Ανασκόπηση των Δραστηριοτήτων του Pathgate το 2017

 

Ven. Lama Dondrup Dorje teaching during the Pathgate Summer Retreat 2017

Κατά τη διάρκεια του 2017 ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε εξακολούθησε να ταξιδεύει ανά τον κόσμο δίνοντας διδασκαλίες και στήριξη στους μαθητές του Pathgate στο Χονγκ Κονγκ, στην Σιγκαπούρη, στην Αυστραλία, στην Ιαπωνία, στην Αγγλία, στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Ρουμανία και στην Πολωνία. Το 2018 οι μαθητές στην Πολωνία θα ωφεληθούν από τον ιστότοπο του Pathgate σε μια νέα έκδοση στην πολωνική γλώσσα. Ο ιστότοπος του Pathgate είναι διαθέσιμος στα αγγλικά, στα ελληνικά, στα ιταλικά, στα ρουμανικά, στα πολωνικά, στα κινέζικα και στα ιαπωνικά.

Retreatants on the Summer Retreat 2017 at the Pathgate Dharma Centre

Το 2017 η Θερινή Απομόνωση του Pathgate στο Newcastle της Αγγλίας, έλαβε χώρα το Ιούλιο και τον Αύγουστο με πολλούς μαθητές που είχαν τις ευοίωνες συνθήκες να μπορέσουν να συμμετέχουν και τις εννέα εβδομάδες της απομόνωσης. Το ημερήσιο πρόγραμμα περιελάμβανε προσφορές καπνού Ρίουο Σάνγκτσο, Βατζρακιλάγια και Τάρα πούτζα, και πολλοί μαθητές έδειξαν να ωφελούνται πολύ από τις ασκήσεις. Κατά την διάρκεια της απομόνωσης, ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε συνέχισε τις διδασκαλίες στην Επτάστιχη Προσευχή του Γκούρου Ρίνποτσε, τις οποίες έδωσε σε όλη την διάρκεια του 2017.

Καθημερινή Ακουστική Διδασκαλία είναι διαθέσιμη κάθε απόγευμα στο Κέντρο του Pathgate στο Η. Βασίλειο εδώ και αρκετό καιρό. Αυτή η υπηρεσία είναι επίσης διαθέσιμη στους μαθητές του Pathgate που έχουν άδεια από τον Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε.

Πρώην εκκλησία που μετατρέπεται στο νέο Παλυούλ Κέντρο στην Νέα Υόρκη

Τον Αύγουστο, ο Κένπο Τένζιν Νόργκεϊ απέστειλε στο Pathgate μία έκκληση για οικονομική βοήθεια. Ο ίδιος τα τελευταία δέκα χρόνια προσπαθεί να συγκεντρώσει το ποσό του $1.000.000 για να αγοράσει μια πρώην εκκλησία στο Queens της Νέας Υόρκης, σε υποβαθμισμένη περιοχή, και να το μετατρέψει σε Κέντρο Παλυούλ, πράγμα που ήταν μία από τις τελευταίες ανεκπλήρωτες επιθυμίες της Αυτού Αγιότητας του Πένορ Ρίνποτσε. Προς αυτό τον σκοπό ο Κένπο Τένζιν Νόργκεϊ κατάφερε να συγκεντρώσει $600.000, το οποίο ήταν απείχε πολύ από την τιμή που ζητήθηκε. Ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε, ανταποκρινόμενος στο αίτημά του, συμπλήρωσε το ποσόν κάνοντας έτσι εφικτή την αγορά του κτιρίου για τον Κένπο Τένζιν Νόργκεϊ εκ μέρους του Διεθνούς Οργανισμού Παλυούλ Λινγκ στις ΗΠΑ. Έτσι ξεκινάει η ανακαίνιση του κτιρίου με πρόβλεψη για την στέγαση μοναχών που θα διαμένουν εκεί. Αναμένεται η έγκριση εκ μέρους του νομικού εκπροσώπου της Πολιτείας της Νέας Υόρκης για να προχωρήσει η μεταβίβαση.

Some of the students sponsored by the Pathgate Partnership Programme

To Πρόγραμμα Συμμετοχής του Pathgate συνέχισε τις ανειλημμένες δεσμεύσεις να χρηματοδοτεί την εκπαίδευση νέων και χειροτονημένων σε διάφορες χώρες όπως η Μογγολία, η Ινδία και το Νεπάλ. Η εβδομαδιαία ενίσχυση των ντόπιων αστέγων και αρρώστων συνεχίστηκε καθ' όλο το έτος. Όλο αυτό καθίσταται δυνατό από την γενναιόδωρη υποστήριξη των μαθητών και των φίλων του Ινστιτούτου Pathgate ανά τον κόσμο. Αν επιθυμείτε να υποστηρίξετε το Πρόγραμμα Συμμετοχής του Pathgate, και να γίνετε ένας Φίλος του Διεθνούς Pathgate, μπορείτε να το κάνετε πατώντας στο Κάντε Δωρεά.