Ενημέρωση: Η Ανάγκη για μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση του Προγράμματος Εμβολιασμού για την Ηπατίτιδα Β στην Ινδία

Έλεγχο Υγείας για τους νέους μοναχούς και μοναχές

Σας ευχαριστούμε για όλη την υποστήριξη που λάβαμε στην έκκληση της Μονής Ναμντρολίνγκ για Οικονομική Βοήθεια του Προγράμματος Εμβολιασμού για την Ηπατίτιδα Β. Συγκεντρώθηκαν σχεδόν £7.000, αλλά απέχουμε πολύ από τον στόχο της συγκέντρωσης του ποσού των £23.000 και πάνω, που είναι αναγκαίο για να σωθούν ζωές μέσω της πραγματοποίησης του προγράμματος εμβολιασμού.

Η Ηπατίτιδα Β είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια, μια φλεγμονή του ήπατος. Τα συμπτώματα ήπιου πυρετού, ναυτίας ή εμετού, διάρροιας και κοιλιακού άλγους διαρκούν τυπικά για περίπου έξι μήνες, αλλά σε χρόνιες περιπτώσεις οι φορείς έχουν προοδευτική ανάπτυξη της νόσου, η οποία μπορεί να προκαλέσει κίρρωση και καρκίνο του ήπατος. Στην Ινδία υπάρχουν κατά προσέγγιση περίπου 36 εκατομμύρια χρόνια ασθενών, το 11% του συνόλου των ασθενών στον κόσμο, και κάθε χρόνο υπάρχουν 100.000 με 200.000 θάνατοι από καρκίνωμα των ηπατικών κυττάρων ή από κίρρωση. Αντίθετα με τον αναπτυγμένο κόσμο, όπου η μετάδοση συνδέεται συχνά με επισφαλές σεξ και με τη χρήση ναρκωτικών με βελόνες, στην Ινδία η λοίμωξη μεταδίδεται μέσω του συνωστισμού στις συνθήκες διαβίωσης και της έλλειψης συνθηκών υγιεινής, με μεταγγίσεις μολυσμένου αίματος, με επισφαλείς ιατρικές και οδοντιατρικές θεραπείες, και με κοινές σε χρήση οδοντόβουρτσες, ξυράφια και πετσέτες. Η ηπατίτιδα Β είναι 50-100 φορές περισσότερο μεταδοτική από τον ιό HIV. Είναι ένα μείζον ζήτημα για την δημόσια υγεία στην Ινδία και ως εκ τούτου είναι σημαντικό να υποστηρίξουμε το Πρόγραμμα Εμβολιασμού. Όπου χορηγείται το εμβόλιο της ηπατίτιδας Β, υπάρχει μείωση των περιστατικών πάνω από 95%.

Νέος μοναχός λαμβάνει εμβόλιο

Το σχέδιο του Προγράμματος Εμβολιασμού, όπως ζητήθηκε από τη διεύθυνση του Νοσοκομείου Τσέπαλ Τόπκυεντ θα προστατεύσει πάνω από 4.000 μοναχούς και μοναχές στη Μονή Ναμντρολίνγκ της Ινδίας. Το κόστος του προγράμματος εκτιμάται σε λίγο πάνω από τρία εκατομμύρια ρουπίες, δηλαδή περίπου £30.000. Από αυτό το ποσό, έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν £7.000 μέσω της γενναιόδωρης υποστήριξης των σπουδαστών και των φίλων του Ινστιτούτου Pathgate, αλλά μένει να συγκεντρωθούν πάνω από £23.000 ώστε να αγοραστούν τα εμβόλια που θα προστατέψουν τις ζωές των 4.000 και πλέον μοναχών της Μονής Ναμντρολίνγκ.

Αν θέλετε να έχετε ενεργό ρόλο στην υποστήριξη αυτού του προγράμματος, παρακαλούμε να στείλετε την προσφορά σας μέσω του Paypal ή με μεταφορά στον τραπεζικό λογαριασμό του Pathgate. Πατήστε εδώ για να κάνετε προσφορά.