Η ΑΑ ο Κυάμπτζε Τάλκουνγκ Τσέτρουλ Ρίνποτσε

Η ΑΑ ο ο Κυάμπτζε Τάλκουνγκ Τσέτρουλ Ρίνποτσε

Η Αυτού Αγιότης ο Κυάμπτζε Τάλκουνγκ Τσέτρουλ Ρίνποτσε (1926-2015), ο Πνευματικός Αρχηγός της παράδοσης Νυίνγκμαπα, εισήλθε στην Μαχαπαρινιρβάνα (Τούκνταμ), το τελικό διαλογιστικό στάδιο πριν την είσοδο στην νιρβάνα, στις 23 Δεκεμβρίου 2015 στην Μποντ Νγκάγια της Ινδίας, όπου επρόκειτο να παρακολουθήσει το Νύινγκμα Μόνλαμ Τσένμο – το ετήσιο Φεστιβάλ Προσευχών για τους ακολούθους του Νυίνγκμαπα. Ο Ρίνποτσε συνήθως ξυπνούσε καθημερινά γύρω στις 2.30 με 3.00 πμ για τις πρωινές του προσευχές και τελετουργίες. Ωστόσο, την ημέρα του περάσματός του σηκώθηκε γύρω στη 1πμ και ολοκλήρωσε την πρωινή του άσκηση προτού περάσει στη Μάχαπαρινιρβανα γύρω στις 2.30 πμ.

Γεννημένος στα 1926 στο Θιβέτ, η Αυτού Αγιότης ο Κυάμπτζε Τάλκουνγκ Τσέτρουλ Ρίνποτσε αναγνωρίστηκε σε ηλικία 5 ετών ως η ενσάρκωση του σπουδαίου Δασκάλου του ενδέκατου αιώνα Νγκοκ Τσόκου Ντόρτζε. Κάτοχος του θρόνου του Μοναστηριού Ντόρτζε Ντρακ στην Σίμλα, και κάτοχος του θρόνου της γενεαλογίας των Βόρειων Θησαυρών, η οποία προήλθε από τους Θησαυρούς του σπουδαίου Τέρτον Ρίνγκντζιν Νγκόντεμ, η Αυτού Αγιότης ο Κυάμπτζε Τάλκουνγκ Τσέτρουλ Ρίνποτσε διορίστηκε ως ο Πνευματικός Αρχηγός της Παράδοσης των Νυίνγκμα το 2012.

Πολύ γνωστός ως ο κάτοχος όλων των σπουδαίων Κάμα και Τέρμα παραδόσεων των Νυίνγκμαπα, καθώς επίσης και ως υπέρμαχος του Ρίμεϊ – την μη-σχισματικής παράδοσης του Θιβετανικού Βουδισμού, η Αυτού Αγιότης ο Κυάμπτζε Τάλκουνγκ Τσέτρουλ Ρίνποτσε παρέμεινε σε τούτον τον κόσμο για 89 έτη, διαδίδοντας ακούραστα τις Διδασκαλίες του Βουδικού Ντάρμα προς όφελος όλων των αισθανόμενων όντων. Προσευχόμαστε η εκπόρευση της Αυτού Αγιότητας να επιστρέψει γρήγορα ώστε να συνεχίσει να φέρνει άπειρο όφελος στον κόσμο.