Ένα Πετράδιο Σοφίας για καθημερινό στοχασμό: «Η αγάπη είναι το κίνητρο, η θέληση, και η πηγή της δύναμης που ωθεί κάθε ανθρώπινη επιθυμία σε καρποφορία. Έτσι να είστε σε εγρήγορση ώστε να διατηρείτε αγνή πρόθεση σε όλα τα πράγματα που αναλαμβάνουμε».

Δια-Θρησκευτική Φιλία στην Ελλάδα

Ven. Mgr. Dr George Papathanasiou

Κατά την διάρκεια πολλών μηνών το 2012, ένας τέως Αρχιεπίσκοπος της Παλαιάς Ρωμαϊκής Καθολικής Εκκλησίας και μοναχός της Καμαλντολινής Εκκλησίας της Τάξης του Αγίου Βενέδικτου, ο Σεβ. Μονσινιόρ Δρ. Γεώργιος Παπαθανασίου, ο οποίος ζει στη βόρεια Ελλάδα, είχε τακτική επαφή με το Κέντρο Ντάρμα του Pathgate στη Αθήνα. Οι Καμαλντολινοί Βενεδικτίνοι έχουν ισχυρή παράδοση στον δια-θρησκευτικό διάλογο και θερμές σχέσεις με άλλα αναγνωρισμένα συστήματα πίστης. Ο Σεβ. Μονσινιόρ Δρ. Γεώργιος Παπαθανασίου έχει μελετήσει εκτενή Βουδιστικά κείμενα και δηλώνει ότι έχει διαποτιστεί από το πνεύμα της ευσπλαχνίας του Βούδα το οποίο έχει φέρει ειρήνη στη ζωή του. Μέσω της επαφής του με το Κέντρο Ντάρμα του Pathgate στην Αθήνα γνώρισε τις συμπονετικές δραστηριότητες της Αυτού Αγιότητας του Πένορ Ρίνποτσε και του Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε. Αν και δεν έχουν ακόμη συναντηθεί, ο Σεβ. Μονσινιόρ Δρ. Γεώργιος Παπαθανασίου έστειλε προσφάτως ένα γράμμα στον Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε. Στο γράμμα του ο Σεβ. Μονσινιόρ Δρ. Γεώργιος Παπαθανασίου εκφράζει την εκ καρδίας ευγνωμοσύνη του για την ευλογία που έχει λάβει όταν επηρεάστηκε από τις ευσπλαχνικές δραστηριότητες του Αυτού Αγιότητα του Πένορ Ρίνποτσε και του Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε. Επιπροσθέτως, ευχαρίστησε τον Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε για την παρουσία του στην Ελλάδα καθώς και για την διάδοση των διδασκαλιών της Βουδιστικής ευσπλαχνίας και σοφίας, οι οποίες γεμίζουν τις καρδιές των Ελλήνων συμπατριωτών του, που βιώνουν μεγάλη οδύνη στην παρούσα οικονομική κρίση.

Το γράμμα συνοδευόταν από ένα δώρο για τον Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε καθώς επίσης και από χειροποίητους κουραμπιέδες και μελομακάρονα φτιαγμένα από τον ίδιο τον Σεβ. Μονσινιόρ Δρ. Γεώργιος Παπαθανασίου, τα οποία απόλαυσαν ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε και οι μαθητές του στη διάρκεια των Γιορτών