Ένα Πετράδιο Σοφίας για καθημερινό στοχασμό: «Η αγάπη είναι το κίνητρο, η θέληση, και η πηγή της δύναμης που ωθεί κάθε ανθρώπινη επιθυμία σε καρποφορία. Έτσι να είστε σε εγρήγορση ώστε να διατηρείτε αγνή πρόθεση σε όλα τα πράγματα που αναλαμβάνουμε».

Έναρξη Απομόνωσης στο Kunzang Yoedseling στο Μπουτάν

Kunzang Yoedseling Retreat House in Paro, Bhutan

Ενώ η Θερινή Απομόνωση του Pathgate έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο στην πόλη του Newcastle upon Tyne στην Αγγλία και θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου, μια ξεχωριστή απομόνωση ξεκίνησε επίσης για τους Νταρμικούς φίλους του Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε στην Εστία Απομόνωσης Kunzang Yoedseling στο Πάρο του Μπουτάν.

Ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε και οι Νταρμικοί του φίλοι Κένπο Σάνγκεϊ Ουάνγντι (τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ngagyur Nyingma της Μονής Ναμντρολίνγκ) και ο Κένπο Τζούρμε Κούνζανγκ (τέως Ηγούμενος του Κέντρου Πάλιουλ της Σιγκαπούρης), ένωσαν τις δυνάμεις τους και ίδρυσαν την Εστία Απομόνωσης Kunzang Yoedseling με την οικονομική υποστήριξη του Προγράμματος Pathgate Partnership. Τα επίσημα εγκαίνια έγιναν στις 10 Απριλίου 2011.

Η εστία βρίσκεται κάτω από την Μονή Taktdang Palphug, η οποία κτίστηκε στην απόκρημνη πλαγιά της κοιλάδας του άνω Πάρο κοντά στο Σπήλαιο Taktsang Senge Samdup όπου, όπως είναι γνωστό, ο Γκούρου Ρίνποτσε διαλογίστηκε επί τρεις μήνες τον 8ο αιώνα. Η πρώτη φάση κατασκευής του κτιρίου ξεκίνησε το Νοέμβριο 2009. Στην τελική του φάση, το κτίριο θα έχει πέντε ξεχωριστές εστίες απομόνωσης στο κέντρο των οποίων θα βρίσκεται μια αίθουσα προσευχής, και όλα αυτά θα περιβάλλονται από ένα τείχος. Οι σπουδαστές του Pathgate θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε απομονώσεις του Kunzang Yoedseling όταν στο μέλλον επισκέπτονται το Βουδιστικό Βασίλειο του Μπουτάν.