Ο Κυάμπτζε Τάκλουνγκ Τσέτρουλ Ρίνποτσε είναι ο Νέος Επικεφαλής των Νυίνγκμαπα

Kyabje Taklung Tsetrul Rinpoche and esteemed companions

Ο Κυάμπτζε Τάκλουνγκ Τσέτρουλ Ρίνποτσε είναι κάτοχος του θρόνου του Μοναστηριού Ντόρτζε Ντρακ , και η κεφαλή της γενεαλογίας των Βόρειων Θησαυρών, της παράδοσης που κατάγεται από τους θησαυρούς του μεγάλου τέρτον Ριγκντζίν Γκόντεμ. Είναι επίσης γνωστός ως ο κάτοχος όλων των σπουδαίων Κάμα και Τέρμα παραδόσεων των Νυίνγκμαπα, καθώς επίσης και ως ένας μεγάλος υπέρμαχος της Ρίμε, της μη-σεχταριστικής παράδοσης.

Μετά την παρινιρβάνα του Κυάμπτζε Τρούλσιγκ Ρίνποτσε, οι αντιπρόσωποι των έξι κύριων γενεαλογιών της Σχολής των Νυίνγκμαπα στην Ινδία είχαν μια ακρόαση με τον Κυάμπτζε Τάκλουνγκ Τσέτρουλ Ρίνποτσε στην Σίμλα στην Ινδία στις 6 Μαρτίου του 2012. Έχοντας κάνει προσφορές σώματος, λόγου και νου στον Κυάμπτζε Τάκλουνγκ Τσέτρουλ Ρίνποτσε, του απηύθυναν το αίτημά τους να γίνει Επικεφαλής της Σχολής Νυίνγκμα του Θιβετανικού Βουδισμού. Μετά από αρκετό στοχασμό, ο Κυάμπτζε Τάκλουνγκ Τσέτρουλ Ρίνποτσε συμφώνησε τελικά και απάντησε με χάρη και με μεγάλη ταπεινότητα και χιούμορ: «Το ότι αποδέχομαι τη θέση αυτή μοιάζει σαν ένα σκύλο που παίρνει τον τίτλο ενός λιονταριού. Θα αναλάβω αυτή την ευθύνη μόνο αν ο Σέτσεν Ράμπτζαμ Ρίνποτσε και ο Κότσεν Ρίνποτσε με βοηθήσουν».

Μια επίσημη ανακοίνωση των χαρμόσυνων νέων θα γίνει σύντομα. Είθε ο Κυάμπτζε Τάκλουνγκ Τσέτρουλ Ρίνποτσε να έχει μακροζωία και είθε οι δραστηριότητές του να ευεργετούν όλα τα όντα στο σύμπαν.