Τα Ιερά Λείψανα της ΑΑ του Ντρούμπουανγκ Πέμα Νόρμπου Ρίνποτσε

Devotees gather for Kudung Zhugbul

Το Κουντούνγκ Ζούνγκμπουλ (Προσφορά του Αγίου Σώματος στο Πυρ) – η αποτέφρωση του Κουντούνγκ (Αγίου Σώματος) της Αυτού Αγιότητας του Ντρούμπουανγκ Πέμα Νόρμπου Ρίνποτσε έλαβε χώρα την 13η μέρα του τέταρτου μήνα του Θιβετανικού ημερολογίου (23 Μαΐου 2013) στο Μοναστήρι Ναμντρολίνγκ στη νότια Ινδία. Την τελετή παρακολούθησαν χιλιάδες αφοσιωμένοι από όλο τον κόσμο.

Η Αυτού Αγιότητα πέρασε στην Παρινιρβάνα στις 27 Μαρτίου του 2009 συνοδεία πολλών θαυμαστών σημείων. Το Κουντούνγκ του (Άγιο Σώμα) φυλάχθηκε στον πρώτο όροφο του Ναού Ζανγκντοκπέρλι στο Μοναστήρι Ναμντρολίνγκ για τέσσερα χρόνια έτσι ώστε όποιος επιθυμούσε να προσκυνήσει, να λάβει ευλογίες.

The cremation stupa for His Holiness Pema Norbu Rinpoche's Holy Kudung

Κατόπιν διαβουλεύσεων των πρεσβύτερων Νυίνγκμαπα δασκάλων φέτος, αποφασίστηκε από τη Διεύθυνση του Μοναστηριού Ναμντρολίνγκ ότι είχε φτάσει η ώρα να τελεστεί το Κουντούνγκ Ζούνγκμπουλ της ΑΑ του Πέμα Νόρμπου Ρίνποτσε έτσι ώστε οι ευλογίες να εξαπλωθούν περαιτέρω μέσω της περισυλλογής των Ιερών Λειψάνων από το Κουντούνγκ της ΑΑ του Πέμα Νόρμπου Ρίνποτσε.

Κατά τη διάρκεια της τελετής αποτέφρωσης, η ευλογία της ΑΑ του Πέμα Νόρμπου Ρίνποτσε έγινε έντονα αισθητή από όλους. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου της ΑΑ του Πέμα Νόρμπου Ρίνποτσε φάνηκαν καθαρά μέσα από τη φλόγα στην Στούπα (μνημείο) Αποτέφρωσης. Την ίδια στιγμή, σύννεφα με το σχήμα του προσώπου Του εμφανίστηκαν στον ουρανό.

Ενώ η τελετή αποτέφρωσης λάβαινε χώρα στο Μοναστήρι Ναμντρολίνγκ στην Ινδία, έφτασε μια αναφορά στην Ινδία ότι το ευοίωνο σημείο του ουράνιου τόξου εμφανίστηκε πάνω από το Μοναστήρι Παλυούλ στο Θιβέτ, που είναι η παραδοσιακή μοναστική έδρα της Αυτού Αγιότητας ως Ενδέκατου Κατόχου του Θρόνου των Παλυούλ.

Την τρίτη μέρα μετά την τελετή αποτέφρωσης, η οποία ήταν επίσης το Σάγκα Ντάουα Ντούτσεν, η επέτειος της Γέννησης, της Φώτισης και της Παρινιρβάνα του Σακυαμούνι Βούδα, η ΑΑ ο Κάρμα Κούτσεν Ρίνποτσε, ο Δωδέκατος Κάτοχος του Θρόνου της Γενεαλογίας των Παλυούλ, ξεσφράγισε το Κουντούνγκ Τσότεν (Στούπα του Αγίου Σώματος).

His Holiness Pema Norbu Rinpoche's Kudung aflame during the cremation ceremony

Μέσα από το Κουντούνγκ Τσότεν, μεγάλα οστά καθώς επίσης και το κρανίο με την καρδιά στο πλάι του, και μικρά οστά από τα δάκτυλα των χεριών και των ποδιών συλλέχθηκαν από την τέφρα.

