Το Πασχάλινο Σχολείο του Pathgate 2012

Ενας Θιβετανός μαθητής λαμβάνει μέντρουπ (Νταρμικό φάρμακο) από τον Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε την διάρκεια της απομόνωσης

Στη Πασχάλινη Απομόνωση του Pathgate 2012, το οποίο έγινε από τις 6 μέχρι τις 11 Απριλίου, συμμετείχαν μαθητές που ταξίδεψαν από χώρες όπως ο Καναδάς, η Ρουμανία, η ϊταλία, το Βέλγιο και η Ιρλανδία. Εκτός από Βρετανούς μαθητές, στην απομόνωση συμμετείχαν μαθητές από πολλές χώρες όπως η Ιαπωνία, η Κίνα, το Θιβέτ, η Σιγκαπούρη, η Ισπανία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Κύπρος.

Το κύριο αντικείμενο της εξαήμερης Πασχαλινής Απομόνωσης ήταν η Εντατική Σπουδή πάνω στα Θεμέλια του Κλασικού Ιατρικού Τσι Κουνγκ. Το καθημερινό πρόγραμμα της Απομόνωσης περιελάμβανε Βουδιστικές ασκήσεις προσευχών, Νταρμικές Διδασκαλίες, διαλογισμό και εκτεταμένες οδηγίες στο Κλασικό Ιατρικό Τσι Κουνγκ που έδωσε προσωπικά ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε. Ένας από τους μαθητές παραπονέθηκε ότι είχε δυσκολία να δει και ότι είχε θολή όραση στο τέλος της απομόνωσης. Επισκέφθηκε τον οφθαλμίατρό του για εξετάσεις και δοκίμασαν έκπληξη όταν διαπίστωσαν μια εκπληκτική βελτίωση της όρασής του, τέτοια που ήταν αναγκαίο να αλλαχθούν οι φακοί των γυαλιών του με φακούς πολύ πιο μειωμένων βαθμών. Η όραση του είναι τώρα πολύ καλύτερη από πριν.

Για εκείνους που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φετινή Θερινή Απομόνωση του Pathgate, είναι επιβεβαιωμένο ότι η Θερινή Απομόνωση του Pathgate 2012 θα λάβει χώρα από τις 3 Ιουλίου έως τις 26 Αυγούστου στο Pathgate Dharma Centre στο Newcastle Upon Tyne.