Καινούργιες Ακουστικές Διδασκαλίες: Να Βλέπετε την Αλήθεια με έναν Ήσυχο Νου . . . Ενημερώσεις για το Πρόγραμμα Διδασκαλίας: Αγγλία: 25 - 27 Μαϊου 2019... Αγγλία: 25 Ιουνίου - 1 Σεπτεμβρίου 2019... Για Πληροφορίες επισκευτείτε: Πρόγραμμα Διδασκαλίας. . .

Ανασκόπηση των Δραστηριοτήτων του Pathgate μέσα στο 2013

The Kudung Choeten of HH Penor Rinpoche

Ένα από τα δυο πιο σημαντικά γεγονότα του έτους έλαβε χώρα στις 23 Μαΐου 2013 όταν έγινε η Αποτέφρωση του Κουντούνγκ της Αυτού Αγιότητας του Τρίτου Ντρούμπουανγκ Πένορ Ρίνποτσε στο Μοναστήρι Ναμντρολίνγκ στην Ινδία. Όταν η στούπα της αποτέφρωσης ανοίχτηκε λίγες μέρες μετά, Μέσα από το Κουντούνγκ Τσότεν, μεγάλα οστά καθώς επίσης και το κρανίο με την καρδιά στο πλάι του, και μικρά οστά από τα δάκτυλα των χεριών και των ποδιών συλλέχθηκαν από την τέφρα. Μια στούπα κτίζεται μέσα στο Nαό του Ζάνγκντοκ Πέρλι στο Μοναστήρι Ναμντρολίνγκ προκειμένου να στεγάσει τα πολύτιμα ιερά λείψανα. Ο Σεβ. Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε βοηθάει οικονομικά την χρηματοδότηση της κατασκευής της στούπα. Το δεύτερο πιο σημαντικό γεγονός του έτους έλαβε χώρα το Δεκέμβριο του 2013 με την επίσημη αναγγελία της αναγνώρισης του Γιάνγκσι (ενσαρκωμένο ον) της ΑΑ του Πένορ Ρίνποτσε.

Retreatants practise meditation

Μέσα στο 2013 ο Σεβ. Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε συνέχισε να ταξιδεύει ανά τον κόσμο διαδίδοντας το Βουδαντάρμα και υποστηρίζοντας τους πολυάριθμους μαθητές του σε όλη την υφήλιο συνεχίζοντας την φωτισμένη δραστηριότητα του Ριζικού του Δασκάλου, της Αυτού Αγιότητας του Πέμα Νόρμπου Ρίνποτσε. Κατά την διάρκεια των θερινών μηνών Ιουλίου και Αυγούστου, ο Σεβ. Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε παρέμεινε στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθοδηγώντας ολόκληρο το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου του Pathgate, το οποίο διήρκεσε εννιά εβδομάδες.

Ven. Lama Dondrup Dorje leads prayers at new Pathgate Dharma Centre in Singapore

Στην Σιγκαπούρη άνοιξε το Σεπτέμβριο ένα νέο Κέντρο Ντάρμα του Pathgate. Τώρα χρησιμεύει ως η κύρια έδρα για όλες τις Διδασκαλίες του Ντάρμα του Σεβ. Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε στη Σιγκαπούρη. Χρησιμοποιείται επίσης από ντόπιους μαθητές για εβδομαδιαίες πρακτικές της Ομάδας Μελέτης.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε ένα από τα Νταρμικά οικήματα όπου διαμένουν και ασκούνται μια ομάδα μοναχών γυναικών, η σοφίτα μετατράπηκε σε ένα νέο Νάο. Η ευρυχωρία του νέου ναού εξυπηρετεί τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό μαθητριών που διαμένουν στο Νταρμικό Οίκημα κατά την διάρκεια της παρακολούθησης των διδασκαλιών στο Κέντρο Pathgate του Newcastle Upon Tyne.

