Ο Ντούνγκσε Τίνλεϊ Νόρμπου Ρίνποτσε εισήλθε στην Παρινιρβάνα σε ηλικία 80 ετών

Dungsei Thinley Norbu Rinpoche

Ο Ντούνγκσε Τίνλεϊ Νόρμπου Ρίνποτσε, διακεκριμένος δάσκαλος της Γενεαλογίας Νυίνγκμα εισήλθε στην Παρινιρβάνα στις ΗΠΑ στις 27 Δεκεμβρίου του 2011. Ήταν 80 ετών.

Ο μεγαλύτερος γιος της Α.Α. του Ντούντζομ Ρίνποτσε και πατέρας του Ντζόνγκσαρ Κυέντσε Ρίνποτσε, ο Ντούνγκσε Τίνλεϊ Νόρμπου Ρίνποτσε ήταν η ενσάρκωση του Τούλκου Τριμέ Ούζερ, ο οποίος ήταν ένας από τους επτά γιους του Ντούντζομ Λίνγκπα, και επίσης θεωρείτο ως εκπόρευση του Λονγκτσέμπα. Στα νιάτα του στο Θιβέτ σπούδασε για εννιά χρόνια στο Μοναστήρι Μιντρολλίνγκ. Στην συνέχεια πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα στις ΗΠΑ διαδίδοντας την Διδασκαλία του Βούδα.

Πριν περάσει στην Παρινιρβάνα, ο Ντούνγκσε Τίνλεϊ Νόρμπου Ρίνποτσε άφησε οδηγίες στους μαθητές του να εκτελέσουν την άσκηση του Βατζρασάτβα για τρεις εβδομάδες. Υπάρχει μια ιδιαίτερη ευλογία στην εκτέλεση της άσκησης του Βατζρασάτβα όταν γίνεται μετά το πέρασμα ενός Πραγματωμένου Δασκάλου επειδή η φωτισμένη πρόθεση ενός τέτοιου δασκάλου, του οποίου κάθε πράξη γίνεται μόνον προς όφελος όλων των όντων, ενσαρκώνεται σε αυτό τον κόσμο ως μια πράξη συμπόνιας. Οι μαθητές που εκτελούν την άσκησηΝτορ Σεμ Λάμα Τσόντπα εκείνο το διάστημα θα λάβουν την ευλογία του να συνδεθούν με τον σοφό νου του Ντούνγκσε Ρίνποτσε και στην πορεία να εξαγνίσουν την αρνητικότητα και να παράγουν μεγάλο απόθεμα αρετής.

Η σορός του Ντούνγκσε Τίνλεϊ Νόρμπου Ρίνποτσε θα μεταφερθεί στο Μπουτάν μετά από 21 μέρες. Το Κουντούνγκ (η σορός) του θα μεταφερθεί πρώτα στο Μοναστήρι Ραντζούνγκ Ιoσερτσολίνγκ στο Ραντζούνγκ. Η τελικές τελετές θα πραγματοποιηθούν στο Lango του Πάρο.