Αυτά τα λείψανα μεταφέρθηκαν σε μια επίσημη πομπή στον Χρυσό Ναό για την πούτζα (τελετή) του Σάγκα Ντάουα Ντούτσεν. Στο τέλος της πούτζα τα Ιερά Λείψανα τυλίχθηκαν σε κίτρινο μεταξωτό ύφασμα και μπροκάρ και μεταφέρθηκαν στο Ναό της Τάρα όπου εξετάστηκαν από την ΑΑ τον Κάρμα Κούτσεν Ρίνποτσε, την Αυτού Εξοχότητα τον Τούλκου Τούμπσανγκ Ρίνποτσε, καθώς και την Αυτού Εξοχότητα τον Κεντούλ Γκυάνγκανγκ Ρίνποτσε, την ΑΕ τον Τούγκσανγκ Κούτσεν Ρίνποτσε, τον Κέντσεν Πέμα Σέραμπ Ρίνποτσε, τον Κέντσεν Νάμπντρολ Ρίνποτσε, τον Κέντσεν Τσέουανγκ Γκυάτσο Ρίνποτσε, και πολλούς άλλους τούλκου, κένπο και λάμα.

Ανάφεραν ότι τα εξής λείψανα βρέθηκαν στην Στούπα Αποτέφρωσης:

Το κρανίο της ΑΑ παρέμεινε άκαυτο.
Η καρδιά, τα μάτια και η γλώσσα της Αυτού Αγιότητας παρέμειναν όχι μόνο άκαυτα αλλά φαίνονταν τόσο φρέσκα σαν να μην είχαν χωριστεί ποτέ από την πνοή της ζωής.    
Τέσσερα οστά με ανάγλυφες εικόνες:

1. Το ένα οστό εικονίζει τον Γκούρου Τσόκυε Ντόρτζε (το Βάτζρα το Γεννημένο από τη Λίμνη).  Γκούρου Τσόκυε Ντόρτζε είναι το όνομα που δόθηκε στον Γκούρου Ρίνποτσε μετά από την θαυματουργή γέννησή του στη λίμνη Ντανακόσα στην βορειο-δυτική πλευρά της Οντιγιάνα.

2. Το δεύτερο οστό εικονίζει τον Τσάνα Ντόρτζε (Βατζραπάνι) ο οποίος είναι ο συντάκτης και ο φύλακας όλων των τάντρα, και η ενσωμάτωση των επιδέξιων μέσων όλων των Βουδών

3. Το τρίτο οστό εικονίζει το Θιβετανικό γράμμα  ཨཱ  (“α”)

4. Το τέταρτο οστό εικονίζει το Θιβετανικό γράμμα མ  ("μα”)

Όταν η στούπα αποτέφρωσης διαλύθηκε και μεταφέρθηκε στον ωκεανό όπου ρίχτηκε στη θάλασσα, πολλά ευοίωνα ουράνια τόξα εμφανίστηκαν στον ουρανό.

Σύμφωνα με την συμβουλή της Αυτού Αγιότητας του Τσάτραλ Σάνγκυε Ντόρτζε Ρίνποτσε, μια στούπα θα κτιστεί μέσα στο Ναό Ζανγκντοκπέρλι στο Μοναστήρι Ναμντρολίνγκ. Η Αυτού Εξοχότητα ο Μούγκσανγκ Κούτσεν Ρίνποτσε θα επιβλέπει την κατασκευή της στούπα με την βοήθεια του ειδικού στις στούπα, του Λάμα Νάουανγκ.

Η στούπα θα κτιστεί μονοκόμματη με ύψος 6,4 μέτρα, πλάτος 4 μέτρα, με ένα θρόνο ύψους 2,1 μέτρων. Η κατασκευή της στούπα αναμένεται να διαρκέσει ενάμιση χρόνο.