Ένα Πετράδιο Σοφίας για καθημερινό στοχασμό: «Η αγάπη είναι το κίνητρο, η θέληση, και η πηγή της δύναμης που ωθεί κάθε ανθρώπινη επιθυμία σε καρποφορία. Έτσι να είστε σε εγρήγορση ώστε να διατηρείτε αγνή πρόθεση σε όλα τα πράγματα που αναλαμβάνουμε».

Μια σύντομη περιγραφή για το Πρόγραμμα Συμμετοχής Pathgate

Από την σύλληψή του το 1994, δεκάδες χιλιάδες ατόμων έχουν ωφεληθεί από το Πρόγραμμα Συμμετοχής του Ινστιτούτου Pathgate. Με τα χρόνια, αμέτρητοι μαθητές - αρκετοί από τους οποίους είναι πρόσφυγες ή προέρχονται από φτωχές οικογένειες- έχουν λάβει υποστήριξη και άλλη τεχνική βοήθεια για σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο ή σε άλλες χώρες όπως την Ινδία, το Μπανγκλαντές, το Νεπάλ, τη Μογγολία και την Αφρική. Τα ακαδημαϊκά τους ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν από δημοτική εκπαίδευση μέχρι διάφορες πανεπιστημιακές σπουδές και ιατρική. Ακόμα, δίδεται μηνιαία χρηματοδότηση ηλικιωμένων και παιδιών στην Ινδία, τη Μογγολία και το Νεπάλ, όπως επίσης και οικονομική βοήθεια προς γιατρούς και υγειονομικούς που απασχολούνται σε νοσοκομεία, ιατρικές κλινικές και άλλες πρωτοβουλίες παροχής ιατρικών υπηρεσιών για πρόσφυγες και γηγενείς στην Ινδία και την Αφρική.

 • Νοσοκομεία και Ιατρικές Κλινικές στην Ινδία και την Αφρική.
 • Εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις όπως το Ινστιτούτο Νγκαγκγιούρ Νυίνγκμα, το Θιβετανικό Παιδικό Χωριό ΣΟΣ και τη Νοσηλευτική Σχολή Αρλικουμάρι στην Ινδία.
 • Ορφανεμένες οικογένειες στην Ρουάντα ώστε να υποστηριχθούν, να ξαναχτίσουν τις ζωές τους και να λάβουν μέρος στην κοινότητα ως οικογενειακή μονάδα.
 • Καθαρά, πόσιμα αποθέματα νερού στο Αφγανιστάν και την Ινδία.
 • Κατασκευή και ανακαίνιση Βουδιστικών ναών και μοναστηριών στην Ινδία, στο Θιβέτ και στην Μογγολία όπως το Πάντμα Σάνγκαγκ Τσόκορλινγκ και τη σχολή καλογριών Τσόγκιαλ Σέντρουπ Ντάργιελινγκ στην Ινδία, το Μοναστήρι Τζόνκχαρ στο Θιβέτ και τη Δυτική Κουάγιε και το Νέλγκαρ Τσόργκτ στην Μογγολία.
 • Τη μετάφραση, έκδοση και δωρεάν διανομή βιβλίων Ντάρμα σε σχολεία, βιβλιοθήκες και κέντρα Ντάρμα στο Χόνγκ Κόνγκ, την Ταϊβάν, την Σιγκαπούρη, τις Η.Π.Α. τη Μεγάλη Βρετανία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ινδία, το Νεπάλ, το Μπουτάν, την Μογγολία και πολλές άλλες χώρες.
 • Προσφορά πολλαπλών σετ Γκάνγκγιουρ (ιερών κειμένων από τις διδασκαλίες του Βούδα) σε μοναστήρια στην Μογγολία, το Νεπάλ και την Ινδία.
 • Δωρεά υπολογιστών, σκάνερ, λέιζερ εκτυπωτών, οπτικοακουστικού εξοπλισμού και άλλων αντικείμενα Ντάρμα σε κέντρα Ντάρμα στη Μεγάλη Βρετανία, τις Η.Π.Α., τον Καναδά, το Θιβέτ και την Ινδία.
Το Ινστιτούτο Ανότερων Βουδιστικών Σπουδών Νγκαγκγιούρ ΝυίνγκμαΟ Παιδικός σταθμός του Αρλικουμάρι
 • Οπτικοακουστικό και φωτογραφικό εξοπλισμό σε κοινοτικά προγράμματα για νέους ανθρώπους στη Μεγάλη Βρετανία.
 • Την Ίδρυση Ομάδων Μελέτης του Ντάρμα και κέντρα Ντάρμα σε όλο τον κόσμο.
Το Μοναστήρι του ΤζόνγκχαρΟ Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε με την ΑΑ Σάκυα Τρίζιν
 • Παραγωγή ταινιών Ντάρμα, όπως διδακτικά βίντεο που προβάλουν την Α. Αγιότητα Σάκυα Τρίζιν, την Πνευματική Κεφαλή της Παράδοσης Σάκυαπα του Θιβετανικού Βουδισμού.
 • Έργα συντήρησης στο Μαλάουι, την Τανζανία και τη Σρι Λάνκα.
 • Άμεση βοήθεια στα θύματα φυσικών καταστροφών όπως η πείνα, οι πλημμύρες, οι σεισμοί, τα τσουνάμι, οι χιονοστιβάδες και του πολέμου.
 • Κατασκευή συστημάτων φιλτραρίσματος του νερού ώστε να παρέχεται καθαρό, πόσιμο νερό στο Τσόγκγιαλ Σέντρουπ Ντάρζελιγκ, το μεγαλύτερο Θιβετανικό Μοναστήρι για γυναίκες που έχει πάνω από 1000 μοναχές.
 • Άλλα σχέδια περιλαμβάνουν τη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση ενός νέου ξενώνα με περισσότερα από 60 δωμάτια και μίας ιατρικής κλινικής, υπολογιστές, σκάνερ, εκτυπωτές για τη βιβλιοθήκη, καθώς επίσης και βελτίωση όλων των εγκαταστάσεων.
Παιδιά από την Μογγολία Ο Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε με την ΑΑ Σάκυα Τρίζιν

Το Ινστιτούτο Βουδιστικών Σπουδών Pathgate συμμετέχει ενεργά σε ένα πλήθος προγραμμάτων σε συνεργασία με έναν αριθμό επιλεγμένων οργανισμών όπως το Ίδρυμα Υπηρεσίας Προς τα Όντα Πένορ Ρίνποτσε, το Ίδρυμα της Καρδιάς της Σοφίας, τo Πετράδια του Ντάρμα, to Π.Ε. Διεθνές, το Θιβετανικό Ίδρυμα, τo Ενίσχυση της Αιθιοπίας, το Παγκόσμιο Όραμα , και το Ίδρυμα Βοήθειας Παιδιών Christine Noble. Το Ινστιτούτο Βουδιστικών Σπουδών Pathgate υποστηρίζει επίσης πολλούς άλλους οργανισμούς όπως: Oxfam, o Σώστε Τα Παιδιά, την Οργάνωση Παγκόσμιας Έρευνας κατά του Καρκίνου, και πολλούς άλλους.

Το Πρόγραμμα Συμμετοχής Pathgate χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τις προσφορές που συσσωρεύονται από τις διδασκαλίες του Λάμα Ντόντρουπ Ντόρτζε Ρίνποτσε και από τις δωρεές που κάνουν οι μαθητές και οι φίλοι του Ινστιτούτου Βουδιστικών Σπουδών Pathgate. Για να κάνετε μία προσφορά κάντε κλίκ εδώ.