Ένα Πετράδιο Σοφίας για καθημερινό στοχασμό: «Η αγάπη είναι το κίνητρο, η θέληση, και η πηγή της δύναμης που ωθεί κάθε ανθρώπινη επιθυμία σε καρποφορία. Έτσι να είστε σε εγρήγορση ώστε να διατηρείτε αγνή πρόθεση σε όλα τα πράγματα που αναλαμβάνουμε».

Άσκηση Προσευχής για τις Επιδημίες

Άσκηση Προσευχών για τις Επιδημίες

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους μαθητές μας που συμμετείχαν στην Άσκηση Τόνγκλεν κατα την διάρχεια της Χειμερινής Απομόνωσης του Pathgate ως ανταπόκριση της Κρίση των Πυρκαγιών της Αυστραλίας. Ο Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε ανακοίνωσε ότι αφιέρωνε την άσκησή του για την ανακούφιση της κρίσης των πυρκαγιών στην Αυστραλία, και ενθάρρυνε τους μαθητές να συμμετάσχουν στην άσκηση του Τόνγκλεν που ανταλλάσσει τις αρετές μας για την οδύνη των άλλων. Μέσα σε θέμα ωρών, ήρθαν πολλές αναφορές ότι στις ειδήσεις έδειχναν ότι άρχισε να βρέχει σε όλη την Αυστραλία. Σύμφωνα με το Μετεωρολογική Υπηρεσίας της Αυστραλίας, δεν αναμενόταν βροχή μέχρι το Φεβρουάριο, οπότε η βροχόπτωση αυτή δεν ήταν τυχαία. Η βροχή περιγράφηκε ως απαλή, η ατμόσφαιρα ήταν δροσερή με υγρασία, και υπήρχε μια αίσθηση γαλήνης. Ήταν σαν βροχή ευλογίων. Συνέχισε να βρέχει κι'άλλο μέσα στον Ιανουάριο. Μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι οι πυρκαγιές έσβησαν επισήμως και οι πληγείσες περιοχές επανήλθαν σε κατάσταση πράσινης βλάστησης, με τα επίπεδα του Φράγματος Ουαραγκάμπα στην Νέα Νότια Ουαλία να φτάνουν από ένα επίπεδο της τάξης του 41% αποθέματος νερού, στο 61%, λόγω της βροχής της τελευταίας εβδομάδας.

Πολλοί από τους μακροχρόνιους μαθητές, που ακολουθούν τις διδασκαλίες του Λάμα Ντοντρούπ Ντόρτζε Ρίνποτσε εδώ και τριάντα χρόνια, δεν έμειναν έκπληκτοι μ'αυτά τα γεγονότα στην Αυστραλία, εφόσον έχουν ζήσει επανειλημμένα τέτοια παρόμοια φαινόμενα σχετικά με τις ξαφνικές καιρικές αλλαγές σε όλο τον κόσμο, όπου ήταν παρόν ο Λάμα Ντοντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε, όπως οι αναπάντεχη και μακροχρόνια βροχή που κατέσβησε τις φωτιές σε όλη της Ελλάδα το καλοκαίρι του 2009.

Στην αρχή της πρόσφατης Χειμερινής Απομόνωσης του Pathgate το Δεκέμβριο του 2019, ο Λάμα Ντοντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε ξεκίνησε μια νέα άσκηση προσευχών συγκεκριμένα για την υποταγή των επιδημιών, δυο βδομάδες πριν ξεσπάσει ο Κορωνοϊός στην Κίνα.

Ως απάντηση των  εκκλήσεων σχετικά με ποια άσκηση να ακολουθήσουμε κατά την διάρκεια της τωρινής κρίσης του Κορωνοϊού, ο Λάμα Ντοντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε επινόησε μια σύντομη άσκηση που ήταν αποδεδειγμένα αποτελεσματική κατά την διάρκεια της κρίσης του ΣΑΡΣ το 2003.

Η άσκηση αυτή ενσωματώνει προσευχές και μάντρα του Γκούρου Ρίνποτσε, του Γκούρου Νγτράγκπο, της Λάμο Λομαγκυόνμα, του Βούδα της Ιατρικής και του Αβαλοκιτεσβάρα. Η άσκηση μπορεί να εκτελεστεί καθημερινά από αυτούς που επιθυμούν να την ακολουθήσουν.  Δείτε την άσκηση των προσευχών πατώντας το σύνδεσμο, και δεξί-κλικ στο pdf να το κατεβάσετε.

Δείτε και Κατεβάστε την Άσκηση των Προσευχών