Επείγουσα Έκκληση για Οικονομική Ενίσχυση του Νοσοκομείου Τσέπαλ Τόπκυεντ

Namdroling Tsepal Topkyed Hospital

Το 2001, υπό την καθοδήγηση της Α.Α. Αγιότητας του Πένορ Ρίνποτσε, άρχισε να χτίζεται το Νοσοκομείο Τσέπαλ Τόπκυεντ Ναμντρολίνγκ δίπλα στην περιοχή του Μοναστηριού Ναμντρολίνγκ στη Νότια Ινδία. Ήταν επιθυμία της Αυτού Αγιότητας το νοσοκομείο αυτό να παρέχει ιατρική φροντίδα στους περίπου 4.000 μοναχούς του Μοναστηριού Ναμντρολίνγκ και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στις πολλές χιλιάδες των κατοίκων από τα χωριά της ευρύτερης περιφέρειας και στους Θιβετανούς πρόσφυγες των γύρω οικισμών.

Το 2010, το Νοσοκομείο Τσέπαλ Τόπκυεντ Ναμντρολίνγκ καταγράφηκε ως ένα νοσοκομείο με 40 κλίνες. Λόγω των κανονισμών της Ινδικής κυβέρνησης, για να διατηρήσει την νομική του υπόσταση ως νοσοκομείο, ένα μεγάλο μέρος του εξοπλισμού του έπρεπε να αναβαθμιστεί και έπρεπε επίσης να αγοραστεί νέος εξοπλισμός. Μέσα από την αφοσίωση και την γενναιόδωρη προσπάθεια πολλών μαθητών από διάφορα κέντρα ανά τον κόσμο, ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο δημιουργήθηκε το 2011 μαζί με εγκαταστάσεις ψηφιακών ακτινών-Χ και τηλε-ακτινολογίας, δυνατότητα σάρωσης υπερήχων και ένα κέντρο επειγόντων περιστατικών. Αυτό κατέστη δυνατό με τις γενναιόδωρες προσφορές που ανήλθαν στο ποσό των 184.000 δολαρίων.

Young monks getting vaccinated

Πρόσφατα η ινδική Κυβέρνηση πληροφόρησε το Νοσοκομείο Τσέπαλ Τόπκυεντ Ναμντρολίνγκ ότι για να διατήρηση την νομική του υπόσταση, χρειάζεται να αγοραστεί επιπλέον εξοπλισμός, ο οποίος περιλαμβάνει χειρουργεία αποτελούμενα από ανεξάρτητες μονάδες, μονάδα εντατικής παρακολούθησης για ανάρρωση και μετά-χειρουργική φροντίδα, μονάδα τοκετού, μονάδα αιμοκάθαρσης, και επίσης ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο και ένα κυλικείο. Το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 380.000 δολαρίων. Έχουν συγκεντρωθεί περίπου $100.000. Η ινδική κυβέρνηση έχει ορίσει τον Οκτώβρη του 2012 ως χρονικό όριο συμμόρφωσης. Αν η προθεσμία δε τηρηθεί, όχι μόνον θα κλείσει το νοσοκομείο αλλά θα πρέπει να πληρωθεί κι ένα πρόστιμο $15.000.

Το Ινστιτούτο Pathgate πάντα υποστηρίζει τις ανάγκες του Νοσοκομείου από την αρχή της λειτουργίας του παρέχοντας ιατρικό εξοπλισμό, φάρμακα, γεννήτριες, και καλύπτοντας τα τρέχοντα έξοδα για πολλά χρόνια. Αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο Τσέπαλ Τόπκυεντ Ναμντρολίνγκ χρειάζεται επειγόντως την βοήθειά σας προκειμένου να εξακολουθήσει να λειτουργεί ως νοσοκομείο με νομική υπόσταση, και το οποίο είναι αναγκαίο όχι μόνον για τους μοναχούς και τις μοναχές του Ναμντρολίνγκ αλλά και για τους Θιβετανός πρόσφυγες και τον τοπικό πληθυσμό που ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες. Αν θα θέλατε να υποστηρίξετε αυτό το έργο και να βοηθήσετε να κρατηθεί το νοσοκομείο ανοιχτό, παρακαλούμε να πληρώσετε μέσω του PayPal λογαριασμού σας διαδικτυακά αποστέλλοντας τα χρήματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση to Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Οι μαθητές στην Αμερική μπορούν να πληρώσουν με επιταγές σε δολάρια στο όνομα ‘Hospital Fund’ αποστέλλοντάς τις στο Palyul Ohio, PO Box 202, Richfield, OH 44286, USA. Μπορούν επίσης να σταλούν δωρεές στο Ινστιτούτο Pathgate, το οποίο θα τις προωθήσει εκ μέρους σας στο ‘Hospital Fund’. Παρακαλούμε να πατάτε στο 'Κάνε μια Δωρεά' για να προσφέρετε μέσω του Ινστιτούτου Pathgate.