Φαγητό του Ντάρμα στην Κουζίνα του Pathgate

Φαγητό του Ντάρμα στην Κουζίνα του Pathgate

Buddhist Nuns cooking

Ο  Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε  τονίζει τη σημασία της εφαρμογής των Διδασκαλιών του Ντάρμα και της διαρκούς επίγνωσης στις καθημερινές δραστηριότητες. Με αυτή τη συμβουλή κατά νου και ως μέρος της προσωπικής τους άσκησης ώστε να βελτιώσουν την διαρκή επίγνωσή τους μέσω των καθημερινών δραστηριοτήτων, μια ομάδα από την τοπική Σάνγκα εργάζεται πάντα στην Κουζίνα του Pathgate για να προετοιμάσει φαγητό για τους μαθητές που παρακολουθούν την Απομόνωση του Pathgate και Διδασκαλίες του Ντάρμα στο Newcastle upon Tyne στην Αγγλία.

Students cooking

Οι μαθητές ενθαρρύνονται να μιλάνε λιγότερο, να χαμογελάνε περισσότερο και να είναι μειλίχιοι σε όλα αυτά που κάνουν ενώ εργάζονται. Η προετοιμασία των γευμάτων στην Κουζίνα του Pathgate τους προσφέρει την ευκαιρία να εφαρμόσουν αυτή την οδηγία ενώ εργάζονται αρμονικά με τους άλλους.

Με την τοπική Σάνγκα να αποτελείται όχι μόνον από μαθητές από το Ην. Βασίλειο, αλλά επίσης από το Θιβέτ, την Ιαπωνία, την Ελλάδα και την Ιταλία, η Κουζίνα του Pathgate δημιουργεί μια ποικιλία πιάτων από όλο τον κόσμο όπως τα μόμο (είδος γεμιστών ζυμαρικών στον ατμό), τα σάπαλεϋ (κρεατόπιτες), τα κάπσεϋ (τηγανιτά μπισκότα), το τέντουκ (σούπα από χειροποίητα ζυμαρικά) και το τίνγκμο (ζύμη γεμιστή στον ατμό) από το Θιβέτ. Από την Ιαπωνία το σούσι (ξιδάτο ρολό ριζιού), καρα-άγε (διπλο-τηγανισμένο κοτόπουλο και φρέσκα ζυμαρικά και νούντλς από την Ανατολή και την Δύση.

Shapaley Sushi Tingmo
Momos Thenthuk Kara-age