Ένα Πετράδιο Σοφίας για καθημερινό στοχασμό: «Η αγάπη είναι το κίνητρο, η θέληση, και η πηγή της δύναμης που ωθεί κάθε ανθρώπινη επιθυμία σε καρποφορία. Έτσι να είστε σε εγρήγορση ώστε να διατηρείτε αγνή πρόθεση σε όλα τα πράγματα που αναλαμβάνουμε».

Ανασκόπηση των Δραστηριοτήτων του Pathgate μέσα στο 2012

Το 2012 ήταν μια γεμάτη χρονιά για το Ινστιτούτο Pathgate. Ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε εξακολούθησε να διαδίδει το Βούδα Ντάρμα και να υποστηρίζει Νταρμικές Δραστηριότητες ανά τον κόσμο να συνεχίζει την φωτισμένη δραστηριότητα του Ριζικού του Δασκάλου, της Αυτού Αγιότητας του Πέμα Νόρμπου Ρίνποτσε.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε παρέμεινε στην Βρετανία για το Θερινό Σχολείο του Pathgate, το οποίο διήρκεσε οχτώ εβδομάδες και προσέλκυσε μαθητές από πολλές χώρες του εξωτερικού.

Meditation practice Dharma teaching in Newcastle

Στην Αυστραλία, ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νέου Ναού στο Κέντρο Ντάρμα του Pathgate στο Σύδνεϋ και άνοιξε το Σεπτέμβρη.

The new Shrine Hall in Sydney

Η υποστήριξη προς άλλα Βουδιστικά κέντρα και μοναστήρια συνεχίστηκε και το 2012 μέσω του Προγράμματος Συμμετοχής του Pathgate. Τον Φεβρουάριο έγινε δυνατή η πλήρης αποπληρωμή του υπολοίπου ενός δανείου που είχε πάρει ο Κένπο Τζούρμε Κούνζανγκ, τέως Ηγούμενος του Βουδιστικού Συνδέσμου Παλυούλ Νυίνγκμα στη Σιγκαπούρη, για να αγοραστεί η γη στην οποία κτίστηκε η Εστία Απομόνωσης Kunzang Yoedseling στην Πάρο του Μπουτάν. Τον Αύγουστο, χρηματοδοτήθηκαν από το Πρόγραμμα Συμμετοχής του Pathgate, οι νέες δεξαμενές νερού που έχουν την δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες 200 και πλέον μοναχών, και οι οποίες εγκαινιάστηκαν στο Παλυούλ Τσοκορλίνγκ, ένα Μοναστήρι Νυίνγκμα στο Dhauladhar στους πρόποδες των Ιμαλάϊων στην Ινδία. Οικονομική υποστήριξη δόθηκε επίσης για την ολοκλήρωση ενός κέντρου απομόνωσης κοντά στο Μητρικό Μοναστήρι Παλυούλ στο Θιβέτ. Όσον αφορά το Μοναστήρι Ναμντρολίνγκ στην Ινδία, $238.000,00 στο Νοσοκομείο Τσέπαλ Τόπκυεντ έτσι ώστε να εξοπλιστεί με ιατρικές εγκαταστάσεις ενός επιπέδου που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Ινδικής Κυβέρνησης.

Palyul Retreat CentreTsepal Topkyed Hospital, India

Και άλλα ενεργά προγράμματα του Προγράμματος Συμμετοχής του Pathgate, συμπεριλαμβανομένων της επιχορήγησης για την εκπαίδευση των νέων, της υποστήριξης των ηλικιωμένων, των ιατρικών υπηρεσιών για τους απόρους, και της σίτισης των αστέγων συνεχίστηκαν το 2012 σε διάφορα μέρη του κόσμου. Αυτή είναι μια σύντομη περιγραφή ορισμένων συμπονετικών δραστηριοτήτων που υποστηρίχτηκαν από το Πρόγραμμα Συμμετοχής του Pathgate.

Κανένα από αυτά δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την γενναιόδωρη υποστήριξη των μαθητών και φίλων του Ινστιτούτου Pathgate. Αν επιθυμείτε να υποστηρίξετε το Πρόγραμμα Συμμετοχής του Pathgate και να γίνετε ένας Φίλος του Pathgate Διεθνώς, μπορείτε να εγγραφείτε εδώ.