Η Χειμερινή Απομόνωση του Pathgate 2011

Η Χειμερινή Απομόνωση του Pathgate 2011 έλαβε την μορφή μιας απομόνωσης της Σπουδής πάνω στα Θεμέλια του Κλασικού Ιατρικού Τσι Κουνγκ, και το παρακολούθησαν μαθητές από το Χονγκ Κονγκ, την Κίνα, το Θιβέτ, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, το Μεξικό, τη Ρουμανία, την Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ιρλανδία, τις ΗΠΑ και την Βρετανία.

Meditation practice in Newcastle Dharma Centre

Η Απομόνωση ξεκινούσε καθημερινά στις 8 πμ με ομαδική άσκηση της τελετής της Τάρα που βοηθάει στην κάθαρση των εμποδίων και στην εξάλειψη των οκτώ μεγάλων φόβων. Εκτός από την διδασκαλία του Ντάρμα και το Κλασικό Τσι Κουνγκ, οι μαθητές λάμβαναν καθημερινά Ακουστικές Διδασκαλίες που κάλυπταν τα πρώτα 12 μέρη ενός σχολίου που αποτελείται από 40 μέρη πάνω στην Σούτρα της Καρδιάς της Μεγάλης Τελειοποίησης της Σοφίας από τον Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε. Είχαν επίσης την ευκαιρία να εξασκηθούν στο Βουδιστικό διαλογισμό, και να συνασκηθούν με την τοπική χειροτονημένη Σάγκα στη Σάντανα του Προστάτη Μαχακάλα καθώς επίσης και στις πρωινές και βραδινές προσευχές.

Στην Απομόνωση ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε εξήγησε ότι το Κλασικό Ιατρικό Τσι Κουνγκ μια Βουδιστική άσκηση που υπηρετεί τον εξαγνισμό της ενέργειας στο σώμα ώστε να φέρει το νου σε κατάσταση διαρκούς επίγνωσης και γαλήνης. Υπενθύμισε στους μαθητές ότι ολόκληρος ο στόχος της Βουδιστικής άσκησης είναι να επιτύχουμε μια κατάσταση αφύπνισης από εγκόσμιες υποθέσεις του κόσμου που εσφαλμένα αντιλαμβανόμαστε ως πραγματικό αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ψευδαίσθηση που εμείς δημιουργούμε και ονοματοθετούμε με τον εννοιολογικό μας νου.

Η ασθένεια έχει τις ρίζες της κυρίως στην εμμονή μας στα τρία δηλητήρια της προσκόλλησης, της αποστροφής και της συσκότισης. Όταν δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την αναταραχή που συνοδεύει τα τρία δηλητήρια και αντ' αυτού καταφεύγουμε στην αυτό-άρνηση στρέφοντας την προσοχή μας σε ποικίλους περισπασμούς, το επακόλουθο βασανιστικό συναίσθημα εξακολουθεί να προκαλεί ένα κύμα δυσαρμονίας στην κυκλοφορία της ενέργειας στα κανάλια και στα όργανα του σώματος το οποίο οδηγεί στην εκδήλωση της ασθένειας. Ενώ το Κλασικό Ιατρικό Τσι Κουνγκ μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των σωματικών συμπτωμάτων της καρμικής ωρίμανσης, εμείς οι ίδιοι χρειάζεται να εξαλείψουμε τις αιτίες του αρνητικού κάρμα που έχουμε δημιουργήσει στο παρελθόν και να αποφύγουμε να δημιουργήσουμε περισσότερες μη-ενάρετες αιτίες στο παρόν. Για να το κατορθώσουμε αυτό απαιτείται εκπαίδευση του νου που θα μας δώσει τη δυνατότητα να ξεριζώσουμε τη ρίζα της συσκότισης. Η αυθεντική Βουδιστική άσκηση καταπιάνεται με την αντιμετώπιση της οδύνης και των δυσκολιών που συναντούμε στις ζωές μας χωρίς να γεννάει αιτίες αναταραχής στη διάρκεια της διαδικασίας.

Practice of Dor Sem Lama Chodpa

Οι μαθητές στην Απομόνωση είχαν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην άσκηση του Ντορ Σεμ Λάμα Τσόντπα (την άσκηση της αφοσίωσης στο Δάσκαλο Βατζρασάτβα), οποία έλαβε χώρα επί τρία συναπτά βράδια μετά το πέρασμα στην Παρινιρβάνα του Ντούνγκσεϊ Τίνλεϊ Νόρμπου Ρίνποτσε, καθώς επίσης και στην Τελετή του Βούδα της Ιατρικής το προτελευταίο βράδυ της Απομόνωσης.

Την τελευταία μέρα της απομόνωσης ένας θιβετανός μαθητής από το ανατολικό Θιβέτ αισθάνθηκε τόσο εμπνευσμένος από τη διδασκαλία που έλαβε που συνέθεσε ένα θιβετανικό τραγούδι και το τραγούδησε μπροστά στην συγκεντρωμένη σάγκα εξυμνώντας τον Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε ως ένα μεγάλο συμπονετικό Μποντισάτβα ο οποίος εργάζεται ακατάπαυστα προς όφελος όλων των όντων.