Η Ενθρόνιση του Τέταρτου Ντρούμπουανγκ Πέμα Νόρμπου Ρίνποτσε

Την ευοίωνη ημέρα του Τσόκορ Ντούτσεν, της Βουδιστικής Εορτής η οποία σημαδεύει την πρώτη στροφή του Τροχού του Ντάρμα από τον Κύριο Σακυαμούνι Βούδα, έγινε η ενθρόνιση του Πέμα Νόρμπου Γιάνγκσι Ρίνποτσε – της ενσάρκωσης της Αυτού Αγιότητας του Τρίτου Ντρούμπουανγκ Πέμα Νόρμπου Ρίνποτσε – στην Μητρική Μονή Παλυούλ, ψηλά στα όρη της επαρχίας Μπαϊου, στο Θιβέτ.

Ο Γιάνγκσι Ρίνποτσε έφτασε στη Μονή Παλυούλ την 28η Ιουλίου 2014, όπου μεγάλο πλήθος αφοσιωμένων και οπαδών γέμιζαν τις πλευρές των δρόμων και κάθε διαθέσιμη πλεονεκτική θέση για να μπορέσουν να δουν έστω και φευγαλέα τον νεαρό Ρίνποτσε. Στις 29 Ιουλίου έγινε η Τελετή της Μακροζωίας του Βούδα, την οποία ακολούθησε μια Διδασκαλία του Ντάρμα και δημόσια συζήτηση στις 30 Ιουλίου. Η κύρια Τελετή Ενθρόνισης του Γιάνγκσι Ρίνποτσε έλαβε χώρα στις 31 Ιουλίου 2014, την ημέρα του Τσόκορ Ντούτσεν, και επισφραγίστηκε με τελετές προσευχών και εορτασμούς στο Μοναστήρι Ναμντρολίνγκ στην Ινδία και στα ανά τον κόσμο Κέντρα Παλυούλ.

Μοναχές κάνουν δημόσια συζήτηση στις Εορτές Ενθρόνισης στο Μοναστήρι Ναμντρολίνγκ

Η Τελετή συνεχίστηκε και την 1η Αυγούστου και ακολούθησαν μέρες εορτασμού για να επισφραγίσουν την περίσταση της ενθρόνισης της Αυτού Αγιότητας του Τέταρτου Ντρούμπουανγκ Πέμα Νόρμπου Ρίνποτσε. Κατά τη διάρκεια της τελετής, μέλη της κοινότητας των μοναχών της Μονής Ναμντρολίνγκ πρόσφεραν την Μεγάλη Τένσουνγκ (Προσφορά Μακροζωίας) από εισφορές τόσο των οπαδών όσο και των μαθητών από όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένων των προσφορών από τον Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε και τους μαθητές και φίλους του Ινστιτούτου Pathgate.