Καινούργιες Ακουστικές Διδασκαλίες: Να Βλέπετε την Αλήθεια με έναν Ήσυχο Νου . . . Ενημερώσεις για το Πρόγραμμα Διδασκαλίας: Αγγλία: 25 - 27 Μαϊου 2019... Αγγλία: 25 Ιουνίου - 1 Σεπτεμβρίου 2019... Για Πληροφορίες επισκευτείτε: Πρόγραμμα Διδασκαλίας. . .

Ανασκόπηση των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου Pathgate του 2011

Μέσα από την ευλογία της γενεαλογίας , ο Σεβ. Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε συνέχισε να διαδίδει την Βουδιστική Διδασκαλία και να υποστηρίζει Νταρμικές δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο κατά την διάρκεια του 2011, εργαζόμενος ακούραστα για να προάγει την φωτισμένη δραστηριότητα του Ριζικού του Δασκάλου, Hτης Α.Α. του Πέμα Νόρμπου Ρίνποτσε..

Ven. Lama Dondrup Dorje with students in the Netherlands

Εκτός από τις τακτικές του επισκέψεις για να υποστηρίξει τους διάφορους μαθητές του ανά τον κόσμο και την διεξαγωγή αρκετών απομονώσεων στη διάρκεια του έτους, ο Σεβ. Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε ανταποκρίθηκε στα διαρκή αιτήματα και έκανε την πρώτη του επίσκεψη και διδασκαλία στην Ολλανδία και στην Ρουμανία το 2011. Εκτός από τις διδασκαλίες στην Ολλανδία, ο Σεβ. Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε διεξήγαγε την τελετή του Τσε Ταρ: την άσκηση της Διαφύλαξης και Απελευθέρωσης της Ζωής, μετά από αίτημα των τοπικών μαθητών.

Στη Ρουμανία, οι μαθητές τώρα ευεργετούνται από τις τακτικές επισκέψεις του Σεβ. Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε και υποστηρίζονται από μια νέα τοπική Ομάδα Μελέτης στο Βουκουρέστι, τα μέλη της οποίας συναντιούνται τακτικά μετά την πρώτη επίσκεψη του Σεβ. Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε στη χώρα τον Ιούνιο.

Ven. Lama Dondrup Dorje teaching at the Pathgate Summer School

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο Σεβ. Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε παρέμεινε στη Βρετανία για το Θερινό Σχολείο του Pathgate, το οποίο διήρκεσε οκτώ εβδομάδες και προσέλκυσε μαθητές από 24 διαφορετικές χώρες. Το Θερινό Σχολείο 2011 του Pathgate προσέφερε μια ποικιλία προγραμμάτων στην οποία περιλαμβάνονταν η Απομόνωση Συσσώρευσης Νάμτσο Νέντρο Μπουμ Να, οι Απομονώσεις του Κλασικού Τσαν Ντινγκ Τάϊ Τσι Τσουάν Πρώτου και Δεύτερου Επιπέδου, η Απομόνωση της Σπουδής πάνω στα Θεμέλια του Κλασικού Ιατρικού Τσι Κουνγκ, οι Απομονώσεις της Σπουδής πάνω στα Θεμέλια του Ντάρμα Πρώτου, Δεύτερου και Τρίτου Επιπέδου.

Ven. Lama Dondrup Dorje giving teaching at the Pathgate Dharma Centre in Sydney, Australia

Στην Αυστραλία, η νέα επέκταση μιας μεγαλύτερης και πιο ευρύχωρης αίθουσας άσκησης του Κέντρου Ντάρμα του Pathgate στο Σύδνεϋ προχωράει καλά και η κατασκευή μιας νέας αίθουσας βωμού στην πίσω πλευρά του κτιρίου είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2012. Θα αποτελέσει τη μελλοντική βάση για το Θερινό Σχολείο του Pathgate στην Αυστραλία το οποίο είναι προγραμματισμένο για τον Ιανουάριο του 2013.

Ven. Lama Dondrup Dorje with His Excellency, Archbishop Malkhaz Songulashvili

Ο δια-θρησκευτικός διάλογος αποτέλεσε ένα σημαντικό ζήτημα το 2011. Εκτός του ότι αποδέχτηκε την πρόσκληση να δώσει διδασκαλίες στο εκκλησίασμα της τοπικής εκκλησίας, ο Σεβ. Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε είχε τη χαρά να φιλοξενήσει τον Αρχιεπίσκοπο της Ευαγγελικής Εκκλησίας των Βαπτιστών της Γεωργίας, την Αυτού Εξοχότητα τον Malkhaz Songulashvili, ο οποίος ταξίδεψε στο Newcastle upon Tyne για να τον συναντήσει και να μάθει περισσότερα σχετικά με το Βουδισμό. Βρίσκοντας απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα στη διάρκεια των συζητήσεών τους, ο Αρχιεπίσκοπος περιέγραψε την συνάντησή του με τον Σεβ. Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε ως την πλέον εμπλουτιστική και την θεώρησε ως το αποκορύφωμα του 2011 για τον ίδιο.