Khenpo Sangay Wangdi Field

Στο Μπουτάν, ένα κομμάτι γης αποκτήθηκε και προσφέρθηκε στον Κένπο Σάνγκευ Ουάνγκντι, ο οποίος είναι ο τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νάγκυουρ Νυίνγκμα της Μονής Ναμντρολίνγκ, έτσι ώστε να οικοδομηθεί ένα νέο οίκημα απομόνωσης. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Σεβ. Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε έχει παίξει ρόλο στην ίδρυση κέντρων απόσυρσης στο Μπουτάν.

Μέσα στα χρόνια ο Σεβ. Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε έχει υποστηρίξει πολυάριθμα έργα στο Μοναστήρι Ναμντρολίνγκ και στο Νοσοκομείο Τσέπαλ Τόμπκυεντ στην νότια Ινδία. Τον Ιούλιο, ο Σεβ. Λάμα Ντόρτζε έλαβε μια έκκληση για οικονομική βοήθεια από τον Δόκτορα Ανάντου, τον διευθυντή της κλινικής του Νοσοκομείου Τσέπαλ Τόμπκυεντ, ο οποίος είχε μια προσφορά θέσης για ανώτερες σπουδές στο Πανεπιστήμιο Stanford στην California των ΗΠΑ. Ο Δόκτωρ Ανάντου ήταν ο θεράπων ιατρός της ΑΑ του Πένορ Ρίνποτσε στη διάρκεια του τελευταίου μήνα που οδήγησε στην Παρινιρβάνα της Αυτού Αγιότητας. Για τέσσερα έτη και πλέον έχει επίσης φροντίσει ολοψύχως την υγεία χιλιάδων μοναχών της Μονής Ναμντρολίνγκ. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, η Αυτού Εξοχότητα ο Γκυάνγκανγκ Τούλκου Ρίνποτσε και η Αυτού Εξοχότητα ο Μούκσανγκ Τούλκου Ρίνποτσε, οι οποίοι είναι οι γιοι της καρδιάς της ΑΑ του Πένορ Ρίνποτσε, έχουν προσφερθεί να καλύψουν μέρος των εξόδων για τα δύο έτη σπουδών που χρειάζεται ο Δόκτωρ Ανάντου, αλλά το σημαντικό έλλειμμα στα οικονομικά θα εμπόδιζε τον Δόκτορα Ανάντου να πάρει την θέση στο Πανεπιστήμιο. Είναι κάτω από αυτές τις συνθήκες που ο Σεβ. Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε προσεγγίστηκε για να χορηγήσει το υπόλοιπο ποσόν ώστε να διασφαλιστεί το ότι ο Δόκτωρ θα έχει την θέση του στο Πανεπιστήμιο του Stanford προτού επιστρέψει να εργαστεί στο Νοσοκομείο Τσέπαλ Τόμπκυεντ του Ναμντρολίνγκ στο μέλλον.

Monks at Namdroling Monastery receiving the Typhoid vaccination

Ένα άλλο έργο, σε ανταπόκριση έκκλησης από το Νοσοκομείο του Τσέπαλ Τόμπκυεντ, ήταν η χρηματοδότηση του Προγράμματος Εμβολιασμού για τον Τύφο για ολόκληρη την χειροτονημένη κοινότητα της Μονής Ναμντρολίνγκ τον Νοέμβριο. Σε όλη την διάρκεια του 2013, το Πρόγραμμα Συμμετοχής του Ινστιτούτου Pathgate συνεχίζει να υποστηρίζει πολλά εν εξελίξει έργα ανά τον κόσμο τα οποία περιλαμβάνουν εκπαίδευση και υποστήριξη για τα παιδιά σε Ινδία, Μογγολία, Νεπάλ, Μπαγκλαντές, και φροντίδα ηλικιωμένων και αστέγων. Κανένα από αυτά τα έργα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την γενναιόδωρη υποστήριξη μαθητών και φίλων του Ινστιτούτου Pathgate. Αν επιθυμείτε να βοηθήσετε το έργο του Προγράμματος Συμμετοχής του Pathgate και να γίνετε Φίλος του Pathgate Διεθνώς, μπορείτε πατώντας εδώ.