Δεύτερη Επέτειος Εορτασμού της Παρανιρβάνα της Αυτού Αγιότητας του Πένορ Ρίνποτσε

The late Holiness Penor Rinpoche offering light and incense during the Lamp Offering prayer at Namdroling Monastery, India

Η δεύτερη Επετειακή Τελετή στη μνήμη της Παρανιρβάνα της Α.Α. του Πένορ Ρίνποτσε έλαβε χώρα στο Μοναστήρι Ναμντρολίνγκ στην Ινδία για πέντε μέρες από τις 2 Απριλίου (29η μέρα του 1ου Θιβετανικού Σεληνιακού Μήνα) μέχρι τις 6 Απριλίου 2011, και περιελάμβανε πέντε μέρες προσφορών φωτός και τρεις μέρες Πούτζα (τελετουργικές προσευχές).

Προς τιμήν αυτής της ξεχωριστής επετείου, ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε έδωσε οδηγίες στους μαθητές του απ’ όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στις Πούτζα στα αντίστοιχα τοπικά τους κέντρα και να συσσωρεύσουν προσευχές για την Γρήγορη Επαναγέννηση της Α.Α. του Πένορ Ρίνποτσε.

Στα κύρια Κέντρα Ντάρμα του Pathgate, στην Αγγλία και στην Ελλάδα, συνεχείς προσφορές φωτός γίνονταν επί πέντε μέρες συνοδευόμενες από συσσώρευση προσευχών για την Γρήγορη Επαναγέννηση της Α.Α. του Πένορ Ρίνποτσε.

Ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε οδηγεί το Λάμα Τσόπα στο Pathgate Dharma Centre στο Newcastle upon Tyne στην Αγγλία

Και στα δύο Κέντρα, έγιναν Πούτζα για τρεις μέρες, με ασκήσεις Βατζρασάτβα τα πρωινά, Πούτζα Σίτρο τα απογεύματα, και Λάμα Τσόπα τα βράδια. Τις ασκήσεις παρακολούθησαν μοναχοί και λαϊκοί μαθητές, πολλοί από τους οποίους πήραν άδεια από τις εργασίες τους ούτως ώστε να συμμετάσχουν σε όλη την διάρκεια της άσκησης των πέντε ημερών.

Προς τιμήν αυτής της δεύτερης επετείου της Παρανιρβάνα της Α.Α. του Πένορ Ρίνποτσε, υπάρχουν ηχογραφήσεις όπου η Α.Α. ο Πένορ Ρίνποτσε ψάλλει την Προσευχή προς τον Γκούρου Ρίνποτσε, την Ευλογία του Λόγου, και την Προσφορά του Φωτός οι οποίες τώρα είναι διαθέσιμες on line στον αγγλόφωνο Ιστότοπο του Pathgate. Για να τις ακούσετε, πατήστε το Tibetan Prayer and Mantra.

Είθε η Α.Α. ο Πένορ Ρίνποτσε να επαναγεννηθεί γρήγορα και να συνεχίσει να διαδίδει την πεμπτουσία των Νταρμικών Διδασκαλιών στα εκατό εκατομμύρια των κόσμων, για το όφελος όλων των αισθανόμενων όντων.