Η Θερινή Απομόνωση του Pathgate 2012

Η Θερινή Απομόνωση του Ινστιτούτου Pathgate 2012 προσέλκυσε μαθητές από μέρη όπως η Βόρεια και Νότια Αμερική, η Αυστραλία, η Ευρώπη και η Άπω Ανατολή. Αποτελούμενο από οκτώ ξεχωριστές απομονώσεις, διήρκεσε οκτώ εβδομάδες κατά την διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου στο Pathgate Dharma Centre στο Newcastle upon Tyne, στην Αγγλία.

Retreatants practise meditationMorning Taijiquan in the park

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις απομονώσεις σύμφωνα με το επίπεδο της εμπειρίας τους. Οι απομονώσεις περιλάμβαναν δύο επίπεδα Απομονώσεων Κλασικού Τσαν Ντινγκ Ταϊ Τσι Τσουάν μέχρι και έξι επίπεδα Απομονώσεων στη Σπουδή πάνω στα Θεμέλια του Ντάρμα, οι οποίες πρόσφεραν στους μαθητές μία βαθμιαία εισαγωγή στις Χιναγιάνα, Μαχαγιάνα και Βατζραγιάνα παραδόσεις της Βουδιστικής άσκησης. Σε αυτό το διάστημα των δύο μηνών ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε προσέφερε καθοδήγηση στην εφαρμογή των Διδασκαλιών στην καθημερινή ζωή, καθώς και στο πώς να εργαστούμε ώστε να φέρουμε ειρήνη στο νου μέσω της πειθαρχίας και κατανόησης αυτού που χρειάζεται να υιοθετήσουμε και αυτού που χρειάζεται να απορρίψουμε. Έδωσε επίσης στους μαθητές εκτεταμένες οδηγίες σχετικά με το πώς να μετασχηματίσουν τα βασανιστικά συναισθήματα σύμφωνα με το επίπεδο της εμπειρίας τους.

Οι πιο πεπειραμένοι μαθητές έλαβαν επίσης μαθήματα Θιβετανικής γλώσσας από Θιβετανούς οι οποίοι είναι μέλη της τοπικής Σάνγκα του Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε.

Μαθητές μαθαίνουν το θιβετανικό αλφάβητο Lunch in Pathgate Kitchen

Στην διάρκεια της Θερινής Απομόνωσης πολλοί τοπικοί μαθητές δούλευαν στην Κουζίνα του Pathgate, υποστηρίζοντας τις απομονώσεις ετοιμάζοντας μεσημεριανά και βραδινά γεύματα καθώς και υγιεινές νοστιμιές. Τις ημέρες των αργιών μεταξύ των απομονώσεων οι μαθητές δοκίμαζαν κεράσματα μπάρμπεκιου, παραδοσιακής Θιβετανικής και Γιαπωνέζικης κουζίνας, και απολάμβαναν περιηγήσεις στην πόλη και στα τοπικά αξιοθέατα με οδηγό τον Σεβ. Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε . Η επόμενη Θερινή Απομόνωση του Ινστιτούτου Pathgate στην Βρετανία θα λάβει χώρα το καλοκαίρι του 2013.