Το Πέρασμα του Λάμα Λόμπσανγκ Τσόπελ

Chakzod Lama Lobsang Choephel

Τσάκζοντ Λάμα Λόμπσανγκ Τσόπελ, ο οποίος διετέλεσε επί μακρόν προσωπικός βοηθός και γραμματέας της Α.Α. του Πένορ Ρίνποτσε απεβίωσε στην Ινδία το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 4.30πμ. Εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασής του, εισήχθη έξι μέρες νωρίτερα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Columbia στην Mysore την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου. Αμέσως μετά το πέρασμά του, το σώμα του μεταφέρθηκε στο Μοναστήρι Ναμντρολίνγκ το πρωϊ της 3 Μαρτίου. Η Αυτού Εξοχότητα Γκυάνγκάνγκ Ρίνποτσε καθοδήγησε την τελετή της Πόουα και την άσκηση Μόνλαμ τις οποίες εκτέλεσε η χειροτονημένη σάνγκα της Σέντρα, Ντράτσανγκ και Άνι Γκόμπα.

Η αποτέφρωση του Λάμα Λόμπσανγκ Τσόπελ έγινε στο Μοναστήρι Ναμντρολίνγκ τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 (12η μέρα του Θιβετανικού ημερολογίου). Στις 5.30πμ εκτελέστηκαν η τελετή της φωτιάς των Τριών Θεοτήτων, το μαντάλα του Σίτρο (οι 100 Ειρηνικές και Οργισμένες Θεότητες), ο Ντόρτζε Σέμπα (Βάτζρασάτβα) και Οπάμε (Αμιτάμπα) από την Αυτού Εξοχότητα τον Γκυάνγκάνγκ Ρίνποτσε και μια ομάδα επιλεγμένων μοναχών.

Ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε είχε μακρά συνεργασία με τον Λάμα Λόμπσανγκ Τσόπελ για πολλά χρόνια καθώς και οι δυο ήταν στην υπηρεσία στις ΑΑ του Πένορ Ρίνποτσε ως προσωπικοί του βοηθοί. Ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε και όλοι οι μαθητές του θα ήθελαν να εκφράσουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του Λάμα Λόμπσανγκ Τσόπελ για την απώλειά τους.