θρησκεία ή έθνος. 'Οταν τελείωσε η ομιλία του Αρχιεπισκόπου, ο Σεβ. Λάμα Ντρόντρουπ Ντόρτζε υπενθύμισε στους μαθητές ότι είμαστε εμείς που διαχωρίζουμε τους εαυτούς από τους άλλους βάζοντας ταμπέλες στους άλλους, επικρίνοντάς τους, και μέσα από την επιθυμία μας να ασκούμε έλεγχο, δημιουργούμε συγκρούσεις μέχρι και πόλεμο στην πορεία.

Crystal lotus gift

Στο συμπόσιο που δόθηκε προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου την προηγουμένη της αναχώρισής του, ο Αρχιεπίσκοπος δώρισε ένα μεγάλο κρυστάλλινο λωτό κηροπήγιο στον Σεβ. Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε ως ενθύμιο της φιλίας τους. Κατόπιν προσκάλεσε το Σεβ. Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε στη Γεωργία και εξέφρασε την ευχή ο χρόνος που πέρασαν μαζί να σηματοδοτήσει την αρχή μιας μακροχρόνιας φιλίας μεταξύ τους.