Ένα Πετράδιο Σοφίας για καθημερινό στοχασμό: «Η αγάπη είναι το κίνητρο, η θέληση, και η πηγή της δύναμης που ωθεί κάθε ανθρώπινη επιθυμία σε καρποφορία. Έτσι να είστε σε εγρήγορση ώστε να διατηρείτε αγνή πρόθεση σε όλα τα πράγματα που αναλαμβάνουμε».

Ανασκόπηση των Δραστηριοτήτων του Pathgate το 2018

Τα εγκάινια του 'Μπόντι Νταργκυέλινγκ’ στο Πιτέστι Pitesti, στην Ρουμανία

Κατά την διάρκεια του 2018, ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε συνέχισε να υποστηρίζει τους μαθητές του Pathgate σε όλον τον κόσμο, ταξιδεύοντας χωρίς διάλειμμα για να δίνει Διδασκαλίες στα Κέντρα του Pathgate και σε άλλους χώρους στην Ευρώπη και την Ασία. Όσο ήταν στην Ρουμανία, στις 19 Απριλίου 2018, ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε εκπλήρωσε μια έκκληση να επισκεφτεί και να εγκαινιάσει ένα καινούργιο Βουδιστικό Κέντρο, το ‘Μπόντι Νταργκυέλινγκ’ στο Πιτέστι, 120 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Βουκουρεστίου.

Μαθητές ασκούνται σε Θιβετανικούς χωρούς για την ταινία του Γκούρου Ρίνποτσε

Η κύρια παύση στο πρόγραμμα ταξιδιών του Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε ήρθε το καλοκαίρι, όπου αφιέρωσε εννέα βδομάδες καθοδηγώντας την Θερινή Απομόνωση του Pathgate στην Αγγλία, όπου μαζεύτηκαν μαθητές από όλον τον κόσμο για να συμμετάσχουν σ’ αυτήν. Μαζί με το καθημερινό πρόγραμμα των διδασκαλιών, των προσευχών και των ασκήσεων, των σωματικών δραστηριοτήτων, του ήσυχου καθίσματος και των ακουστικών διδασκαλιών· οι μαθητές έλαβαν μέρος και στην ψηφιακή επεξεργασία της ταινίας «Η Ζωή του Γκουρού Ρίνποτσε». Πολύ μαθητές περνούσαν τα απογεύματά τους κάνοντας «rotoscoping», ενώ άλλοι δούλεψαν σε παραγωγή κοστουμιών/στολών και έλαβαν μέρος σε γυρίσματα στο δικό μας στούντιο «green room» το οποίο είχε αιωρούμενη εξάρτυση για το γύρισμα των ιπτάμενων Ντακίνι, και άλλα σκηνικά αντικείμενα που εξομοίωναν βάρκες, θρόνους, ζώα, και λοιπά. Πολύ συχνά τα γυρίσματα έξω ξεκινούσαν στις 5πμ, και συχνά συνέχιζαν μέχρι αργά το απόγευμα. Η δουλειά στην ταινία «Η Ζωή του Γκουρού Ρίνποτσε» συνεχίστηκε και όλο το χρόνο, με γυρίσματα σε τοποθεσίες όπως στη Αγγλική ακτή, στην Περιοχή των Λιμνών και την Σκωτία, σε μέρη με σαφάρι στην Αγγλία και την Ινδία, γυρίσματα στην Ινδία, και αποστολές για αγορά κουστουμιών, υφασμάτων και σκηνικών αντικειμένων στην Αγγλία, την Ιταλία, την Ρουμανία, την Σιγκαπούρη, την Κίνα, την Ιαπωνία και την Αυστραλία. Αγοράστηκαν πολλά κοστούμια ή παραγγέλθηκαν από το Τσενγκ Ντου, την πύλη προς το Θιβέτ, και άλλα κοστούμια ράφτηκαν από λαϊκούς και χειροτονημένους μαθητές, που δούλευαν καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Έχει κυκλοφορήσει το Δεύτερο Κεφάλαιο της ταινίας, το οποίο το είδε και το ενέκρινε η ΑΑ Κάρμα Κούτσεν Ρίνποτσε. Παρακαλώ πατήστε εδώ να δείτε τις κυκλοφορίες της ταινίας μέχρι σήμερα.

Συνεχίζεται να προσφέρεται η Καθημερινή Ακουστική Διδασκαλία κάθε απόγευμα στο Κέντρο Pathgate στο Νιουκάστλ και είναι διαθέσιμη στους μαθητές του Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε σε όλον τον κόσμο δια μέσου ιστότοπου για μαθητές.

Some of the students sponsored by the Pathgate Partnership Programme

Το Πρόγραμμα Συμμετοχής Pathgate συνέχισε να δίνει χορηγίες για την εκπαίδευση και για μονάδες για τους νέους και τους χειροτονημένους. Ουσιώδης υποστήριξη συνεχίζεται να παρέχεται στους ηλικιωμένους και τους άστεγους. Όλα αυτά είναι εφικτά με την γενναιόδωρη υποστήριξη των μαθητών και των φίλων του Ινστιτούτου Pathgate σε όλον τον κόσμο. Αν επιθυμείς να υποστηρίξεις το Πρόγραμμα Συμμετοχής Pathgate και να γίνεις φίλος του Pathgate International, μπορείς να το κάνεις πατώντας στο Κάνετε Δωρεά.