Το Ντάρμα στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου

Ο Σεβ. Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε διδάσκει στο Ναό Σειρυούζαν Τσόντζι  Ηγούμενος Κενμυό Μιγιασάτο με τον Σεβ. Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε
Διδασκαλίες στο Χασιμότο Μασάγια στο Ναγκάνο

Ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε επισκέφθηκε την Ιαπωνία τον Απρίλιο του 2014 για να δώσει μια σειρά Διδασκαλιών στο Ναγκάνο και στο Τόκυο.

Στο Ναγκάνο, που ήταν ο διοργανωτής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε έδωσε μια περιεκτική διδασκαλία σχετικά με την ουσία της Διαμαντένιας Σούτρα στο Σειρυούζαν Τσόντζι, ένα Ναό που Ιδρύθηκε το 1649 (την περίοδο του Κειάν) όπου ακολουθούν την γενεαλογία του Τσίσαν της σχολής Σίνγκον. Η διδασκαλία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό σε ένα χώρο συνωστισμένο από πλήθος χειροτονημένων και λαϊκών μαθητών. Μετά την διδασκαλία ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε παραβρέθηκε σε δεξίωση που έγινε προς τιμήν του από τον Ηγούμενο Κενμυό Μιγιασάτο.

Η δεύτερη σειρά διδασκαλιών πάνω στην Σούτρα της Καρδιάς και το Κλασικό Ιατρικό Τσι Κουνγκ στο Ναγκάνο έλαβε χώρα στο Χασιμότο Μασάγια – έναν ιστορικό οίκο τσαγιού ο οποίος οικοδομήθηκε γύρω στα 1850 στο τέλος της περιόδου Εντό.

Ο Σεβ. Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε δίνει διδασκαλίες στο Ζενκοτζί στο Τόκυο, στην Ιαπωνία

Στο Τόκυο, ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε κατά την διάρκεια της ημέρας έδωσε διδασκαλίες στη Ζενκοτζί - μια μονή γυναικών, η οποία ακολουθεί την παράδοση της Αγνής Χώρας - για το Κλασικό Τσαν Ντινγκ Τάι Τσι Τσουάν, και το βράδυ μια εκτεταμένη εξήγηση πάνω στη Βουδική Φύση όπως αυτή απεικονίζεται στηΔιαμαντένια Σούτρα.

Μετά την επίσκεψη, έχει δημιουργηθεί στο Ναγκάνο μια Ομάδα Μελέτης του Pathgate και ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε συμφώνησε να επιστρέψει στην Ιαπωνία το Φθινόπωρο για να δώσει περαιτέρω διδασκαλίες στους εκεί μαθητές του.

Για να ενημερωθείτε λεπτομερώς για τις επόμενες διδασκαλίες του Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε στη Σιγκαπούρη, στην Ελλάδα και στην Ιταλία, πατήστε στο Πρόγραμμα Διδασκαλίας.