Η υποστήριξη άλλων Βουδιστικών κέντρων και μοναστηριών συνεχίστηκε το 2011 μέσω του Προγράμματος Συμμετοχής του Pathgate. Η Εστία Απομόνωσης Kunzang Yoedseling στο Πάρο του Μπουτάν που έχει λάβει πλήρη οικονομική υποστήριξη για την κατασκευή και επίπλωση ενός χώρου απομόνωσης εγκαινιάστηκε επίσημα τον Απρίλιο. Το Παλυούλ Τσοκορλίνγκ, ένα μοναστήρι Νυίνγκμα που βρίσκεται στους πρόποδες των λόφων Νταουλαντάρ των Ιμαλάϊων στην Ινδία , έλαβε πλήρη οικονομική χορηγία για την κατασκευή μιας δεξαμενής νερού για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες για χρήση νερού από ένα διαρκώς αυξανόμενο αριθμό μοναχών που ζουν στο μοναστήρι και ολοκληρώνεται με το τέλος του 2011. Οικονομική συνεισφορά έγινε επίσης στο μητρικό μοναστήρι Παλυούλ στο Θιβέτ, στον Βουδιστικό Σύνδεσμο Παλυούλ Νυίνγκμα στη Σιγκαπούρη, στο Κέντρο Οντιγιάνα στην Αυστραλία, στο Νταρμικό κέντρο Πάντμα Ουοντλίνγκ στη Σιγκαπούρη και σε πολλά άλλα άτομα ανά τον κόσμο που ζήτησαν οικονομική και υλική υποστήριξη για τις Νταρμικές τους ασκήσεις.

Ven. Lama Dondrup Dorje showing HH Karma Kuchen Rinpoche content on the iPad Ven. Lama Dondrup Dorje with Lama David Ven. Lama Dondrup Dorje with Omje Wangchen
Children in East Africa receiving food aid

Σχετικά με την ανακούφιση από καταστροφές. Μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις εκτυλίχθηκε το περασμένο καλοκαίρι στο Κέρας της Αφρικής με πάνω από 13 εκατομμύρια ανθρώπους να αντιμετωπίζουν τη λιμοκτονία στη Σομαλία, την Αιθιοπία, την Κένυα και το Τζιμπουτί. Ο Σεβ. Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε ανταποκρίθηκε στην κρίση στέλνοντας χρήματα από τον ειδικό λογαριασμό για έκτακτες καταστάσεις και τα οποία ανέρχονται στο ποσό των 16.000 δολαρίων στο ταμείο ανακούφισης όταν το κάλεσμα για βοήθεια βρισκόταν στο αποκορύφωμά του.

Buddhist nun shopping

Η αρωγή προς την τοπική φιλανθρωπική οργάνωση του τόπου διαμονής του Σεβ. Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε του Newcastle upon Tyne στην Αγγλία συνεχίστηκε με τακτικές εβδομαδιαίες παραδόσεις φρέσκων φρούτων, λαχανικών, κρεάτων και γλυκισμάτων στην Κουζίνα των Ανθρώπων (People's Kitchen) η οποία παρέχει ζεστά γεύματα στους άστεγους της πόλης. Για τα Χριστούγεννα ο Σεβ. Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε χρηματοδότησε το γεύμα ψητής γαλοπούλας των Χριστουγέννων εκατό και πλέον αστέγους και την αγορά μεγάλης ποσότητας ζεστού ρουχισμού και υπνόσακων για τη διάρκεια του Χειμώνα.

Άλλα τρέχοντα έργα του Προγράμματος Συμμετοχής Pathgate, τα οποία ξεκίνησαν στην δεκαετία του 1990, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η χρηματοδότηση για την εκπαίδευση των νέων, η υποστήριξη των ηλικιωμένων και ιατρικές παροχές για τους άπορους, συνεχίστηκαν καθ' όλη την διάρκεια του 2011 Iστη Ινδία, το Μπουτάν, την Μογγολία, το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές και την Αφρική. Αυτά και πολλά περισσότερα είναι μια σύντομη περιγραφή μερικών από τις συμπονετικές δραστηριότητες που υποστηρίζονται από το Πρόγραμμα Συμμετοχής Pathgate.

Κανένα απ΄ αυτά δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την γενναιόδωρη υποστήριξη των μαθητών και φίλων του Ινστιτούτου Pathgate. Αν επιθυμείτε να υποστηρίξετε το Πρόγραμμα Συμμετοχής Pathgate και να γίνετε ένας Φίλος του Pathgate Διεθνούς, μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ στο Κάνετε μια Δωρεά.